NL
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Nieuws > Nieuws publiceren > PostgreSQL en MongoDB sterkste groei

PostgreSQL en MongoDB sterkste groei

DB-engiens ranking november 2018. PostgreSQL en MongoDB sterkste groei.

DB-engines ranking november 2018

Volgens de DBMS ranking website DB-Engines.com zijn PostgreSQL en MongoDB de sterkste groeiers van november 2018. Oracle, MySQL en Microsoft SQL Server bezetten nog ferm de top 3 maar Postgres klopt al stevig aan de deur. MongoDB is relatief nieuw en vanuit dat perspectief is deze NoSQL variant een opvallende groeier.

SQLite is de top 10 in geschoven en ook MariaDB is sterk gegroei, maar liefst 4 plaatsen gestegen in vergelijking met vorige jaar. Opvallend is het (tijdelijk?) wegzakken van Cassandra. CockroachDB (we schreven al eerder de blog "offspring van PostgreSQL?) is nog een kleintje maar is ook sterk populariteit aan het winnen en klimt maar liefst 18 plaatsen in deze DBMS ranking.

Ook EnterpriseDB (EDB is de commerciƫle variant van standaard open source PostgreSQL met een aantal plugins en mogelijk nuttige extensies) is sterk gegroeid van plek 111 naar 101.

Betrouwbaar alternatief voor Oracle

De structurele sterke groei van PostgreSQL maand op maand en jaar op jaar is een bevestiging van de plek die PostgreSQL inmiddels heeft ingenomen. Een open source relationele database met een levendige community wat in zijn totaliteit een zeer goed, betrouwbaar (en volgens sommigen zelfs beter) alternatief voor dure en complexe Oracle of Microsoft omgevingen.

OptimaData is Silversponsor van PG Conf EU 2019 in Milaan

Van 15 tot 18 oktober 2019 vind het jaarlijks terugkerend event PG Conf EU plaats, in Milaan deze editie. OptimaData is voor de derde keer op rij sponsor van deze grootste PostgreSQL conferentie op het Europese vaste land.

Wat is de PG Conf EU?

De PG Conf EU is de grootste Postgres conferentie op het Europese vaste land. Het vindt altijd in het najaar plaats, vlak voordat de nieuwe PostgreSQL release met major changes wordt gelanceerd. Tijdens deze belangrijke conferentie, met major contributors als Magnus Hagander, Bruce Momjian en Devrim Gunduz, krijg je al een sneak peak van deze nieuwe release in verschillende "Whats new" sessies. Daarnaast zijn er diepgaande talks met belangrijkste wijzigingen en toepassingsmogelijkheden. OptimaData is voor de derde keer op rij sponsor van dit open source database event en zal met een grote groep DBA's aanwezig zijn. Een absolute aanrader voor elke PostgreSQL DBA of Developer.

Call for Papers

De "call for Papers" is out! Dat wil zeggen, wil je een presentatie geven over PostgreSQL, heb je een interessante case, studie of succesvol project wat je wilt delen of wil je ervaringen delen rond het deployment, onderhoud, tuning, migreren, etc van Postgres, dan kun je via deze link je presentatie aanmelden! https://2019.pgconf.eu/callforpapers/

 

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.