NLEN
Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > Staffing > Staffing landingspagina's > Werken bij OptimaData

Werken bij OptimaData

Werken bij OptimaData geeft een nieuwe dimensie aan je carrière. Wij zijn een full-service multi-platform data(base)dienstverlener waar hoogwaardige kennis en vakmanschap centraal staat. Wij streven naar maximaal haalbare kwaliteitsnormen en stellen hoge eisen aan het expertiseniveau van de consultants die met, voor en bij ons werken.

Wat maakt die nieuwe dimensie en vanwaar die hoge kwaliteitsnormen?

Mede door onze propositie, reputatie en afgebakende niche komen de meest interessante en uitdagende database vraagstukken bij ons terecht. Vraagstukken waar experts bij de klant of opdrachtgever al naar hebben gekeken en waar de betrokken data engineer, developer of DBA van de klant, leverancier of ingehuurde ZZP-er niet meer uitkomt of in vast loopt. Dat maakt onze opdrachtenportefeuille buitengewoon divers en uitdagend. En tegelijk acteren onze consultants op "Champions League" niveau om in deze vraagstukken, projecten en opdrachten het verschil te maken en als trusted advisor op te kunnen treden. Niet alleen diepgaande kennis maar vooral ook door snel te kunnen schakelen en handelen.

Multi-platform nemen wij serieus. Met ons team hebben we kennis van de meest gangbare (open source) database platformen zoals MySQL, MariaDB, PostgreSQL, SQL Server. Maar ook van de 3 grootste cloudproviders AWS, Azure en GCP (Google Cloud Platform). En uiteraard alle tooling en technieken om cloud dataplatformen te deployen en managen, zoals Kubernetes, Docker, Grafana, Galera, etc. Bovendien hebben de consultants op elk van die platformen hands-on ervaring met Ontwerpen, Optimaliseren, Oplossen en beheren.

Dat vergt commitment, leergierigheid en passie.

Wat ga je doen?

Verdeling werkzaamheden als Database Reliability Engineer

Wij proberen zoveel mogelijk de multi-platform visie en kracht ook op de werkvloer vorm te geven. Je zal gedurende de week met meerdere klanten, type databases, cloudproviders en soorten aandachtspunten werken.

Zo doe je regulier beheer van klanten die hun database omgeving of dataplatform bij ons in beheer hebben. Je draagt zorg voor het monitoren van die omgevingen. Daarnaast komen er vraagstukken langs van bestaande en nieuwe klanten waar je een advies over geeft. Je doet QuickScans van omvangrijke nieuwe klant omgevingen en HealthChecks bij bestaande klanten. Je bijt je vast in complexe performance problemen en je lost verstoringen op. Bottomline is geen dag hetzelfde en zul je vooral (moeten leren om) snel schakelen. Omdat je tijdens bijvoorbeeld een migratietraject opeens gebeld wordt over een issue of vraag over een andere klant, andere omgeving ander database type. Verder besteed je tijd aan experimenten met (nieuwe) tooling, cloudomgevingen, DBaaS oplossingen, containerisering, opbouwen repository van scripts, etc.

Je werkt op kantoor, thuis of bij de klant op locatie. Je hebt veel contact met technici van de klanten zoals, DevOps Engineers, Developers, DBA's, Cloud Engineers en Data Engineers. Maar ook met het management tijdens het bespreken van je QuickScan rapportage of strategisch advies.

Je zal je meer en meer gaan ontwikkelen tot een Trusted Advisor op (Cloud en Open Source) database gebied.

Wat bieden wij je?

Kantoor impressie

Wij bieden je een enthousiast team vakmensen dat met elkaar OptimaData vormgeeft. Er heerst een open en ontspannen sfeer. Er is een cultuur van kennisdelen en samenwerken. en in de praktische zin verzorgen wij uiteraard je vervoer, je laptop en je telefoon en een goede beloning.

We geven je ruimte om jezelf te ontwikkelen en we stimuleren en begeleiden je stap voor stap om dataplatform expert te worden op senior-niveau. We hebben een uitgekiend opleidingsprogramma waarbij je wordt gekoppeld aan een senior collega die je zal coachen en begeleiden. Naast technische opleidingen faciliteren wij ook je ontwikkeling op communicatief gebied, zoals presentatietechnieken, adviesgesprekken, evaluaties en rapportages, zodat je ook als consultant kan optreden.

Plezier en werk gaan hand in hand: we organiseren regelmatig Meetups, Gamedays, Lunch&Learn sessies, teamuitjes en we bezoeken gezamenlijk (internationale) congressen en kennisevenementen.

Samen Optrekken

Wall of FunEr heerst een no-nonsense cultuur, waar hard wordt gewerkt en men ook iets van je verwacht, maar daar staat tegenover dat er ook tijd is om te sparren, met elkaar van gedachten te wisselen, meetups en congressen te bezoeken in binnen en buitenland en op kantoor van tijd tot tijd een lekker potje te darten, flipperen, te genieten van een lekkere verzorgde lunch, te lachen, een biertje te drinken (of fris), en een pizza te eten tijdens de kwartaal bijeenkomst of een bedrijfsuitje. Iedereen draagt bij aan ons motto "Je bent geen team als je samenwerkt, je bent pas een team als je om elkaar geeft".

De weg naar - Champions League

Work hard Play hard! Tijd voor ontspanning tussendoor.

Wij willen graag met jou samenwerken aan het uiteindelijke doel: Trusted Advisor of Database Reliability Engineer worden. We brengen je op Champions League niveau. Dat houdt in dat je na dit intensieve traject: 

 • Gecertificeerd bent op minimaal 3 databaseplatformen;
 • In totaal minimaal 3 jaar ervaring hebt als Consultant;
 • Op elk gekozen platform minimaal 1 jaar hands-on ervaring hebt;
 • Op elk gekozen platform als consultant en Trusted Advisor kunt optreden;
 • Op 1 van de gekozen platformen een training, workshop of breakout sessie hebt verzorgd.

Hoe stroom je in?

Afhankelijk van je kennis en ervaring stroom je bij OptimaData in. Wij testen je kennis en expertise op de data(base)platformen die je al onder de knie hebt. Heb je kennis en ervaring met 1 platform dan stroom je in als "junior". Natuurlijk kun je op dat ene databaseplatform wel als senior optreden maar nog niet als senior multl-platform Consultant.

Wij stellen samen met jou de te volgen opleidingen en certificeringen op, je wordt gekoppeld aan een senior collega die je zal coachen en je krijgt de kans om inhoudelijke ervaring op te doen - bij ons inhouse en bij klanten. We zullen samen regelmatig evalueren hoe je traject verloopt. Naast de inhoudelijke, technische opleidingen zullen we ook werken aan je consultancy skills.

Ook als senior data(base) expert hebben wij je veel te bieden en kun je je hart ophalen aan nieuwe technologie en uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan complexe Galera clustering of orchestration en containerisatie met Kubernetes en Docker. Maar ook automated deployment scripting van diverse databases in verschillende cloud omgevingen. Het onderzoeken, samenstellen en adviseren over best practices van de meest voorkomende DBaaS oplossingen zoals Aurora, Azure SQL, SkySQL, MongoDB Atlas, etc.

In andere woorden: een unieke kans om een steile leercurve te maken, om jezelf te ontwikkelen tot multi-platform database expert, uitdagende opdrachten bij en voor klanten uit te voeren, workshops te geven, blogs te schrijven en mogelijk zelfs trainingen te verzorgen, als deel van een team van professionals met dezelfde passie en drive.

Ervaringen van medewerkers

Wil je weten hoe anderen de overstap naar OptimaData hebben ervaren? Op de volgende pagina lees je de ervaringen van Eric en Craig en hoe de overstap van Thomas van een grote financiële dienstverlener naar OptimaData aanvoelt als van klein naar groots.

Durf je de uitdaging aan? Zie je het zitten om een steile leercurve te maken?

Solliciteer op één van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. Wil je meer weten, aarzel niet om ons te bellen of te mailen.

Waarom OptimaData?
 • Team vakgenoten
 • Steile leercurve
 • Uitdagende opdrachten
 • Sterke arbeidsvoorwaarden
 • Afwisseling
 • Gezelligheid en fun

Vacatures OptimaData

Medewerkers aan het woord

Dagboek van een DBA

Open Sollicitatie

Referentieprojecten

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.
Optimadata gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.