Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > Staffing > Werken bij OptimaData

Werken bij OptimaData

Werken bij OptimaData geeft een nieuwe dimensie aan je carrière. Wij zijn een full-service multi-platform data(base)dienstverlener. In feite zijn dat onze consultants. Wij streven naar maximaal haalbare kwaliteitsnormen en stellen hoge eisen aan het expertiseniveau van de consultants die met, voor en bij ons werken.

Multi-platform nemen wij letterlijk. Elke DBA-consultant bij OptimaData heeft kennis, expertise en ervaring op minimaal 3 databaseplatformen. Bovendien hebben de consultants op elk van die platformen hands-on ervaring met Ontwerpen, Optimaliseren, Oplossen en beheren. Dat vergt commitment, leergierigheid en passie.

Wat bieden wij je?

Wij bieden je een enthousiast team vakgenoten dat met elkaar OptimaData vormgeeft. We geven je ruimte om jezelf te ontwikkelen en we stimuleren en begeleiden je stap voor stap om multi-platform DBA te worden op senior-niveau. We hebben een uitgekiend opleidingsprogramma waarbij je wordt gekoppeld aan een senior DBA die je zal coachen en begeleiden. Naast technische opleidingen faciliteren wij ook je ontwikkeling op communicatief niveau, zoals presentietechnieken, adviesgesprekken, evaluaties en rapportages, zodat je ook als consultant, trusted advisor en op termijn misschien wel als trainer kan optreden.

Plezier en werk gaan hand in hand: we organiseren regelmatig Meetups, Gamedays, teamuitjes en we bezoeken gezamenlijk (internationale) congressen en kennisevenementen.

De weg naar OptimaDBA

Wij willen graag met jou samenwerken aan het uiteindelijke doel: OptimaDBA worden, in andere woorden, een multi-platform DBA-consultant of Database Reliability Engineer. Dat houdt in dat je na dit intensieve traject: 

 • Gecertificeerd bent op minimaal 3 databaseplatformen;
 • In totaal minimaal 3 jaar ervaring hebt als DBA;
 • Op elk gekozen platform minimaal 1 jaar hands-on ervaring hebt;
 • Op elk gekozen platform als consultant en Trusted Advisor kunt optreden;
 • Op 1 van de gekozen platformen een training, workshop of breakout sessie hebt verzorgd.

Hoe stroom je in?

Afhankelijk van je kennis en ervaring stroom je bij OptimaData in. Wij testen je kennis en expertise op de databaseplatformen die je al onder de knie hebt. Heb je kennis en ervaring met 1 databaseplatform dan stroom je in als junior. Natuurlijk kun je op dat ene databaseplatform wel als senior optreden maar nog niet als senior multl-platform DBA.

Wij stellen samen met jou de te volgen opleidingen en certificeringen op, je wordt gekoppeld aan een OptimaDBA die je zal coachen en je krijgt de kans om inhoudelijke ervaring op te doen - bij ons inhouse en bij klanten. We zullen samen regelmatig evalueren hoe je traject verloopt. Naast de inhoudelijke, technische opleidingen zullen we ook werken aan je consultancy skills.

In andere woorden: een unieke kans om een steile leercurve te maken, om jezelf te ontwikkelen tot multi-platform DBA, uitdagende opdrachten bij klanten uit te voeren, workshops en mogelijk zelfs trainingen te verzorgen, als deel van een team van professionals met dezelfde passie en drive.

Ervaringen van medewerkers

Wil je weten hoe Bernard zijn instroom heeft ervaren? lees hier zijn verhaal. Of hoe de overstap van Thomas van een grote financiële dienstverlener naar OptimaData aanvoelt als van klein naar groots. En Taco vertelt hoe hij dat ervaart vanuit een stuk waardering.

Durf je de uitdaging aan? Zie je het zitten om een steile leercurve te maken?

Solliciteer op één van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. Wil je meer weten, aarzel niet om ons te bellen of te mailen.

Waarom OptimaData?
 • Team vakgenoten
 • Steile leercurve
 • Uitdagende opdrachten
 • Sterke arbeidsvoorwaarden
 • Afwisseling
 • Gezelligheid en fun

Vacatures OptimaData

Medewerkers aan het woord

Dagboek van een DBA

Open Sollicitatie

Referentieprojecten

Ik wil graag meer weten over OptimaData

Ik ben DBA, Data Professional, Open Source Engineer of Database Specialist

Vul hier je telefoonnummer en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Neem zelf contact op

LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.