NL
Direct technisch advies?

De toegevoegde waarde van de DBA

Data is tegenwoordig van levensbelang

DBA in 2020

Als de moderne economie op en rond data draait, wat betekend dat het komende jaar voor database administrators of DBA's? Die weten hoe de data op te slaan, te verplaatsen, koppelen, het verstandig te gebruiken en veilig te houden?

Voor bijna elk bedrijf is data tegenwoordig van levensbelang. Het is de samenhang van hoe, wanneer, wat, hoeveel, wie en in toenemende mate het waarom van alles wat het bedrijf doet! De data vertelt je over je voorraad, wie het heeft verplaatst, welke kleur het heeft en wie het heeft gekocht. Het vertelt je wie er op je school zit en wie hun vervoer heeft betaald. De lijst is onuitputtelijk en deze data heeft antwoorden op alle vragen voor hen die de juiste vragen weet te stellen.

Dat impliceert dat verstandige bedrijven erg goed voor de mensen zorgen die zich in het centrum van deze hub en omgeving werkzaam zijn, en dat is weer goed voor de carriere van DBA's.

Extremely smart

Een citaat van Rich Niemiec, CIO van Viscosity, een database consultancy organisatie in Noord Amerika, uit een recent artikel in Forbes.

“I think the DBAs are some of the most knowledgeable people in a company,” says Rich Niemiec, CIO at the database and cloud advisory firm Viscosity North America. “You have to be extremely smart and stay up-to-date” to do the job, he says, because DBAs must provide a steady hand on the vital data resource amid careening new technologies and emerging threats. With their deep knowledge of what’s possible with data, “the DBA is probably the most overworked yet not efficiently utilized person in a company,” he says.

DBA evolutie

Om dat te veranderen is het belangrijk dat de DBA van 2020 goed zal moeten kijken hoe hij werkt en waar hij zich op focussed. Zo is daar uiteraard een stuk automatisering van beheertaken waardoor de moderne DBA meer tijd over heeft om zich bezig te houden met zaken die er toe doen en waarmee hij zijn toegevoegde waarde nog verder kan versterken.

In het artikel op Forbes gaat Niemiec en een aatal andere ervaren DBA's in op de stappen die een DBA kan zetten om deze evolutie in te zetten.

Wil je het hele artikel lezen? klik dan hier om het (engelstalige) artikel online op Forbes te lezen.

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.