NLEN
Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl

OptimaData is full-service multi-platform data(base)dienstverlener

Wij verbinden kennis, expertise, consultancy, training en staffing

Onze diensten

Wij zijn (open-source) database-experts en zorgen voor een optimale performance van uw database-omgeving en uw personele bezetting

Consultancy

Database High Availability? Complexe clustering? Performance, cloud database deployment, migratie? Wij adviseren u bij het maken van de juiste keuzes tot en met het inrichten en zelfs overnemen van dagelijks (24/7) database beheer en support.

Meer informatie

Staffing

Wij bieden maatwerk oplossingen bij tijdelijke en permanente behoefte aan IT personeel rond database omgevingen en toegang tot ons uitgebreide DBA netwerk. Voor data professionals en ZZP-ers uitdagende data(base) opdrachten en vacatures.

Meer informatie

Training

OptimaData biedt (open source) database trainingen op maat voor zowel beginnende als ervaren DBA’s en andere database professionals. Meerdaagse klassikale trainingen, korte intensieve workshops voor specialisten en zelfs "on the job". 

Meer informatie

Recente vacatures en opdrachten

Hieronder vind je een selectie van onze openstaande vacatures
inAmsterdam
Ben jij een sterke Data Engineer met multi-platform database ervaring? Kennis van ETL, Bi tooling en Ansible? Mooie rol in een DataSquad met maatschappelijke impact! 
inOdijk
Ben jij een sterke Oracle expert met ruime kennis van Java in een DevOps rol? In een moderne omgeving met tooling als ansible, CI/CD, Spring? Prachtige en inhoudelijke opdracht met impact!
inNaarden
Heb jij een passie voor innovatie en wil je dit toepassen in IaC oplossingen? Ervaring met CI/CD, relationele en NoSQL databases? En ken je de weg in AWS, Google en Azure? Toffe job!
inNaarden
Ben je een ervaren Oracle DBA en toe aan iets totaal nieuws? Benieuwd hoe jij je senioriteit kunt inzetten zonder nog bezig te zijn met Oracle? Kom dan eens praten!
inNaarden
Ben je een leergierige IT-er? Enige jaren ervaring als DBA of Systeembeheerder? Kennis van Windows en bij voorkeur SQL Server? Kom bij ons je specialisatie versterken!
inNaarden
Nog niet eerder gehoord van een Multiplatform DBA? Dat kan kloppen, want dat ga jij worden als je uit je comfortzone durft te stappen en de uitdaging aangaat om met ons te groeien! Nieuwsgierig? klik en lees verder!
inNaarden
Heb jij passie voor databases? Op zoek naar "the next level" of de transformatie naar de nieuwe DBA waar de markt om vraagt? Als Database Reliability Engineer bij OptimaData kun je je hart en hard ophalen!
inNaarden
Heb je kennis van cloud providers, database platformen ontwerpen, opzetten en geautomatiseerd deployen? bekend met PostgreSQL of MariaDB of MySQL? Nieuwe functie in een nieuwe rol: de DBA van 2020!
inNaarden
Een week uit het leven van een OptimaData Multiplatform DBA. Veelzijdig, afwisselend en dynamisch. Lees het zelf!
inNaarden
Ben je bezig met HBO Technische Informatica? zoek je een stageplaats of afstudeeropdracht? Kom bij OptimaData in de wondere wereld van open source Database Management Systemen (DBMS)!
Waarom OptimaData

Professioneel en deskundig

Onze DBA Consultants zijn zeer ervaren en beschikken over specialistische kennis van meerdere ( open source) databases en platformen

Expertise in open-source

Expertise in inrichten, migratie en advies, automated deployment en beheer van open-source, hybride en cloud databases / platformen

Full-service

Alle diensten rondom uw database onder één dak: Van database advies, architectuur ontwerp naar implementatie en migratie, tot database beheer en onderhoud, 24/7 standby en support. Remote DBA en onsite database consultancy.

Over ons

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.
Onze partners

Wij zijn geaccrediteerd en trots partner van:

OptimaData is partner van MongoDB en levert services, support en consultancy diensten op dit open source platform.

MongoDB

OptimaData is Consultancy en traning partner van Splendid Data en reseller van PostgresPURE, de 100% open source enterprise versie van postgreSQL zonder vendor lock in zoals EDB.

Splendid data

OptimaData is Consultancy partner van SeveralNines en reseller ClusterControl. Een management tool voor open source DBMS zoals MariaDB, MySQL, PostgreSQL en MongoDB.

SeveralNines

OptimaData is Consultancy partner van MariaDB in de Benelux, 24/7 support, consultancy en maatwerk trainingen. Daarnasst is OptimaData reseller van MariaDB AX en TX.

MariaDB

Referenties
Wat anderen over ons zeggen
Marcel Oudmaijer - Kadant. Referentie OptimaData Database performance tuning.

Marcel Oudmaijer

Kadant

OptimaData heeft snel en effectief gereageerd. Ik durf te stellen dat door hun inbreng de performance van de database omgeving sterk is verbeterd. Mijn ervaring met OptimaData is dan ook positief.

Performance Tuning

Freek van der Kroon - Infoland, referentie OptimaData, database optimalisatie.

Freek van der Kroon

Infoland

Wij hebben OptimaData benaderd en waren direct onder de indruk van de snelle, adequate en pragmatische aanpak van onze case. Wij zijn erg content met de samenwerking.

Advies database ontwerp

Arjen de Ruiter - Coosto. Referentie OptimaData Database Consultancy.

Arjen de Ruiter

Coosto 

The database consultant works hard and is flexible. He communicates very clear on progress of work and explains technically complex stuff in an easy way. 

Database Consultancy

Blog over Postgres on Docker, blog serie van 3 blogs over containers en databases. Deel 1
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Craig Healey

How to "Postgres on Docker" deel 1 van 3

Als multi-platform DBA Consultant besteed ik veel tijd aan het leren van de nieuwste features die beschikbaar komen in de verschillende open-source en proprietary databases. Meestal gebruik ik VirtualBox-images om mijn sandbox-databases te maken, maar deze kunnen behoorlijk wat schijfruimte en bronnen in beslag nemen. Vooral als ik aan het werken ben met zaken als databaseclusteroplossingen en wanneer ik meerdere databases tegelijk nodig heb.

Daarom ben ik laatst eens naar het gebruik van Docker-containers gaan kijken om dit probleem op te lossen.

lees meer

Blog over databases, beheer en automatiseren, scripting en datamodellen.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Dimitri Choustov

Nuttige overtolligheid

Het is een veel gehoord thema: scripting en automatisering. En dan met name in en rond database omgevingen. Dubbel ook, want er ontstaat een dilemma: is het een bedreiging dat bepaalde taken worden “weg-geautomatiseerd” of geeft het je juist de ruimte? Wij noemen dat “Nuttige overtolligheid”.

Hoe en waarom legt Dimitri Choustov in deze blog verder uit. Hij werkt al ruim 10 jaar als SQL Server Database administrator (DBA) bij verschillende bedrijven in de retail, zorg, financiële sector en ICT-dienstverlening.

De visie van OptimaData op scripting en het wel/niet automatiseren van DBA taken sluit naadloos aan bij zijn manier van werken en hoe hij graag klanten verder helpt. In deze blog vertelt hij over die visie.

lees meer

Database blog over PostgreSQL beheer, onderhoud en ontwerp open source database platformen zoals MariaDB, MySQL en MongoDB.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Bernard Verheij

Tijd om de bijl te slijpen

Onze DBA-consultants en Database specialisten zijn het liefst voor onze klanten aan het werk op locatie of remote om te helpen met (open Source) database management systemen zoals ontwerp, benchmarking, onderhoud en support.

Maar soms is het ook zinvol om “de bijl te slijpen”.

De open source producten evolueren in sneltrein vaart, mede doordat er zoveel mensen wereldwijd aan werken, en daarom willen onze DBA’s zich ook graag een paar dagen bijspijkeren. Waar kan dat beter dan op internationale open source database conferenties. Zoals bijvoorbeeld onlangs tijdens het PostgreSQL congres in Londen: PostgresLondon. In deze blog vertelt onze eigen Bernard Verheij wat hij er opstak.

lees meer

Database blog over PostgreSQL onderhoud, beheer, ontwerp en consultnacy op open source platformen als MariaDB, MongoDB en MySQL.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Gerard Zuidweg

Baas in eigen Database

Het is zonder meer één van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd: wie is de baas over jouw data? Het gros van de mensen ziet data (nog) niet als iets heel waardevols, in tegenstelling tot de grote techbedrijven. Die weten wel hoe ze daar winst mee moeten maken. De kern van het ontstaan van data voor commerciële doeleinden is uiteraard de opkomst van het internet. Ondermeer door het grondwerk van Sir Tim Berner-Lee, die het ‘www’ concept bedacht. Uitgerekend hij is nu druk bezig met een campagne… tegen het internet.

Lees meer

Blogs OptimaData over DBMS, open source databases, tips, tricks en technische reviews over PostgreSQL, MongoDB, MySQL en vele anderen.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Edco Wallet

ICT’ers zijn niet aan te slepen, maar is dat wel echt het probleem?

Hoeveel vacatures voor ICT’ers heb jij op je website staan? En hoe lang staan die daar eigenlijk al? De vacaturemarkt voor goed IT-personeel is volgens het UWV ‘zeer krap’, maar dat is eigenlijk een eufemisme voor ‘hopeloos’. Inmiddels beginnen werkgevers er serieus schade van te ondervinden. Geen personeel betekent geen verdere groei van het bedrijf. Zou het echter kunnen dat het probleem dieper zit dan het tekort alleen? En dat er als het ware verspilling optreed bij het aannemen van ICT- personeel? Bij OptimaData denken wij dat daar een mooie win-win zit en daarom doen wij recruitment voor onze klanten op een andere manier: On demand.

lees meer

Blogs OptimaData over DBMS, open source databases, tips, tricks en technische reviews over PostgreSQL, MongoDB, MySQL en vele anderen.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Gerard Zuidweg

Open Source DBMS: Kies gerust maar kies wel bewust

Open Source Database Management Systemen zijn aan een grote opmars bezig. Niet alleen onder de jonge techbedrijven maar inmiddels ook bij banken, overheid en multinationals. Uit recent onderzoek onder CIO’s is gebleken dat meer dan 60 procent er naar streeft om de licentiekosten drastisch terug te dringen. Kiezen voor meer open source software helpt mits daarbij weloverwogen keuzes worden gemaakt. De belangrijkste aandachtspunten en adviezen op een rijtje.

Kiezen voor Open Source DBMS

OptimaData blog over open source databases zoals PostgreSQL, MongoDB, MariaDB en tips, technische reviews.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Edco Wallet

De OptimaData top 8 database events in 2019

Ook in 2019 vinden er tal van internationale en nationale events, conferenties, congressen en symposia plaats rond open source database platformen. Vanwege het ruime aanbod en de vaak beperkte tijd en middelen, kan het best lastig zijn om te bepalen wat je wel of niet bezoekt. We helpen je daarom graag een handje met dit overzicht van de 8 meest belangrijke en interessante database events in 2019. Uiteraard zijn wij zelf op deze conferenties aanwezig en hopen we jou daar ook te ontmoeten!

Meer over de Top 8 Database Events 2019

Blog van OptimaData over open source databases zoals PostgreSQL, MariaDB, MongoDB e nog veel meer!
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Martijn Wallet

PostgreSQL 12 komt eraan; dit zijn de belangrijke nieuwe features!

Ieder jaar komt er nieuwe versie van PostgreSQL, waarin tal van nieuwe features en verbeteringen beschikbaar komen. Tijdens de laatste PostgreSQL meetup in Amsterdam heeft Devrim Gündüz, major contributor en gepassioneerd PostgreSQL consultant, de aanstaande release van PostgreSQL 12 nader uit de doeken gedaan. In deze blog zetten wij voor iedereen die niet alle commits in Github op de voet volgt, of in de gelegenheid was om de meetup te bezoeken, de belangrijkste veranderingen in PostgreSQL 12 nog eens op een rijtje.

Meer over PostgreSQL 12

Blog over open source databases, onderhoud, tuning, services en reviews van PostgreSQL, MongoDB, MariaDB en meer!
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Edco Wallet

Gaat Open Source aan zijn eigen succes ten onder?

Naast de bekende databases, zoals Oracle, MySQL of MS SQL, ontwikkelen Open Source databases zich razendsnel. Zo snel zelfs, dat steeds meer bedrijven open source databases zoals PostgreSQL of MongoDB gaan inzetten in de IT infrastructuur en een toenemend aantal ICT bemiddeling-en recruitmentbureaus zich bezig gaan houden met open source professionals. Aan de ene kant is dat natuurlijk een mooi compliment voor de Open Source Community, maar aan de andere kant schuilt er ook een gevaar in: marktwerking dreigt het principe van Open Source te ondermijnen.

Lees meer

Blogs OptimaData over DBMS, open source databases, tips, tricks en technische reviews over PostgreSQL, MongoDB, MySQL en vele anderen.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Gijsjan Baars

Nieuwe ‘gestoorde’ procedure in PostgreSQL 11

Met de laatste update van PostgreSQL is weer een aantal fijne nieuwe functies toegevoegd aan de populaire open-source database. Naast een aantal mooie features die het werk voor de DBA gemakkelijker maken, zal het hart van databasegebruikers vooral harder gaan kloppen van één bepaalde update. Dé update waar jaren op werd gewacht. *Tromgeroffel*: PostgreSQL 11 is voorzien van een echte stored-procedure!

Lees meer

Blog OptimaData over (open source) Databases, het beheer, onderhoud, support, migraties en tooling.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Martijn Wallet

De ouderwetse DBA is niet meer, lang leve de nieuwe DBA!

Dankzij disruptieve technologiën als robotisering, artificial intelligence en machine learning is er de laatste jaren veel veranderd in het bedrijfsleven. Elk bedrijf is nu een IT-bedrijf en wie niet op tijd anticipeert, wordt opgeslokt of verdwijnt. De technologische ontwikkelingen zorgen er ook voor dat oude beroepen verdwijnen en dat nieuwe beroepen ontstaan. Ook in databaseland is dit het geval: the king is dead, long live the king. Mag ik u voorstellen: de Database Reliability Engineer (DBRE). De ‘ouderwetse’ DBA is niet meer, lang leve de nieuwe DBA!

Lees meer

Blog OptimaData over (open source) Databases, het beheer, onderhoud, support, migraties en tooling.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Martijn Wallet

CockroachDB: Offspring van PostgreSQL?

Van alle NewSQL databases is CockRoachDB op dit moment een van de meest indrukwekkende en imponerende. Het is van nature een distributed database systeem die zeer goed geschikt is voor cloud deployments, maar ook gebruikt kan worden on-premise of in containers. Het is mogelijk om CockRoachDB dichtbij de gebruikers te brengen, verspreid over regio’s, datacenters en verschillende cloud providers. Data kan dynamisch verplaatsen naar de locatie waar het nodig is. CockRoachDB schaalt, balanceert en repareert automatisch. Handmatige sharding is niet nodig en ACID transacties zijn mogelijk.

Lees meer

Nog
Events
PostgreSQL Meetup 3 oktober

Op donderdag 3 oktober zal er wederom een PostgreSQL Meetup plaatsvinden namens de PostgreSQL Usergroup NL. We hebben 2 sprekers weten te spotten met beiden een goed verhaal: Jeroen Soesbergen uit de PostgreSQL Usergroup NL gaat iets delen over B-tree indexen en Boris Mejías zal zijn kennis delen rond MVCC Vacuum / PgCatalog.

Meer info en details volgen binnenkort

 

LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.