NLEN
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Nieuws > Nieuws publiceren > Webinar Galera Cluster 4 for MySQL 8

Webinar Galera Cluster 4 for MySQL 8

Galera Cluster 4 for MySQL 8 Webinar

Webinar 4 juni van 1300-1400 uur

Om de nieuwe GA release van Galera Cluster 4 for MySQL 8 te ondersteunen zal op donderdag 4 juni om 13.00 uur een webinar worden georganiseerd voor klanten / gebruikers / engineers en relaties van OptimaData. In het webinar zal aandacht worden besteedt aan deze nieuwe release en de belangrijkste verbeteringen / wijzigingen en waarom Galera Cluster 4 zo'n enorme stap voorwaarts is in MySQL High Availability.

Aanmelden Webinar Galera Cluster 4 for MySQL 8

Galera Cluster 4 for MySQL 8 Generally Available!

Codership heeft trots de eerste GA (Generally Available) release van Galera Cluster 4 for MySQL 8 aangekondigd. Het bevat ook de Galera Replication Library 4.5 (gereleased op 21 mei) en wsrep API version 26. Het is nu te downloaden (er zijn verschillende Linux distributies mogelijk).

Galera 4 en MySQL 8.0.19 hebben veel nieuwe features, maar hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Streaming-replicatie om grote transacties te ondersteunen door transactiereplicatie te splitsen en ze vervolgens in kleinere delen uit te voeren.
  • Verbeterde foreign key support. Met het optimaliseren van write set certification rules neemt het aantal aan foreign key gerelateerde false conflicts in certifications af.
  • Group commit wordt ondersteund en geïntegreerd met de native MySQL 8 binary log group commit code. Binnen de codebase zijn de commit time concurrency controls zo aangepast dat de commit monitor wordt vrijgegeven zodra de commit in de wachtrij is gezet voor een groeps-commit. Hierdoor kunnen transacties in groepen worden aangeboden maar blijft de volgorde van de commits intact.
  • Er zijn nieuwe systemtables voor Galera Cluster toegevoegd aan de mysql-database: wsrep_cluster, wsrep_cluster_members en wsrep_streaming_log. Het is nu mogelijk om cluster deelname te bekijken via systemtables.
  • Nieuwe synchronisatiefuncties zijn geïntroduceerd om applicaties te helpen bij het implementeren van read-your-writes en monotonic-reads consistentie garanties. Deze functies zijn: WSREP_LAST_SEEN_GTID (), WSREP_LAST_WRITTEN_GTID () en WSREP_SYNC_WAIT_UPTO_GTID ().
  • Slechte netwerkomstandigheden kunnen leiden tot fouten in een Galera-cluster en de afhandeling hiervan is nu verbeterd, zodanig dat een node zal proberen het cluster netjes te verlaten zodra er een kans is op data-inconsistentie.
  • Een robuustere wsrep-codebase met betere statusafhandeling en foutafhandeling.

Distributies

Codership biedt pakketten aan voor CentOS 7, CentOS 8, Ubuntu 18.04, Ubuntu 20.04, Debian 10, OpenSUSE 15, and SUSE Linux Enterprise (SLES) 15 SP1. Installatie-instructies zijn vergelijkbaar met eerdere versies van Galera Cluster.

Advies of ondersteuning bij MySQL Clustering (HA)

Ben je geinteresseerd in het toepassen van Galera Cluster en wil je meer weten of advies? Heb je het al uitgeprobeerd en wil je ondersteuning in het verdere gebruik of uitrollen in je omgeving? Codership Certified Support Partners mogen level 3 en 24/7 support leveren op Galera Cluster omgevingen bij klanten en eindgebruikers. Deze partners hebben direct contact met de developers van Codership. Voor de Benelux is OptimaData de Codership Certified Support Partner.

Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag!
Galera Cluster

OptimaData is consultancy, support en reseller partner van Codership, de bouwer en developer van Galera Cluster. Codership hanteert verschillende Galera distributies voor clustering MySQL, MariaDB maar ook Percona XtraDB. En uiteraard in verschillende versies van MySQL en MariaDB.

Galera Support Partner

MySQL

MariaDB

Contact

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.