NL
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Nieuws > Nieuws publiceren > PostgreSQL DBMS 2020

PostgreSQL is DBMS van het jaar 2020!

PostgreSQL snelst groeiende open source database platform

PostgreSQL DBMS van het jaar 2020!

De onafhankelijke website DB-engines.com heeft PostgreSQL uitgeroepen tot DBMS van het jaar 2020.

Quote:

"PostgreSQL is the database management system that gained more popularity in our DB-Engines Ranking within the last year than any of the other 360 monitored systems. We thus declare PostgreSQL as the DBMS of the Year 2020."

PostgreSQL was eerder al DBMS van het jaar 2017 en 2018 en is nu het eerste platform wat 3x DBMS van het jaar is geworden!

PostgreSQL is bekend en geliefd om zijn stabiliteit en functieset. Recente releases hebben zich vooral geconcentreerd op verbeteringen onder de motorkap, waardoor de prestaties en de efficiëntie toenemen. Voor DevOps zijn deze verbeteringen meer dan welkom, en de populariteitsscores van DB-engines laten dit zien: PostgreSQL had een populariteitsscore van 167 zeven jaar geleden, en ze staan nu op 552. Het gat naar de top drie systemen wordt elk jaar kleiner.

PostgreSQL mag al jaren worden gezien als een volwassen open source platform wat een serieus (en vaak beter) alternatief is voor commerciele platformen als Oracle en Microsoft SQL Server. Deze erkenning is een geweldige bevestiging van al de effort die de open source community in dit platform heeft gestoken en een motivatie voor verdere ontwikkeling en versterking van het platform.

Op de 2e plaats: Microsoft Azure SQL

Microsoft Azure SQL Database is een volledig beheerde Database as a Service. Het is gebouwd op de laatste stabiele versie van het Microsoft SQL Server product en geoptimaliseerd met functies voor het draaien in de cloud (auto-scale, geo-replicatie, automatische tuning, etc). Bijgevolg worden functies zoals manuele backup/restore, beheer van serverconfiguratieparameters niet ondersteund.

Tussen januari 2020 en januari 2021 verhoogde de Azure SQL database zijn populariteitsscore van 28,2 punten naar 71,4 punten (indrukwekkende 253%) en verbeterde de algemene rang in de DB-Engines-ranking van 25 naar 15.

In de 9 jaar van DB-Engines is het de eerste keer dat een cloud database binnen de top drie van de Database of the Year verkiezing eindigd.

En de nummer 3: MongoDB

MongoDB is tweevoudige DBMS van het jaar winnaar in 2013 en 2014, en de populariteitsgroei is sindsdien niet gestopt. Het is het meest populaire NoSQL systeem, beter bekend als een Document Store. Een minder bekend feit is, dat MongoDB ook de meest populaire zoekmachine is, wanneer DB-Engines secundaire databasemodellen ook opnemen. Dat illustreert heel goed de steeds groter wordende omvang van MongoDB sinds de eerste release, slechts 11 jaar geleden.

Minstens zo belangrijk is dat MongoDB vandaag de dag een volwassen, productieklaar systeem is, en de web scale grappen van 10 jaar geleden zijn nu wel verouderd, hoewel ze toen misschien wel grappig waren.

Kijk voor het hele bericht op DB-Engines.com.

Database services

OptimaData is als onafhankelijke Multi-platform database dienstverlener gespecialiseerd en marktleider op het PostgreSQL platform in Nederland. Zowel on-premise als Cloud-varianten. Wij hebben een uitgebreide repository scripts klaarliggen voor PostgreSQL deployment in verschillende cloud omgevingen, met of zonder Kubernetes en/of Docker. Zo leveren wij Managed Services diensten, hebben wij product -en omgevingsonafhankelijke monitoring (waaronder speciaal maatwerk monitoring onder Windows), Managed Consultancy en geven wij PostgreSQL trainingen voor beginnende en gevorderde DBA's maar ook Developers. Vrijwel alle OptimaData DBA's zijn PostgreSQL DBA. Veel opleidingsinstituten weten ons te vinden voor onze maatwerk trainingen op dit krachtige open source DBMS platform. Op de meeste Europese maar ook US PostgreSQL Conferenties zijn wij aanwezig en gewaardeerd sponsor. Tenslotte zijn we reseller en exclusief trainingspartner van PostgresPURE en trots partner van EDB.

Meer informatie over PostgreSQL en onze trainingen of dienstverlening rond Postgres? Bel ons vrijblijvend of neem contact op.

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.