NL
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Nieuws > Nieuws publiceren > PostgreSQL 12 is out!

PostgreSQL 12 is gelanceerd!

PostgreSQL 12 behoorlijk omvangrijk

PostgreSQL 12 highlights en database beheer OptimaData

3 oktober 2019 is de allernieuwste versie van PostgreSQL gelanceerd, PostgreSQL 12. Met deze release, die volgens contributors behoorlijk omvangrijk is, ligt de focus vooral performance verbeteringen, compliance en op afhechten van openstaande issues. Flink opgepoetst en gladgestreken!

Het leven van DBA's wordt beter!

Er zijn een aantal contributors en users die een waardevolle blog hebben opgeleverd over de belangrijkste verbeteringen:

What's in the kitchen, a blog by Martijn Wallet after a meetup talk by Devrim Gündüz

Major improvements in PostgreSQL 12 by EDB Postgres

Postgres 12: DBA life just got better!

 

Community en populariteit PostgreSQL

Postgres is een enorme grote speler aan het worden in databaseland. Een recent onderzoek door Stack Overflow onder 90.000 Developers heeft aangetoont dat PostgreSQL al vaker wordt ingezet dan SQL Server. Het is slechts een kwestie van tijd dat zelfs MySQL als relationele open source database voorbij gestoken zal worden als de groeiende trend zich zo zal voortzetten.

Er is geen database platform dat zich zo snel ontwikkeld en aanpast aan technische innovaties dan PostgreSQL. Niet zo verwonderlijk als je kijkt naar de omvang van de meewerkende en evoluerende community. PostgreSQL 12 is tot stand gekomen dankzij een team van 400 contributors die samen meer dan 1.6 miljoen code regels hebben opgeleverd met 2300 reviews en commits waarna er nog 197 changes zijn doorgevoerd. Dit is een zeer omvangrijk project en geeft een sterke versnelling aan de groei en de evolutie van PostgreSQL.

Release notes PostgreSQL 12

Via onderstaande link kom je op de community pagina van Postgres met de release notes voor PostgreSQL 12.

https://www.postgresql.org/docs/release/12.0/

Er zijn een flink aantal aandachtspunten mocht je overwegen om je bestaande Postgres omgeving te upgraden naar PostgreSQL 12.

Zo zijn er een aantal settings verplaatst zoals recovery.conf naar postgresql.conf maar ook recovery_target verdient wat aandacht. en zo is er nog een lijst met zaken om even goed op te letten.

Get your PostgreSQL 12 here!

Via onderstaande link kom je op de download pagina van PostgreSQL. Je kan kiezen voor de juist passende package voor jouw besturingsysteem.

https://www.postgresql.org/download/

Wil je PostgreSQL 12 support, advies of  andere vorm van ondersteuning zoals databasebeheer of database onderhoud, neem vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden samen kunnen verkennen.

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.