NLEN
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Nieuws > Nieuws publiceren > Release Candidate MySQL 8.0 + Galera 4

Aankondiging van de Release Candidate van MySQL 8.0 + Galera 4

Galera Cluster voor MariaDB en MySQL HA oplossingen

MySQL Galera Cluster 4

Codership (ontwikkelaar van Galera ClusterTM voor MySQL) kondigde half april de langverwachte Release Candidate van MySQL 8.0 aan die bij Galera 4 wordt geleverd. Het wordt geleverd met MySQL 8.0.19 en bevat de Galera Replication Library 4.5 Release Candidate en wsrep API version 26.

Galera 4 en MySQL 8.0.19 hebben veel nieuwe features, maar hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Streaming-replicatie om grote transacties te ondersteunen door transactiereplicatie te splitsen en ze vervolgens in kleinere delen uit te voeren.
  • Verbeterde foreign key support. Met het optimaliseren van write set certification rules neemt het aantal aan foreign key gerelateerde false conflicts in certifications af. 
  • Group commit wordt ondersteund en geïntegreerd met de native MySQL 8 binary log group commit code. Binnen de codebase zijn de commit time concurrency controls zo aangepast dat de commit monitor wordt vrijgegeven zodra de commit in de wachtrij is gezet voor een groeps-commit. Hierdoor kunnen transacties in groepen worden aangeboden maar blijft de volgorde van de commits intact.
  • Er zijn nieuwe systemtables voor Galera Cluster toegevoegd aan de mysql-database: wsrep_cluster, wsrep_cluster_members en wsrep_streaming_log. Het is nu mogelijk om cluster deelname te bekijken via systemtabels.
  • Nieuwe synchronisatiefuncties zijn geïntroduceerd om applicaties te helpen bij het implementeren van read-your-writes en monotonic-reads consistentie garanties. Deze functies zijn: WSREP_LAST_SEEN_GTID (), WSREP_LAST_WRITTEN_GTID () en WSREP_SYNC_WAIT_UPTO_GTID ().
  • Slechte netwerkomstandigheden kunnen leiden tot fouten in een Galera-cluster en de afhandeling hiervan is nu verbeterd, zodanig dat een node zal proberen het cluster netjes te verlaten zodra er een kans is op data-inconsistentie.
  • Een robuustere wsrep-codebase met betere statusafhandeling en foutafhandeling.

Pakketten en downloaden

Codership biedt pakketten aan voor CentOS 7, CentOS 8 en Ubuntu 18.04. Installatie-instructies zijn vergelijkbaar met eerdere versies van Galera Cluster.

Download en probeer Galera 4 via de downloadpagina (http://galeracluster.com/downloads/)

Letop: Release-kandidaat

Bekende problemen met deze release-kandidaat zijn:

  • Dit is nog steeds een release-kandidaat die niet bedoeld is voor productiegebruik.
  • Upgraden vanaf een eerdere versie van Galera Cluster wordt nog niet ondersteund.

Probeer deze release-kandidaat gerust en geef feedback via de Codership Google-groep of via e-mail naar: info@galeracluster.com

Advies of ondersteuning

Ben je geinteresseerd in het toepassen van Galera Cluster en wil je meer weten of advies? Heb je het al uitgeprobeerd en wil je ondersteuning in het verdere gebruik of uitrollen in je omgeving? Codership Certified Support Partners mogen level 3 en 24/7 support leveren op Galera Cluster omgevingen bij klanten en eindgebruikers. Deze partners hebben direct contact met de developers van Codership. Voor de Benelux is OptimaData de Codership Certified Support Partner.

Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag!

Galera Cluster

OptimaData is consultancy, support en reseller partner van Codership, de bouwer en developer van Galera Cluster. Codership hanteert verschillende Galera distributies voor clustering MySQL, MariaDB maar ook Percona XtraDB. En uiteraard in verschillende versies van MySQL en MariaDB.

Galera Support Partner

MySQL

MariaDB

contact

 

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.