NLEN
Direct technisch advies?
Home > Blog

Na 98.000 CV’s doorgeplozen te hebben, ben ik genomineerd als Recruiter van het Jaar!

Edco Wallet 8-3-2018 14:21
Categorieën: BLOG, Carierre, DBMS
Inmiddels werk ik al achttien jaar als recruiter en in die tijd heb ik veel, heel veel CV’s doorgeplozen om te zien of er een match was. Laatst heb ik het een keer voor de grap uitgerekend, via backwards engineering vanuit de KPI-gedachte. Ik heb in totaal 486 mensen aan een nieuwe baan geholpen. Lang verhaal kort: om dat voor elkaar te krijgen heb ik meer dan 98.000 CV’s gelezen. Ja, dat is pas Big Data!

En nu ben ik genomineerd als Recruiter van het Jaar, in de categorie Software Architectuur en Ontwikkeling. (Natuurlijk mag je eerst even hier klikken om op mij te stemmen, maar het kan later ook nog.)

Je kan dit werk niet zo lang doen zonder passie voor het beroep. En passie voor het recruitmentvak heb ik zeker, want het geeft echt een kick als ik een goede match heb weten te maken. Daar doe ik het voor! Maar je moet ook goed om kunnen gaan met tegenslagen, want niet iedere kandidaat is geschikt voor de job. En soms is een kandidaat uitermate geschikt, maar dan wordt de vacature op het laatste moment ingetrokken, of wordt er een interne kandidaat doorgeschoven. Dan moet ik soms echt even naar buiten een rondje lopen om af te koelen, want ik voel de teleurstelling dan net zo goed als de kandidaat. En zo’n slechtnieuwsgesprek is altijd vervelend.

Doorontwikkelen is een must

Als recruiter van OptimaData voorzie ik in de toekomst nog wel wat teleurstellingen, vooral voor de DBA's die niet bereid zijn om zich door te ontwikkelen. Of dat om uiteenlopende redenen niet kunnen. Want waar je nu nog de gehele focus kunt houden op bijvoorbeeld Oracle, wordt het pure database-administratiewerk steeds meer geautomatiseerd. En als je bij een grote bank of verzekeraar werkt, waar nog verzuiling in functieverdelingen is, dan kun je het straks best lastig krijgen, want die banen gaan op den duur echt verdwijnen. Je ziet het al gebeuren!

Multiplatform DBA

De wereld verandert, banen verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. Ik zie de laatste jaren namelijk dat er steeds meer vraag is naar DBA's die met meerdere platformen uit de voeten kunnen. Die zich niet alleen bezighouden met Oracle of Microsoft SQL Server, maar zich ook verdiepen in open-sourcevarianten als PostgreSQL, MySQL en MongoDB. En dat niet alleen doen als pure database-admin, maar zich ook verdiepen in hoe je deze databases installeert, hoe de infrastructuur eromheen opgebouwd wordt, hoe applicaties samenwerken met de verschillende databases en ga zo maar door.

Database Reliability Engineer

En daarom ben ik steeds vaker op zoek naar een echte ‘Database Reliability Engineer’. In tegenstelling tot in de Verenigde Staten, is deze beroepstitel in Nederland nog niet eens zo wijdverbreid. Maar dat dit gaat komen, daarvan ben ik overtuigd. Ik ben er dus al een tijdje naar op zoek en ik kom ze meer en meer tegen. Ook al weten ze het zelf nog niet, dat ze het zijn! Ik vertel er graag meer over in een volgende blog.

Recruiter van het Jaar

Ja, mijn baan als recruiter is mooi, ook na al deze jaren. Het blijft prachtig om de juiste mensen op de juiste plek bij het juiste bedrijf te kunnen plaatsen.

Het zou helemaal geweldig zijn als ik wordt verkozen tot Recruiter van het Jaar. Want nu ik genomineerd ben, wil ik natuurlijk ook winnen!

Klik hier om op mij te stemmen, mijn dank is groot!

Terug naar blogoverzicht

Reageer