NLEN
Direct technisch advies?
035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > Consultancy

Consultancy

Uw database is onze zorg.

Uw database is onze zorg. Wij adviseren en ondersteunen u van het maken van de juiste keuzes tot en met het inrichten en overnemen van het dagelijks beheer van uw database(s). Wij optimaliseren en lossen problemen op. Dat doen wij snel en vakkundig, want een optimale performance van uw database is cruciaal voor uw business.

Onze DBA-consultants zijn stuk voor stuk specialisten. Ongeacht het platform, wij staan klaar om u van dienst te zijn. Van open-source RDBMS varianten zoals PostgreSQL, PostgresPURE, MySQL, MongoDB en MariaDB tot commerciĆ«le platformen zoals Microsoft SQL Server, Oracle en Sybase, OptimaData heeft alles in huis om voor u een schaalbare, veilige en goed presterende database te realiseren. Startend vanuit analyse komen wij met een passend advies en lossen wij snel en pragmatisch problemen op. Lees hieronder meer over al onze diensten.

Ontwerpen

Wij helpen kiezen. Een afgewogen keuze voor het in te zetten databaseplatform is cruciaal bij de bouw van uw applicatie of migratie naar een nieuw databaseplatform. Onze specialisten ondersteunen u graag bij deze belangrijke stap, zodat u kunt bouwen op een database-omgeving die schaalbaar en veilig is en bovendien minder van uw IT budget in beslag neemt.

Wij kunnen u helpen met:

 • Database design
 • Infrastructure design
 • Implementatie & Migratie

Meer weten?

gerard.optima

Optimaliseren

Wij gaan voor het beste, het snelste en het veiligste. Wij helpen u met het optimaliseren van uw applicatie en databaseperformance. Aan de hand van een beproefd stappenplan lopen wij alle onderdelen van de database(s) na en maken daar waar nodig direct en hands-on aanpassingen. Op deze manier helpen wij u om het maximale uit uw database te halen, met direct resultaat. Dit zorgt ervoor dat uw database op de top van zijn kunnen gaat presteren en blijft presteren met het implementeren van de juiste monitoring.

 • Performance Tuning
 • Quick Scan
 • Benchmarking

Meer weten?

Oplossen

Wij lossen op. Problemen doen zich voor op de meest ongelegen momenten. Wij staat 24/7 voor u klaar om direct (remote of on-site) de helpende hand te bieden bij database- of serverinstabiliteit, verstoringen, downtime en/of data-recovery. U kunt zelfs direct bellen met een Technisch Specialist (035-3690304). U kunt uw technische vraag aan de DBA-consultant stellen en in veel gevallen zal hij direct met u meekijken - in ieder geval nog dezelfde dag!

Wij helpen met:

 • 24/7 Support
 • Database-recovery

Meer weten?

Beheren

Wij ontzorgen. Wij bieden een gedegen databasebeheer- en onderhoudsprogramma en voorzien u van de juiste consultancy of management-resources, afgestemd op uw behoefte. Op die manier kunt u zich richten op uw business. Wij houden de prestaties van uw (open-source) DBMS continue in het oog en grijpen in daar waar nodig. Liever nog voorkomen wij de problemen door het uitvoeren van frequente HealthChecks op uw omgeving.

 • Managed Services
 • HealthCheck
 • Database Monitoring

Meer weten?