Direct technisch advies?
035 369 0304
Home > Consultancy

Consultancy

Uw database is onze zorg.

Uw database is onze zorg. Wij adviseren en ondersteunen u van het maken van de juiste keuzes to en met het inrichten en overnemen van het dagelijks beheer van uw database(s). Wij optimaliseren en lossen problemen op. Dat doen wij snel en vakkundig want een optimale performance van uw database is cruciaal voor uw business.

Onze DBA Consultants zijn stuk voor stuk specialisten. Ongeacht welk platform, wij staan klaar om u van dienst te zijn. Van Open Source RDBMS varianten zoals PostgreSQL, PostgresPURE, MySQL, MongoDB en MariaDB tot commerciĆ«le platformen als Microsoft SQL Server, Oracle en Sybase, OptimaData heeft alles is huis om voor u een schaalbare, veilige en performende database te realiseren. Startend vanuit analyse komen wij met een passend advies en lossen wij snel en pragmatisch problemen op. Lees hieronder meer over al onze diensten.

Ontwerpen

Wij helpen kiezen. Een afgewogen keuze voor in te zetten databaseplatform is cruciaal bij de bouw van uw applicatie of migratie naar een nieuw databaseplatform. Onze specialisten ondersteunen graag bij deze belangrijke stap, zodat u kunt bouwen op een database omgeving die schaalbaar, veilig en bovendien minder van uw IT budget.

Wij kunnen u helpen met:

 • Database design
 • Infrastructure design
 • Implementatie en Migratie

Meer weten?

gerard.optima

Optimaliseren

Wij gaan voor het beste, het snelste en het veiligste. Wij helpen u met het optimaliseren van uw applicatie en database performance. Aan de hand van een beproefd stappenplan lopen wij alle onderdelen van de database(s) na en maken daar waar nodig direct en hands-on de aanpassingen. Op deze wijze helpen wij u om het maximale uit uw database te halen met direct resultaat. Die ervoor zorgt dat uw database op de top van zijn kunnen gaat presteren en blijft presteren met het implementeren van de juiste monitoring.

 • Performance Tuning
 • Quick Scan
 • Benchmarking

Meer weten?

Oplossen

Wij lossen op. Problemen doen zich voor op de meest ongelegen momenten. Wij staat 24x7 voor u klaar om direct (remote of on-site) de helpende hand te bieden bij database of server instabiliteit, verstoringen, downtime en/of data recovery. U kunt zelfs direct bellen met een Technisch Specialist, als u belt met 035-3690304 kunt u uw technische vraag stellen aan de DBA Consultant en in veel gevallen zal hij direct met u meekijken of in ieder geval nog dezelfde dag!

Wij helpen met:

 • 7x24 Support
 • Database recovery

Meer weten?

Beheren

Wij ontzorgen. Wij bieden een gedegen Database beheer- en onderhoudsprogramma en voorzien u van de juiste consultancy of beheer resources, afgestemd op uw behoefte, zodat u zich kunt richten op uw business. Wij houden de prestaties van uw (open source) DBMS continue in het oog en grijpen in daar waar nodig. Maar liever nog voorkomen wij de problemen door het uitvoeren van frequente Health Checks op uw omgeving.

 • Managed Services
 • Health Check
 • Database Monitoring

Meer weten?