NLEN
Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > Over ons > Events

Event overzicht

Postgres Build 2021

Postgres Build 2021 for Builders, Creaters and Innovators

Postgres voor bouwers, ontwerpers, vernieuwers

Dit gratis virtueel evenement brengt 's werelds meest vooraanstaande PostgreSQL experts, gebruikers en communityleden samen.

Postgres Build 2021 zal twee dagen lang van 30 november tot 1 december online sessies brengen over PostgreSQL Use Cases, Cloud & Kubernetes, PostgreSQL Tools and Features, PostgreSQL for the Enterprise, en meer.

Doe mee om experts te horen en leer over de meest up-to-date inzichten over PostgreSQL en ga de dialoog aan met de Postgres community.

Gratis registeren

MongoDB.live 2021

Op deze tweedaagse, volledig digitale conferentie op 13 en 14 juli kun je deelnemen aan virtuele technische sessies en tutorials onder leiding van MongoDB-engineers, klanten die complexe implementaties beheren en thought leaders uit de industrie over onderwerpen zoals app modernisering, beveiliging, cloud- en clustertopologieën en nog veel meer.

Meer over MongoDB.live

Postgres Vision 2021

Postgres Vision 2021

Van 22 tot en met 23 juni wordt Postgres Vision weer georganiseerd. Net als vorig jaar zal het een online event zijn. En de verwachtingen zijn hoog gespannen omdat de editie vorig jaar buitengewoon professioneel werd opgezet. Postgres Vision 2021 is de Postgres conferentie voor bedrijven. Dit gratis evenement zal de groei en het toenemend gebruik van Postgres onder de loep nemen, inclusief de toekomst van Postgres, verhalen van echte gebruikers, en nieuwe tools en technologie zoals containers en cloud.

Meld je gratis aan

Dataminutes: Het online supersnelle alternatief voor DataGrillen

Dataminutes: Het supersnelle en online alternatief voor de DataGrillen!

Ooit gehoord van een data conferentie met sessies van 10 minuten? Hier is Dataminutes! Een enorme verzameling lightningtalks samengepakt in 1 dag over en rond het Microsoft Dataplatform. Omdat wegens COVID-19 het DataGrillen evenement wederom niet door kan gaan hebben de makers en bedenkers van DataGrillen een uniek concept bedacht. Op 11 juni as van 0800 uur tot 1900 uur vrijwel in 1 ruk door met 2 tracks: The Grill en The Bar. Een fantastisch leuk concept waardoor veel sprekers waaronder jong of wat minder bekend talent zich van hun beste kant kunnen laten zien. Leuke en interessante onderwerpen van PowerBI tot CosmosDB en alles wat er tussen zit.

Meld je aan voor DataMinutes

Percona Live Online 2021

Percona Live Online 2021

Op 12 - 13 mei is het weer Percona Live Online. Percona Live is een community-georiënteerd evenement voor database-ontwikkelaars, beheerders en beslissers om te netwerken met collega's en technisch professionals. Kom leren van de beste en slimste techneuten in de open source database community. Ze delen hun kennis, ervaring, en use cases in groep sessies en tutorials. Een prachtig online event over de volle breedte van open source databases en alle tooling daar omheen. Van MySQL tot Kubernetes en van PostgreSQL tot Grafana monitoring.

Meld je gratis aan

PostgreSQL Meetup - The Digital One

PostgreSQL Usergroup NL Meetup - The Digital One

Het is inmiddels alweer precies een jaar geleden dat de PostgreSQL Meetups van de PostgreSQL Usergroup NL tot stilstand zijn gekomen door de Corona Pandemie. Maar...We vinden dat het tijd is geworden om de meetups weer opnieuw op te starten. Nu in eerst instantie met een online / virtuele / digitale variant! Donderdag 11 maart aanstaande is het zover!

meer over PostgreSQL Meetup - The Digital One

FOSDEM 2021 - PostgreSQL DevRoom

FOSDEM 2021 - PostgreSQL DevRoom 6 en 7 februari

Op zaterdag 6 en zondag 7 februari vind het bekende FOSDEM plaats, normaal in Brussel, deze keer online.

In totaal biedt deze online conferentie 108 verschillende rooms met onderwerpen, gedurende 2 volle dagen.
Onderwerpen als Containers, Kotlin, Ansible, Python, etc en dus ook een DevRoom voor PostgreSQL.

In de Developer Room PostgreSQL zullen deze 2 dagen van 10.00 uur tot 17.30 tal van bekende sprekers hun licht laten schijnen op verschillende PostgreSQL thema's.

Meer over FOSDEM

Save the date voor Postgres Build 2020

Postgres Build 2020. Eerste live virtuele PostgreSQL event in Europa.

Op 8 en 9 december 2020 zal Postgres Build plaatsvinden. Postgres Build 2020 is de eerste virtuele PostgreSQL conferentie in Europa om de verbinding met PostgreSQL gebruikers en de community te stimuleren. Het doel is om een 2 daags evenement te leveren dat boeiend en toch technisch is.

Dit evenement zal het nieuwste in PostgreSQL brengen, en verhalen over hoe PostgreSQL bedrijven helpt. Er zullen meer dan 25+ lezingen zijn gedurende twee dagen, samen met wellness sessies om te revitaliseren.

Lees meer over Postgres Build

Webinar Galera Manager MySQL deployment in AWS 21 oktober

Webinar Galera Manager om MySQL in AWS te deployen, clusteren, monitoren

Een nieuw tijdperk is aangebroken voor Galera Cluster-monitoring en -beheer aangezien onlangs Galera Manager 1.0 is uitgebracht, zodat iedereen zijn Galera-clusters kan inzetten binnen een Amazon Web Services (AWS) Elastic Compute Cloud (EC2) -omgeving om MySQL High Availability te bereiken, Multi-Master MySQL, active-active clustering direct op Amazon en Disaster Recovery, allemaal vanuit het comfort van een webbased grafische gebruikersinterface (GUI). 

Om deze release te ondersteunen en te vieren organiseert Codership een webinar & LIVE demo op woensdag 21 oktober om 14.00 uur CEST.

Meer over het webinar & LIVE demo

Percona LIVE online 20-21 oktober

Percona LIVE online 20 tot 21 oktober. Het open source database event van dit najaar!

Als Nederlands grootste in open source database consultancy promoten wij graag het Percona LIVE online event!

Van 20 oktober 16:05 uur tot 21 oktober 18:30 uur.

Percona Live is een opensource community evenement voor databaseontwikkelaars, beheerders, DBA's en ICT Managers om te netwerken met collega's en technologieprofessionals. Kom en leer van de beste en slimste van de open source database-community terwijl zij hun kennis, ervaring en use cases met u delen in kleine groepssessies en tutorials.

Percona Live is de plek om te leren hoe open source databasetechnologie uw applicaties kan aandrijven, uw websites kan verbeteren, uw gegevens kan beveiligen en kritieke databaseproblemen kan oplossen.

Registeer voor Percona LIVE online

Percona TechDays

Percona TechDays, elke dag een specifiek database platform in de schijnwerpers!

In aanloop naar Percona (online) Live op 20 en 21 oktober worden de Percona TechDays georganiseerd. Elke dag staat er een ander database platform in de schijnwerpers. Goede sessies met inspirende sprekers, presentaties van experts, de laatste tips en alles wat je moet weten om je databases up en running moet houden vandaag de dag. 13 augustus is PostgreSQL Day, 27 augustus MongoDB Day en 10 september MySQL Day. De sessies zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Ook worden de sessies opgenomen en on-demand beschikbaar gesteld.

Schrijf je in!

OptimaData Silver Sponsor PGConfEU 2020 te Berlijn - CANCELLED

OptimaData is wederom silver sponsor van PGConfEU

Van 20 tot 23 oktober 2020 vind het jaarlijks terugkerend PostgreSQL event PG Conf EU plaats, in Berlijn deze editie. OptimaData is voor de vierde keer op rij sponsor van deze grootste PostgreSQL conferentie op het Europese vaste land. "Omdat wij het belangrijk vinden dat PostgreSQL in de volle breedte sterker wordt als platform maar ook als community willen we dit event graag ondersteunen", aldus Gerard Zuidweg, Managing Partner bij OptimaData. Juist in deze onzekere tijden is ondersteuning van de community essentieel. Zonder sponsoring kunnen deze grootschalige events niet plaatsvinden. Door als eerste sponsor op te staan geven wij een signaal van vertrouwen aan de community en hopen wij dat ook andere partijen ons zullen volgen. Of PGConfEU 2020 daadwerkelijk zal plaatsvinden zoals voorgaande jaren zullen we uiteraard over informeren!

Meer over PGConfEU 2020

CANCELLED PostgreSQL Usergroup NL An evening with Bruce

Een avondvullend PostgreSQL programma met 1 va nde Co-founders.

De PostgreSQL Usergroup NL is erg trots te mogen aankondigen dat Bruce Momjian de komende meetup op 11 maart bij de Rabobank te Zeist de avond zal opluisteren met zijn kennis, kunde en mooie verhalen over PostgreSQL. Bruce is Co-founder van het PostgreSQL opensource project en al erg lang member van het PostgreSQL core-team.

Tijdens de meetup zal hij een talk houden over "Making PostgreSQL Central in Your Data Center".

Daarnaast is er voor de deelnemers aan de meetup ruim de gelegenheid om alles te vragen wat je nog wil weten over PostgreSQL tijdens een zogenaamd "fire-side chat".

meer over en aanmelden An evening with Bruce

PostgreSQL Usergroup NL meetup - PGConfEU

PostgreSQL Usergroup NL meetup - PGConfEU 2019 - The Dutch talks

Tijdens de laatste PGConfEU in Milaan dit jaar waren er 2 Nederlandse bijdragen in de vele interessante talks en sessies die de conferentie te bieden had. Voor iedereen die niet in de gelegenheid was om de conferentie te bezoeken hebben we deze 2 Nederlandse PostgreSQL enthousiastelingen bereid gevonden om hun talk opnieuw te presenteren voor het thuis publiek! Onder het genot van een hapje en een drankje uiteraard.

De meetup zal plaatsvinden donderdag 30 januari, inloop vanaf 17:30 uur in het hoofdkantoor van Bol.com te Utrecht. De meetup zal worden afgetrapt om 18:15 uur.

Details PostgreSQL meetup en aanmelden

PostgreSQL Meetup 3 oktober

PostgreSQL Meetup 3 oktoberOp 3 oktober aanstaande zal de 11e PostgreSQL Meetup van de PostgreSQL Usergroup NL plaatsvinden.

Deze editie zal plaatsvinden op een inspirerende locatie dankzij de gastvrijheid van IBM in het B-Building naast het hoofdkantoor van IBM te Amsterdam. Het B-Building is een smeltkroes voor innovatie, educatie en ontwikkeling en vormt een brug tussen startups, ontwikkelaars en gevestigde bedrijven.

Uiteraard hebben we wederom een prachtige line-up aan sprekers weten te bewegen om een inspirerende sessie te geven. In een informele setting met ruimte voor een praatje en een drankje zullen we je meenemen in de wereld van PostgreSQL.

Meer over deze PostgreSQL Meetup

Jubileum PostgreSQL Meetup 6 juni!

PostgreSQL Usergroup NL. Meetups, kennis, netwerken, Nederlandse Postgres community

We zijn erg blij en trots dat we de 10e PostgreSQL Meetup van de PostgreSQL Usergroup NL kunnen aankondigen.

Deze jubileum editie zal plaatsvinden op 6 juni 2019 dankzij de gastvrijheid van Microsoft in het Microsoft hoofdkantoor op Schiphol.
Uiteraard hebben we wederom een prachtige (internationale) line-up aan sprekers weten te bewegen om een inspirerende sessie te geven. In een informele setting met ruimte voor sterke verhalen en een drankje zullen we je meenemen in de wereld van PostgreSQL. Vanwege de jubileum editie hebben we een uitgebreider programma.

Meer over de 10e PostgreSQL meetup

Postgres Vision 2019 Boston

Postgres Vision 2019 Boston, waar business en techniek elkaar ontmoet!

De enige open source DBMS conferentie waar business en techniek elkaar ontmoet. The future of PostgreSQL is het thema van Postgres Vision 2019 te Boston. Op 24 tot 26 juni zullen de belangrijkste PostgreSQL leiders, contributors, en ontwikkelaars als denktenk hun visie en toekomst van Postgres bespreken. Uiteraard is de directie van OptimaData in Boston aanwezig om te connecten, inspiratie op te doen voor haar klanten en mee te denken over de toekomst van PostgreSQL als snelst groeiende en beste open souce DBMS platform van dit moment.

Meer internationale (open source) DBMS inspiratie

PostgreSQL Usergroup NL meetup 14 maart 2019

Meetup PostgreSQL Usergroup NL
PostgreSQL DBMS of the Year 2018

De eerste PostgreSQL Usergroup NL meeting van 2019 dient zich aan! De 1e editie in een serie van 4 meetups zal plaatsvinden op donderdag 14 maart vanaf 17:30 uur.

De Meetup zal plaatsvinden dankzij de gastvrijheid van Adyen op het hoofdkantoor van Adyen te Amsterdam.

Opnieuw is het ons gelukt om een aantal actuele en interessante onderwerpen voor het voetlicht te kunnen brengen onder het genot van een hapje en een drankje.

We hebben Devrim Gündüz (Major Contributor in de PostgreSQL community) bereid gevonden om op deze Meetup een kijkje te gunnen wat PostgreSQL 12 ons zal brengen. En Dave Pitts zal ons meenemen in een talk over PostgreSQL "The Hardway", met mooie demo's.

Programma PostgreSQL meetup en aanmelden

PostgreSQL Usergroup NL Meetup 29 november 2018

PostgreSQL Meetups PostgreSQL Usergroup NLMet gepaste trots kondigen wij (alweer de laatste) PostgreSQL Usergroup NL meeting van 2018 aan. De 3e editie in een serie van 3 meetups zal plaatsvinden op donderdag 29 november vanaf 17:30 uur.

De Meetup zal plaatsvinden dankzij de gastvrijheid van Bol.com op het hoofdkantoor van Bol.com in het WTC Papendorp te Utrecht.

Opnieuw is het ons gelukt om een aantal actuele en interessante onderwerpen voor het voetlicht te kunnen brengen onder het genot van een hapje en een drankje.

In een informele setting met ruimte voor een praatje en een drankje zullen we je meenemen in de wereld van PostgreSQL en Cloud. Ook Real-time Analytics is een onderwerp wat deze editie zal worden behandeld. Niet alleen een technische benadering maar ook vanuit het perspectief van een klant / eindgebruiker. Uiteraard duiken we even de diepte in voor de DBA's en Developers onder ons maar ook de uitgewerkte klantcase is buitengewoon boeiend. Vanwege de succesvolle introductie en met enthousiasme ontvangen "lightning talks" zullen deze ook wederom een plek krijgen tijdens de meetup.

Details 3e editie PostgreSQL meetup 2018

PGConfEU 2018

PGConfEU 2018 Lissabon, PostgreSQL Conferentie 23 - 26 oktober.

OptimaData is wederom trots silver sponsor van de grootste PostgreSQL Conferentie van het jaar in Europa. De PGConfEU 2018 te Lissabon. Van 23 tot 26 oktober een kleine week gevuld met alles van en over PostgreSQL. Uiteraard zijn we niet alleen sponsor maar zijn wij aktief aanwezig tijdens het gehele event en zullen we ook een bijdrage leveren in de Goodie-bag!

Hoe "overleef" ik een conferentie zoals PG Conf EU 2018 in Lissabon? In deze bijdrage een aantal tips om dergelijke inhoudelijke internationale symposia efficient te bezoeken.

Meer over efficient IT symposium bezoek

Meetup 27 september PostgreSQL Backup and Replication

PostgreSQL Meetup Backup and Replication 27 september

We zijn er weer klaar voor! Op 27 september 2018 is er weer een PostgreSQL Usergroup NL Meetup met als thema: "Backup and Replication". Er zijn 2 fantastische sprekers ingevlogen. Allereerst Marc Angenent - Splendid Data. Hij zal aftrappen met een uitgebreid doorkijkje in backup en restore strategie en PostgreSQL backup mogelijkheden. Daarnaast is Boris Mejías - 2ndQuadrant bereid gevonden zijn ervaringen te delen over Replication met "Everything You Wanted To Know About Replication But Were Afraid To Ask". Nieuw deze Meetup is de ruimte voor Lightning Talks!

Meer over deze PostgreSQL Meetup


 

Meetup 14 juni 2018:

Op 14 juni 2018 organiseert OptimaData samen met de PostgreSQL Usergroup NL een Meetup met als thema: "Migration Approaches and Tools & Analyzing Database Performance". We hebben 2 fantastische sprekers weten op te lijnen. Allereerst Coen Hamers - Splendid Data. Hij zal aftrappen met een uitgebreid doorkijkje in migraties en hoe bijvoorbeeld Oracle naar PostgreSQL migraties aan te vliegen. We zijn heel blij dat vervolgens Feike Steenbergen - Adyen zijn bijdrage zal leveren door zijn ervaringen te delen met Analyzing Database Performance.


Lees meer

Meetup 10 April 2018:

Meetup how to manage fast growing databases op 10 april 2018!

10 april 2018 organiseert OptimaData samen met SeveralNines een meetup met als thema:"how to manage fast growing databases".
We hebben 2 fantastische sprekers weten op te lijnen. Allereerst Krzysztof Książek - Senior Support Engineer bij SeveralNines. Hij zal aftrappen met een uitgebreid doorkijkje in het brede scala aan open source mogelijkheden voor load balancing MySQL databases. We zijn heel blij dat vervolgens Zeger Knops - CTO van VidaXL heeft toegezegd in deze meetup zijn bijdrage te willen leveren door zijn ervaringen te delen met Database Automation binnen het zeer snel groeiende internationale platform van VidaXL.

Lees meer

DBA-café 30 maart 2018: Informele ontmoeting en sterke database verhalen!

DBA-Cafe is een maandelijks terugkerend event van en voor DBA's over databases en meer.

Het DBA-Café van 30 maart as. zal in een informele setting plaatsvinden. Ontmoeting, netwerken en sterke database verhalen onder het genot van een hapje en drankje! Vanwege onze meetup "How to manage fast growing databases" op 10 april as. houden we het DBA-café deze keer informeel, klein en hebben we ook geen specifiek thema.

Lees meer

DBA-Cafe 26 januari 2018: Introductie PostgresPURE

DBA-Cafe, van en voor DBA's en voor alle DBMS professionals!

Op 26 januari vanaf 16.00 uur - 18.00 uur wordt het maandelijkse DBA-cafe weer georganiseerd, waarin database professionals onder het genot van een drankje en een hapje kennis en ervaring kunnen uitwisselen en thema's kunnen uitdiepen. Deze keer staat PostgreSQL centraal. PostgreSQL is onlangs verkozen tot DBMS van het jaar 2017. Alle reden dus om aandacht te besteden aan deze krachtige open source database.

lees meer

24 november vanaf 16.00 uur: Welkom tijdens ons DBA-Café

Vrijdag 24 november is het alweer editie nummer 11 van het DBA-Café. Tijdens het DBA-Café van 24 november zullen wij een aktueel onderwerp aanstippen wat op dit moment speelt in de databasewereld en een hot topic is op dit moment. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker naar het DBA-Café van november!

Lees meer

MongoDB Europe 2017

on the 8th of november the MongoDB Europe 2017 event will take place at InterContinental London - The O2 in London. MongoDB Europe is where the world’s fastest growing database community comes to connect, explore, and learn. Join us for hands-on and deep dive technical sessions, giving you the tools you need to build and deploy your giant ideas.

Lees meer

CHAR (17) 2Q PGConf 2017 New York

2Q PGConf is a conference dedicated to exchanging knowledge about the world’s most advanced open source database: PostgreSQL. On 6th and 7th of november 2017 this event will take place at The New Yorker in New York.

Lees meer

OptimaData Silversponsor PostgreSQL Conference Europe 2017

OptimaData is Silversponsor van de 9e PostgreSQL Conference Europe welke dit jaar gehouden wordt in Polen van 24 tot 27 oktober.
Uiteraard zijn we als Silversponsor aanwezig en zullen wij ook meerdere bijdragen leveren aan de inhoudelijke sessies. En wellicht vind u een verrassing in uw goodiebag...

Lees meer

30 september: SQL Saturday Holland!

Een gratis event op zaterdag 30 september in Utrecht. Een dag vol gratis sessies, training, kennis en sterke verhalen over Microsoft SQL Server. OptimaData is uiteraard aanwezig. Schrijf je snel in als je ook interesse hebt!

Lees meer

29 september 2017: Vanaf 16:00 uur welkom tijdens ons DBA-Café!

Vrijdag 29 september is het alweer editie nummer 9 van het DBA-Café. Tijdens het DBA-Café van 29 september zullen wij een aktueel onderwerp aanstippen wat op dit moment speelt in de databasewereld en een hot topic is op dit moment. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker naar het DBA-Café van september!

Lees meer

Percona Live Europe 2017

OptimaData is van 25 tot 27 september aanwezig op Percona Live Europe 2017 te Dublin. De open source database conferentie van Europa in 2017. OptimaData zal ook een inhoudelijke bijdrage leveren in een breakout sessie.

Lees meer

25 augustus 2017: vanaf 16:00 uur welkom tijdens ons DBA-Café!

25 augustus is alweer de 8e editie van het DBA-Café, van en voor DBA's en andere Database professionals, stakeholders of geinteresseerden. Deze editie zal in het teken staan van vakantieverhalen maar ook inhoudelijk onze ervaringen en samenvattingen / highlights van onze bezoeken aan MongoDB World te Chicago en de PGday UK te London.

Lees meer

28 juli 2017 vanaf 16.00 uur: Welkom tijdens ons DBA-Café

Op 28 juli 2017 organiseert OptimaData tussen 16.00-18.00 uur het maandelijks terugkerend "DBA-Café". Het DBA-Café is elke laatste vrijdag van de maand de ontmoetingsplek voor databasemanagement professionals om ervaringen en kennis te delen en vraagstukken met elkaar te bespreken.

Lees Meer  

OptimaData organiseert en woont regelmatig data (basis) evenementen, meet-ups en bijeenkomsten bij voor klanten, opdrachtgevers, DBA's en andere databaseprofessionals en experts om databasekennis, ervaringen en best practices te delen.

Heeft u interesse in een van onze evenementen of wilt u erbij zijn? In deze rubriek houden we u op de hoogte van de aankomende evenementen, webinars, (online) conferenties over databases. De meest bekende evenementen zoals PGDayUK, PGConfEU, MongoDB online, Percona LIVE, etc.

Ook vanuit ons open source perspectief willen we open source database events en / of tooling promoten. We waren sponsor van PGConfEU 2017, 2018 en 2019. Vind je het leuk om ons "aan boord" te hebben? bel of mail ons!

Neem contact met ons op

Wilt u geen database events missen?

(open Source) Database Events

Vul het mailadres in en ontvang tijdig alle relevante database event aankondigingen. Uitschrijven kan op elk moment.

Optimadata gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.