NLEN
Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl

OptimaData is full-service multi-platform data(base)dienstverlener

Wij verbinden kennis, expertise, consultancy, training en staffing

Onze diensten

Wij zijn (open-source) database-experts en zorgen voor een optimale performance van uw database-omgeving en uw personele bezetting

Consultancy

Database High Availability? Complexe clustering? Performance, cloud database deployment, migratie? Wij adviseren u bij het maken van de juiste keuzes tot en met het inrichten en zelfs overnemen van dagelijks (24/7) database beheer en support.

Meer informatie

Staffing

Wij bieden maatwerk oplossingen bij tijdelijke en permanente behoefte aan IT personeel rond database omgevingen en toegang tot ons uitgebreide DBA netwerk. Voor data professionals en ZZP-ers uitdagende data(base) opdrachten en vacatures.

Meer informatie

Training

OptimaData biedt (open source) database trainingen op maat voor zowel beginnende als ervaren DBA’s en andere database professionals. Meerdaagse klassikale trainingen, korte intensieve workshops voor specialisten en zelfs "on the job". 

Meer informatie

Recente vacatures en opdrachten

Hieronder vind je een selectie van onze openstaande vacatures
inNaarden
Heb je kennis van cloud providers, database platformen ontwerpen, opzetten en geautomatiseerd deployen? bekend met PostgreSQL of MariaDB of MySQL? Nieuwe functie in een nieuwe rol: de DBA van 2020!
inNaarden
Heb jij passie voor databases? Op zoek naar "the next level" of de transformatie naar de nieuwe DBA waar de markt om vraagt? Als Database Reliability Engineer bij OptimaData kun je je hart en hard ophalen!
inNaarden
Nog niet eerder gehoord van een Multiplatform DBA? Dat kan kloppen, want dat ga jij worden als je uit je comfortzone durft te stappen en de uitdaging aangaat om met ons te groeien! Nieuwsgierig? klik en lees verder!
inNaarden
Ben je een leergierige DBA? Medior of Senior op SQL Server? Hou je van afwisseling en complexe puzzels? Kom bij ons je specialisatie versterken!
inNaarden
Een week uit het leven van een OptimaData Multiplatform DBA. Veelzijdig, afwisselend en dynamisch. Lees het zelf!
inNaarden
Zie jij ook de sterke groei van PostgreSQL? Zou jij je verder willen specialiseren op Postgres en investeren in je kennis en mooie projecten bij de marktleider in PostgreSQL dienstverlening in NL? 
inNaarden
Heb jij een passie voor innovatie en wil je dit toepassen in IaC en PaaS oplossingen? Ervaring met CI/CD, relationele en NoSQL databases? En ken je de weg in AWS, Google en Azure? Toffe job!
inLandelijk
Ben jij al geruime tijd als DBA of Developer bezig met MySQL / MariaDB? En zou je je willen specialiseren als MySQL / MariaDB Specialist? Prachtige uitdaging om je in vast te bijten!
inZwolle
Ben je een leergierige DBA? Medior of Senior op SQL Server? Hou je van afwisseling en complexe puzzels? Kom bij ons je specialisatie versterken!
inEindhoven
Ben je een leergierige DBA? Medior of Senior op SQL Server? Hou je van afwisseling en complexe puzzels? Kom bij ons je specialisatie versterken!
Waarom OptimaData

Professioneel en deskundig

Onze DBA Consultants zijn zeer ervaren en beschikken over specialistische kennis van meerdere ( open source) databases en platformen

Expertise in open-source

Expertise in inrichten, migratie en advies, automated deployment en beheer van open-source, hybride en cloud databases / platformen

Full-service

Alle diensten rondom uw database onder één dak: Van database advies, architectuur ontwerp naar implementatie en migratie, tot database beheer en onderhoud, 24/7 standby en support. Remote DBA en onsite database consultancy.
Expertise in inrichten, migratie en advies, automated deployment en beheer van open-source, hybride en cloud databases / platformen

Over ons

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.
Onze partners

Wij zijn geaccrediteerd en trots partner van:

Microsoft Gold Partner

OptimaData is Consultancy en support partner van Codership en reseller van Galera Cluster, tbv clustering MySQL en MariaDB.

Galera Cluster

OptimaData is Consultancy partner van SeveralNines en reseller ClusterControl. Een management tool voor open source DBMS zoals MariaDB, MySQL, PostgreSQL en MongoDB.

SeveralNines

OptimaData is Consultancy partner van MariaDB in de Benelux, 24/7 support, consultancy en maatwerk trainingen. Daarnasst is OptimaData reseller van MariaDB AX en TX.

MariaDB

Referenties
Wat anderen over ons zeggen
Marcel Oudmaijer - Kadant. Referentie OptimaData Database performance tuning.

Marcel Oudmaijer

Kadant

OptimaData heeft snel en effectief gereageerd. Ik durf te stellen dat door hun inbreng de performance van de database omgeving sterk is verbeterd. Mijn ervaring met OptimaData is dan ook positief.

Performance Tuning

Freek van der Kroon - Infoland, referentie OptimaData, database optimalisatie.

Bas Roos

VoiceWorks

‘Wij gaan geen betere diensten leveren door zelf onze databases te beheren. Wij kunnen onze tijd beter besteden aan die dingen waar we wel van toegevoegde waarde zijn. OptimaData biedt zowel de expertise als de flexibiliteit die wij nodig hebben.’

Managed Services

Karin Valk - Algemeen Directeur Valk Solutions. Referentie OptimaData Database Consultancy.

Karin Valk

Valk Solutions

We bieden onze applicaties hosted aan en de data(bases) vormen het hart van ons cloud platform. We werken daar elke dag aan met een team van in-huis specialisten. OptimaData biedt ons een waardevolle toevoeging door daar van buitenaf kritisch naar te kijken en deskundige aanbevelingen te doen voor volgende stappen.

Database Consultancy

Database blogs over PostgreSQL, MySQL, MariaDB, MS SQL, Cloud, Containers
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Edco Wallet

Zie jij door de cloud-bomen het bos nog?

We hebben de afgelopen tijd al regelmatig geschreven over cloudoplossingen en de aandachtspunten bij verschillende varianten daarvan. Maar wat is nu precies het verschil tussen al die varianten? Bij welke vorm word je het meest ontzorgd en in welk model heb je vooral controle over de performance? Zie jij door de bomen het bos nog?

Cloud databases overzicht

Database blogs about PostgreSQL, MySQL, MariaDB, MS SQL, Cloud, DBaaS
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Martijn Wallet

Hoe waarom en wanneer van databases in containers

In deze blog bespreekt Martijn Wallet, onze Manager Consultancy en Training, wat containerization is, wat de voor- en nadelen zijn en wat je eraan hebt en wanneer je er beter bij weg kunt blijven. Databases in containers, hoe, waarom en waneer?

Databases in containers

Blog over databases in de cloud, AWS, Google Cloud Platform en Azure.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Edco Wallet

Wie van de 3...Database in AWS Azure of GCP

De transitie naar de cloud is in volle gang. Private, public, hybride, IaaS, PaaS, DbaaS; de cloud kent talloze vormen en toepassingen. Maar welke cloudprovider en welke machines matchen nu het best met je omgeving, en vooral met je database? CockroachLabs - het bedrijf achter CockroachDB – heeft recent hun jaarlijkse Cloud Report gepubliceerd. Zij hebben een uitgebreide en grondige benchmark uitgevoerd met de drie meest bekende cloudproviders. Daarbij gaan ze uit van een database instance op een cloudserver en niet van DbaaS. In deze blog deelt Edco Wallet een samenvatting van het Cloud Report 2020.

Lees meer

Blogs over databases van DBA Consultants over PostgreSQL, MS SQL, MySQL en nog veel meer!
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Thomas Spoelstra

DBaaS of DBA eindbaas?

We schreven al eerder dat er niks mis is met het beheer van databases in een wat oudere omgeving. Maar ook met wat rijpere databasebeheerders is niks mis. Thomas Spoelstra – ja, die van die man cave – is er zo een. Hij weet als geen ander hoe hij een database zo efficiënt mogelijk in moet richten, omdat er ‘vroeger’ simpelweg niet meer schijfruimte of geheugen was. Nu we massaal overstappen naar de cloud, met al z’n ruimte en mogelijkheden om op te schalen, lijken die efficiency skills niet meer zo belangrijk. Tot de kosten de cloudpan uitrijzen. Dan heb je toch iemand nodig die inhoudelijk het datamodel kan beoordelen en finetunen, om zo je cloud-kosten te reduceren. Iemand als Thomas dus…

Lees meer

Blog over databasebeheer, ontwerp, onderhoud, cloud deployment, performance en meer DBA dingen!
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Martijn Wallet

Indexering en partitioneringsanalyse met HypoPG

Wij worden regelmatig benaderd met de vraag of we databaseomgevingen kunnen beoordelen, inventariseren of tunen. De uitdaging is vaak wel dat het draaiende productieomgevingen betreft waar je liever niet allerlei scripts en analyse-tooling op loslaat om te voorkomen dat het primaire proces wordt verstoord. Wat vervolgens ook nog eens onnodig extra tijd kost. Daarbij komt het meer dan eens voor dat we tijdens onze QuickScan ook voor andere zaken worden bevraagd in het kader van ‘nu we er toch zijn’. Natuurlijk helpen we graag, maar tegelijk zorgen we wel dat we alsnog binnen de afgesproken tijd klaar kunnen zijn. In deze blog bespreekt Martijn Wallet, onze manager consultancy en training, een partitioneringsanalyse die hij maakte van een Amazon RDS Postgres-databaseomgeving tijdens een QuickScan.

Lees meer

Blog Postgres databases en andere open source DBMS als MySQL en MariaDB.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Martijn Wallet

Native PostgreSQL of Supported PostgreSQL

Een van de meest populaire opensource databases is PostgreSQL, in 2018 zelfs uitgeroepen tot DBMS van het jaar. In deze blog vertelt Martijn Wallet wat de belangrijkste voordelen zijn van het gebruik van Supported PostgreSQL zoals bijvoorbeeld EDB Postgres-Platform ten opzichte van native PostgreSQL.

Lees meer

Blog over open source, databases, beheer, tooling en veel meer
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Dimitri Choustov

Zo krijg je je database weer fit en gezond

Bij OptimaData krijgen wij regelmatig de vraag om teleurstellende performance van database-omgevingen (zoals bijvoorbeeld SQL Server, MySQL of PostgreSQL) te onderzoeken. Door alle mogelijke variaties en combinaties in omgevingen is er niet één specifieke of direct aanwijsbare oorzaak voor zo’n performancevraagstuk. In deze blog legt Dimitri Choustov uit hoe je toch je database weer fit en gezond krijgt.

Meer over HealthChecks

Blog over open source, databases, DBA, DevOps en cloud omgevingen
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Pieter Groenendijk

Zorg voor de klant met de broodnodige extra vitamine A

Door het coronavirus zitten we ineens allemaal op afstand te werken. Om op afstand te kunnen werken zijn voldoende tools voor handen. Maar om goed en prettig op afstand te werken en écht contact te leggen met collega’s, medewerkers en klanten, daar is wat extra aandacht voor nodig. Wij worden heel blij van co-creatief ondernemen. Pieter Groenendijk, onze staffing- en recruitmentspecialist, vertelt in deze blog wat wij daarmee bedoelen en waarom wij belang hechten aan dat extra beetje vitamine A(andacht).

Meer over vitamine A

Blog over databases met ervaring. Zoals Sybase, DB2, Oracle, Progress. Legacy beheer.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Roland van Veen

Databases met ervaring

Er is niets mis met het beheer van databases in wat oudere omgevingen. Integendeel, het gaat hier om applicaties die heel wat bedrijven staande houden. Maar je moet wel op een aantal dingen letten. Roland van Veen, OptimaData DBA en Database Reliability Engineer, vertelt in deze blog wat die dingen zijn.

Lees meer

Blog over PostgreSQL, Docker, Kubernetes, open source DBMS, MySQL, MariaDB en nog veel meer!
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Craig Healey

How to run PostgreSQL on Docker deel 3

In een vorige blogpost heb ik uitgelegd hoe je een PostgreSQL-database in een container kunt implementeren vanuit een standaard-image. In deze post bekijk ik de implementatie van een PostgreSQL-cluster. Nou ja, soort van…. PostgreSQL gebruikt de term cluster om te verwijzen naar ‘een verzameling databases beheerd door een enkele PostgreSQL-serverinstantie’. Ik gebruik het in meer algemene zin om te verwijzen naar High Availability.

lees meer

Blog databases, PostgreSQL, SQL Server, MariaDB, MySQL. Ervaringen, tips en reviews.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Taco Zoetemelk

Wie gaat er volgend jaar met ons mee naar Data Saturday?

Kennisontwikkeling staat hoog in het vaandel bij OptimaData of het nu gaat om technische kennis of bredere persoonlijke ontwikkeling.
Daarom ben ik 5 oktober jongstleden naar Data Saturday gegaan. Vroeger heette dit evenement SQL Saturday, een van de acht beste database conferenties. Maar wat neem je daar nu eigenlijk van mee en waarom is een dergelijke conferentie zinvol?

We zijn nu een dikke maand verder – maar nog steeds spelen zaken die ik daar heb gezien en gehoord door mijn hoofd en handen.

Daarom wil ik jullie in deze blog graag meenemen in de ervaringen en inzichten die ik heb opgedaan tijdens de Data Saturday Conference.

LEES JE MEE?

Blog Postgres on Docker deel 2 van 3 technische inkijk hoe docker met postgres toe te passen.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Craig Healey

How to "Postgres on Docker" deel 2 van 3

In mijn vorige blogpost heb ik laten zien hoe je postgreSQL in een Docker-container kunt instellen, tot het punt waar je de database met psql of pgAdmin kon beheren. Ik had echter nog niet uitgelegd hoe het werkt. Als je iets anders probeert te doen, zelfs iets kleins, of als je fouten tegenkomt zoals ik heb geschetst, dan moet je weten wat al die commando's eigenlijk doen.
In deze blog leg ik je dat uit.

Lees meer

Blog over Postgres on Docker, blog serie van 3 blogs over containers en databases. Deel 1
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Craig Healey

How to "Postgres on Docker" deel 1 van 3

Als multi-platform DBA Consultant besteed ik veel tijd aan het leren van de nieuwste features die beschikbaar komen in de verschillende open-source en proprietary databases. Meestal gebruik ik VirtualBox-images om mijn sandbox-databases te maken, maar deze kunnen behoorlijk wat schijfruimte en bronnen in beslag nemen. Vooral als ik aan het werken ben met zaken als databaseclusteroplossingen en wanneer ik meerdere databases tegelijk nodig heb.

Daarom ben ik laatst eens naar het gebruik van Docker-containers gaan kijken om dit probleem op te lossen.

lees meer

Blog over databases, beheer en automatiseren, scripting en datamodellen.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Dimitri Choustov

Nuttige overtolligheid

Het is een veel gehoord thema: scripting en automatisering. En dan met name in en rond database omgevingen. Dubbel ook, want er ontstaat een dilemma: is het een bedreiging dat bepaalde taken worden “weg-geautomatiseerd” of geeft het je juist de ruimte? Wij noemen dat “Nuttige overtolligheid”.

Hoe en waarom legt Dimitri Choustov in deze blog verder uit. Hij werkt al ruim 10 jaar als SQL Server Database administrator (DBA) bij verschillende bedrijven in de retail, zorg, financiële sector en ICT-dienstverlening.

De visie van OptimaData op scripting en het wel/niet automatiseren van DBA taken sluit naadloos aan bij zijn manier van werken en hoe hij graag klanten verder helpt. In deze blog vertelt hij over die visie.

lees meer

Database blog over PostgreSQL beheer, onderhoud en ontwerp open source database platformen zoals MariaDB, MySQL en MongoDB.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Bernard Verheij

Tijd om de bijl te slijpen

Onze DBA-consultants en Database specialisten zijn het liefst voor onze klanten aan het werk op locatie of remote om te helpen met (open Source) database management systemen zoals ontwerp, benchmarking, onderhoud en support.

Maar soms is het ook zinvol om “de bijl te slijpen”.

De open source producten evolueren in sneltrein vaart, mede doordat er zoveel mensen wereldwijd aan werken, en daarom willen onze DBA’s zich ook graag een paar dagen bijspijkeren. Waar kan dat beter dan op internationale open source database conferenties. Zoals bijvoorbeeld onlangs tijdens het PostgreSQL congres in Londen: PostgresLondon. In deze blog vertelt onze eigen Bernard Verheij wat hij er opstak.

lees meer

Database blog over PostgreSQL onderhoud, beheer, ontwerp en consultnacy op open source platformen als MariaDB, MongoDB en MySQL.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Gerard Zuidweg

Baas in eigen Database

Het is zonder meer één van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd: wie is de baas over jouw data? Het gros van de mensen ziet data (nog) niet als iets heel waardevols, in tegenstelling tot de grote techbedrijven. Die weten wel hoe ze daar winst mee moeten maken. De kern van het ontstaan van data voor commerciële doeleinden is uiteraard de opkomst van het internet. Ondermeer door het grondwerk van Sir Tim Berner-Lee, die het ‘www’ concept bedacht. Uitgerekend hij is nu druk bezig met een campagne… tegen het internet.

Lees meer

Blogs OptimaData over DBMS, open source databases, tips, tricks en technische reviews over PostgreSQL, MongoDB, MySQL en vele anderen.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Edco Wallet

ICT’ers zijn niet aan te slepen, maar is dat wel echt het probleem?

Hoeveel vacatures voor ICT’ers heb jij op je website staan? En hoe lang staan die daar eigenlijk al? De vacaturemarkt voor goed IT-personeel is volgens het UWV ‘zeer krap’, maar dat is eigenlijk een eufemisme voor ‘hopeloos’. Inmiddels beginnen werkgevers er serieus schade van te ondervinden. Geen personeel betekent geen verdere groei van het bedrijf. Zou het echter kunnen dat het probleem dieper zit dan het tekort alleen? En dat er als het ware verspilling optreed bij het aannemen van ICT- personeel? Bij OptimaData denken wij dat daar een mooie win-win zit en daarom doen wij recruitment voor onze klanten op een andere manier: On demand.

lees meer

Blogs OptimaData over DBMS, open source databases, tips, tricks en technische reviews over PostgreSQL, MongoDB, MySQL en vele anderen.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Gerard Zuidweg

Open Source DBMS: Kies gerust maar kies wel bewust

Open Source Database Management Systemen zijn aan een grote opmars bezig. Niet alleen onder de jonge techbedrijven maar inmiddels ook bij banken, overheid en multinationals. Uit recent onderzoek onder CIO’s is gebleken dat meer dan 60 procent er naar streeft om de licentiekosten drastisch terug te dringen. Kiezen voor meer open source software helpt mits daarbij weloverwogen keuzes worden gemaakt. De belangrijkste aandachtspunten en adviezen op een rijtje.

Kiezen voor Open Source DBMS

OptimaData blog over open source databases zoals PostgreSQL, MongoDB, MariaDB en tips, technische reviews.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Edco Wallet

De OptimaData top 8 database events in 2019

Ook in 2019 vinden er tal van internationale en nationale events, conferenties, congressen en symposia plaats rond open source database platformen. Vanwege het ruime aanbod en de vaak beperkte tijd en middelen, kan het best lastig zijn om te bepalen wat je wel of niet bezoekt. We helpen je daarom graag een handje met dit overzicht van de 8 meest belangrijke en interessante database events in 2019. Uiteraard zijn wij zelf op deze conferenties aanwezig en hopen we jou daar ook te ontmoeten!

Meer over de Top 8 Database Events 2019

Blog van OptimaData over open source databases zoals PostgreSQL, MariaDB, MongoDB e nog veel meer!
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Martijn Wallet

PostgreSQL 12 komt eraan; dit zijn de belangrijke nieuwe features!

Ieder jaar komt er nieuwe versie van PostgreSQL, waarin tal van nieuwe features en verbeteringen beschikbaar komen. Tijdens de laatste PostgreSQL meetup in Amsterdam heeft Devrim Gündüz, major contributor en gepassioneerd PostgreSQL consultant, de aanstaande release van PostgreSQL 12 nader uit de doeken gedaan. In deze blog zetten wij voor iedereen die niet alle commits in Github op de voet volgt, of in de gelegenheid was om de meetup te bezoeken, de belangrijkste veranderingen in PostgreSQL 12 nog eens op een rijtje.

Meer over PostgreSQL 12

Blog over open source databases, onderhoud, tuning, services en reviews van PostgreSQL, MongoDB, MariaDB en meer!
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Edco Wallet

Gaat Open Source aan zijn eigen succes ten onder?

Naast de bekende databases, zoals Oracle, MySQL of MS SQL, ontwikkelen Open Source databases zich razendsnel. Zo snel zelfs, dat steeds meer bedrijven open source databases zoals PostgreSQL of MongoDB gaan inzetten in de IT infrastructuur en een toenemend aantal ICT bemiddeling-en recruitmentbureaus zich bezig gaan houden met open source professionals. Aan de ene kant is dat natuurlijk een mooi compliment voor de Open Source Community, maar aan de andere kant schuilt er ook een gevaar in: marktwerking dreigt het principe van Open Source te ondermijnen.

Lees meer

Blogs OptimaData over DBMS, open source databases, tips, tricks en technische reviews over PostgreSQL, MongoDB, MySQL en vele anderen.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Gijsjan Baars

Nieuwe ‘gestoorde’ procedure in PostgreSQL 11

Met de laatste update van PostgreSQL is weer een aantal fijne nieuwe functies toegevoegd aan de populaire open-source database. Naast een aantal mooie features die het werk voor de DBA gemakkelijker maken, zal het hart van databasegebruikers vooral harder gaan kloppen van één bepaalde update. Dé update waar jaren op werd gewacht. *Tromgeroffel*: PostgreSQL 11 is voorzien van een echte stored-procedure!

Lees meer

Blog OptimaData over (open source) Databases, het beheer, onderhoud, support, migraties en tooling.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Martijn Wallet

De ouderwetse DBA is niet meer, lang leve de nieuwe DBA!

Dankzij disruptieve technologiën als robotisering, artificial intelligence en machine learning is er de laatste jaren veel veranderd in het bedrijfsleven. Elk bedrijf is nu een IT-bedrijf en wie niet op tijd anticipeert, wordt opgeslokt of verdwijnt. De technologische ontwikkelingen zorgen er ook voor dat oude beroepen verdwijnen en dat nieuwe beroepen ontstaan. Ook in databaseland is dit het geval: the king is dead, long live the king. Mag ik u voorstellen: de Database Reliability Engineer (DBRE). De ‘ouderwetse’ DBA is niet meer, lang leve de nieuwe DBA!

Lees meer

Blog OptimaData over (open source) Databases, het beheer, onderhoud, support, migraties en tooling.
Blog

Onze experts delen graag hun ervaringen en kennis

Martijn Wallet

CockroachDB: Offspring van PostgreSQL?

Van alle NewSQL databases is CockRoachDB op dit moment een van de meest indrukwekkende en imponerende. Het is van nature een distributed database systeem die zeer goed geschikt is voor cloud deployments, maar ook gebruikt kan worden on-premise of in containers. Het is mogelijk om CockRoachDB dichtbij de gebruikers te brengen, verspreid over regio’s, datacenters en verschillende cloud providers. Data kan dynamisch verplaatsen naar de locatie waar het nodig is. CockRoachDB schaalt, balanceert en repareert automatisch. Handmatige sharding is niet nodig en ACID transacties zijn mogelijk.

Lees meer

Nog
Events
Webinar Galera Manager MySQL deployment in AWS

Als Nederlands grootste in open source database consultancy promoten wij graag het Percona LIVE online event!

Een nieuw tijdperk is aangebroken voor Galera Cluster-monitoring en -beheer aangezien onlangs Galera Manager 1.0 is uitgebracht, zodat iedereen zijn Galera-clusters kan inzetten binnen een Amazon Web Services (AWS) Elastic Compute Cloud (EC2) -omgeving om MySQL High Availability te bereiken, Multi-Master MySQL, active-active clustering direct op Amazon en Disaster Recovery, allemaal vanuit het comfort van een webbased grafische gebruikersinterface (GUI).

Om deze release te ondersteunen en te vieren organiseert Codership een webinar & LIVE demo op woensdag 21 oktober om 14.00 uur CEST.

Webinar Galera Manager MySQL-AWS

 

LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.
Optimadata gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.