NLEN
Direct technisch advies?
Home > Database beheer

Database beheer

Uw database altijd onder controle!

Verstoringen, dataverlies, performanceverlies of zelfs downtime zijn database-problemen waar u niet op zit te wachten. Het oplossen of voorkomen van deze problemen vraagt om specifieke kennis. Kennis die u wellicht niet in huis heeft. Dan biedt het gedegen databasebeheer- en onderhoudsprogramma van OptimaData uitkomst. Zo kunt u zich richten op uw business en weet u zeker dat het beheer van uw databases in goede handen is. 

Wat is database beheer?

OptimaData houdt met het database beheer en -onderhoudsprogramma de prestaties van uw (open source óf cloudbased) database nauwlettend in de gaten met moderne en geautomatiseerde monitoring. Wanneer dat nodig is, grijpen wij proactief in. Maar liever nog voorkomen wij problemen met uw database. Daarvoor kunnen we regelmatig HealthChecks uitvoeren op uw omgeving. Maar database beheer gaat verder: wij zorgen ook voor de juiste database consultancy, support of management-resources. Afgestemd op uw behoefte.

Neem contact op

OptimaData database beheer service voor PostgreSQL, MySQL, MariaDB, SQL Server, Oracle, Sybase, MongoDB en cloud(native) databases of DBaaS

Waarom uw database beheer uitbesteden?

Het beheren van databases kost tijd en specifieke kennis die continu up-to-date moet zijn. Bij uw IT-afdeling ontbreekt het vaak aan beide, want ook het op peil houden van databasekennis kost tijd. Daarom is het verstandig het beheer van uw database over te laten aan experts. De database experts, DBA's, Database Reliability Engineers en Consultants  van OptimaData kennen alle gangbare en minder gangbare open source en cloud databases.

Database beheer bij OptimaData

Kiest u voor database beheer van OptimaData dan bent u verzekerd van: Database beheer bij OptimaData

 1. Toegang tot ons database expertise centrum:
  alle kennis vanuit één loket.
 2. Direct contact met uw technisch specialist:
  geen drempels bij de receptie, sales of contactbeheer.
 3. One stop shop:
  u heeft niet alleen de beschikking over beheer en consultancy, maar ook over training en staffing.
 4. Multiplatform kennis en expertise:
  wij beheren alle typen databases. On premises en in de cloud. Of dat nu een private, public, hybride of multi-cloud is.
 5. Champions League Expertise Niveau:
  alleen de beste experts van Nederland werken aan uw database.

Database beheer services

Met database beheer van OptimaData heeft u geen omkijken meer naar uw database. Wij lossen problemen op, monitoren en onderhouden uw databases. 

Database problemen oplossen

Database problemen oplossen, bel gratis 0353690304Vaak doen database problemen zich onverwacht en ongelegen voor. Daarom staan wij 24/7 voor u klaar om in te grijpen bij database- of serverinstabiliteit, verstoringen, downtime of datarecovery. Zelfs wanneer u nog geen klant bent, kunt u bellen met een Technisch Database Specialist (035-3690304) om uw problemen op te lossen. En wilt u daarna verzekerd zijn van een stabiele en optimale database-omgeving, dan behoort structureel database beheer uiteraard tot de mogelijkheden. 

Meer over database problemen oplossen

 

Managed Services

Managed Services OptimaDataMet managed database-services heeft u geen omkijken meer naar het beheer van uw databases. Op afstand houdt OptimaData 24/7 een oogje in het zeil en voorkomt ruimtegebrek, zorgt voor preventief onderhoud en lost verstoringen snel en proactief op. Samen met u leggen we de juiste KPI’s vast, zodat onze database experts exact weten wanneer zij in moeten grijpen. Zo helpt OptimaData u blijvend én goed. 

Meer over Managed database services

 

Database HealthCheck

Database HealthCheck door OptimaDataUw onderneming is continu in beweging en dat heeft gevolgen voor uw database-omgeving. De database healthcheck omvat een aantal basiscontroles die met vooraf besproken frequentie worden uitgevoerd. Zo weet u zeker dat uw database de groei van uw organisatie altijd aan kan. Daarnaast is het ook mogelijk om geautomatiseerde Healthchecks en database onderhoud in combinatie met (Hybride) Automated Cloud Database Deployment in te zetten. De experts van OptimaData leveren altijd met plezier én volgens afspraak.

Meer over de Database HealthCheck

 

Database monitoring

Database monitoring door OptimaDataHoe complex uw database omgeving ook is, OptimaData heeft de ervaring en kennis in huis om deze adequaat te monitoren. Door onze eigen geselecteerde monitoring tooling en tooling van zorgvuldig geselecteerde partners (zoals EDB, GaleraCluster, SeveralNines en MariaDB) geven wij u inzicht in de gezondheid van uw databases. En vervolgens zetten wij onze expertise in om (geautomatiseerd)  preventief te signaleren en de juiste opvolging te adviseren én uit te voeren.

Meer over Database monitoring

 

Managed Consultancy

Managed Database ConsultancySoms is enkel database beheer niet voldoende en heeft u een sparringpartner nodig voor keuzes en dilemma’s op de lange termijn. Die heeft u tot uw beschikking dankzij Managed Database Consultancy & Beheer. U heeft namelijk beschikking over een gekwalificeerde DBA wanneer u daar behoefte aan heeft: bij onverwachte verstoringen, voor regulier database beheer, maar ook voor projecttaken die anders blijven liggen. Op afroep, 24/7 maar ook voor vaste momenten in de week of in de maand. Net waar u behoefte aan heeft!

Wat is Managed Database Consultancy?

 

Remote DBA

Remote DBA bij OptimaDataOnze remote DBA is uw enige DBA óf een aanvulling op uw eigen team. U bent verzekerd van de juiste expertise op het moment dat u deze nodig heeft. Wij bewaken uw databases continu en wanneer zich een gebeurtenis voordoet, ondernemen wij actie. Onze professionals optimaliseren database prestaties, adviseren u en beheren routinetaken, zodat u zich kunt richten op strategische zaken. 

Ik wil een remote DBA

Soorten database beheer

De database experts van OptimaData behoren tot de beste van Nederland. Zij beschikken dan ook over uitgebreide kennis om uw database tot in de puntjes te beheren. Of u nu gebruikmaakt van PostgreSQL, MySQL, MariaDB, Microsoft SQL Server,  Sybase, MongoDB of NoSQL,: onze DBA’s kennen de weg!

PostgreSQL

PostgreSQL database beheer door OptimaDataPostgreSQL is de sterkst groeiende en het meest volwassen open source database-platform en is daarmee een goed alternatief voor gelicenceerde  producten als Oracle of Microsoft SQL Server. Het biedt een alternatief voor zowel open source-databasemanagementsystemen, zoals MySQL en Firebird, als voor propriëtaire systemen, zoals Oracle, Sybase en Microsoft SQL Server. PostgreSQL wordt niet beheerd of gecontroleerd door één enkel bedrijf, maar steunt als open source platform op een wereldwijde community van ontwikkelaars en bedrijven. Dankzij ons partnership met EDB hebben wij ook een enterprise oplossing met support.

Meer over PostgreSQL

MySQL

MySQL database beheer door OptimaDataMySQL is de basis van veel internettoepassingen en standalone software. Over de jaren heen is MySQL uitgegroeid tot een van de populairste SQL-databases, mede dankzij toenemende populariteit en vertrouwen in open source platformen. MySQL wordt veel gebruikt in combinatie met Linux, Apache en PHP of Perl. Deze combinatie van software wordt LAMP genoemd.

Meer over MySQL

MariaDB

MariaDB database beheer door OptimaDataOok MariaDB is een relationeel databasemanagementsysteem (RDBMS). Dit platform ontstond als een open source afsplitsing van MySQL en is dan ook grotendeels compatibel met MySQL. Het wordt geschreven in C, C++ en Perl. MariaDB wordt beschikbaar gesteld onder de voorwaarden van de GPL. MariaDB is momenteel één van de populairste relationele database systemen. Terwijl application compatibility met MySQL® gewaarborgd blijft, voegt het nieuwe mogelijkheden toe om aan de nieuwe uitdagingen in web- en bedrijfsapplicaties tegemoet te komen.

Meer over MariaDB

Microsoft SQL Server

Microsoft SQL Server database beheer door OptimaDataMicrosoft SQL Server is een relationeel databasebeheersysteem ontwikkeld door Microsoft. Het ondersteunt een dialect van SQL, de meest gebruikte databasetaal. Het wordt algemeen gebruikt door organisaties voor kleine tot middelgrote databases. Microsoft SQL Server is een doorontwikkeling van Sybase en is Microsofts product in de markt voor enterprise databases. MS SQL Server concurreert in deze markt met producten van bedrijven als Oracle, IBM en Sybase.

Meer over SQL Server

Sybase

Sybase database beheer door OptimaDataSybase ASE (Adaptive Server Enterprise) is een relationeel database management systeem dat sinds 2010 volledig geïntegreerd is in SAP. Sybase ASE is een veelzijdig, Enterprise-class RDBMS dat vooral goed is in het afhandelen van Online Transaction Processing (OLTP)-workloads. Daarom wordt Sybase intensief gebruikt in de financiële wereld en bij E-commerce, maar ook in veel andere branches.

Meer over Sybase

MongoDB

MongoDB database beheer door OptimaDataMongoDB is een documentdatabase met de schaalbaarheid en flexibiliteit die u wenst met de query's en indexering die u nodig hebt. Deze open source georienteerde database is geschreven in C++, waarbij de documenten opgeslagen worden als BSON (Binair JSON). De database kan eenvoudig over verschillende computers verspreid worden, om gedistribueerde dataverwerking mogelijk te maken. 

Meer over MongoDB

NoSQL

De term NoSQL staat voor Not Only SQL en wordt gebruikt voor een nieuw en steeds populairder type database-systemen die in meerdere opzichten afwijken van hun klassieke relationele tegenhangers. Het aantal NoSQL-producten groeit snel, waardoor het vaak lastig is een keuze te baseren op vooraf geformuleerde eisen. De verschillen tussen vergelijkbare oplossingen zijn soms subtiel en alle details verdienen zorgvuldige aandacht. OptimaData helpt u te bepalen welke NoSQL variant of Hybride oplossing het beste voor uw situatie werkt.

Meer over NoSQL

DBaaS

Managed databases, of Database as a Service, is een clouddienst die gebruikers beperkte toegang biedt tot een database, zonder de noodzaak om fysieke hardware in te stellen, software te installeren of te configureren. De cloudaanbieder verzorgt deze taken en via een beheerconsole kunt u database-instances implementeren, wijzigen of verwijderen. Deze managed databases bieden vergelijkbare functionaliteiten als een standaard relationele of niet-relationele database en u betaalt alleen voor wat u gebruikt. En hoewel DBaaS aanbieders beweren dat een DBA niet nodig is, is het verstandig een DBA expert tot uw beschikking te hebben als toezichthouder, Trusted Advisor of meewerkend (remote) DevOps teamlid.

Meer over DBaaS

Download onze leaflet

Graag nog even een kort en bondig overzicht met onze diensten en wat u kunt verwachten? OptimaData Leaflet.pdf
Ik wil graag meer weten over database beheer door OptimaData

Een maatwerk voorstel ontvangen of even sparren?

Vul hier uw telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Neem zelf contact op