NLEN
Direct technisch advies?
Home > Over ons

Over ons

Expertise in Databases

OptimaData is een full-service, multi-platform database dienstverlener, gespecialiseerd in open source database management systemen. Wij leveren alle diensten rondom databasemanagement zoals database beheer, database consultancy, automation, (cloud) migratie, managed services, remote DBA, training en staffing.

De database consultants, database reliability engineers en DBA's van OptimaData zijn zeer ervaren en gewend om in complexe on-premise en cloud database omgevingen te opereren. Ze beschikken standaard over kennis en ervaring van verschillende database platformen zoals PostgreSQLMS SQL Server, MySQL, MariaDB, MongoDB en NoSQL.

Wij staan voor u klaar om u te ondersteunen bij uw database management!

Wij zijn de (open source) multi-platform DBA's en data DevOps van Nederland. Van MariaDB tot PostgreSQL en ook SQL Server, Azure en Serverless NoSQL.

Visie

De ontwikkelingen rondom data en databasetechnologie gaan snel. Data wordt steeds belangrijker voor alle bedrijfsprocessen en dat leidt tot een continue vraag aan up-to-date kennis en ervaring met data en databases.

Daarnaast ontwikkelt technologie zich snel. De niet te stoppen migratie naar de cloud, hybride infrastructuren, automated deployment, nieuwe business requirements, dynamische workloads en drive voor cost efficiency zorgen ervoor dat bedrijven in toenemende mate hun huidige database omgeving moeten onderhouden en verbeteren. Maar ook de toenemende migratie naar open source database management systemen vraagt kennis en know how.

OptimaData wil juist op deze ontwikkelingen haar klanten ondersteunen, met kennis, expertise en de juiste mensen op de juiste plek op het juiste moment!.

Lees meer over onze visie

Onze visie over ontwikkelingen ron databases en open source, cloud, hybride, CI/CD pipelines en het beheer en management daarvan.

Ons team

Wij zijn trots op ons OptimaData team, dat bestaat uit zeer ervaren consultants, database reliability engineers, DBA's, database beheerders en ondernemers. De OptimaData DBA consultants zijn gewend om te opereren in complexe on-premise en cloud omgevingen en hebben standaard senior kennis van tenminste 3 database platformen. Hun kennis en expertise wordt naast Database Consultancy en Database Beheer bij en voor onze klanten ook ingezet voor trainingen, workshops. En ondersteuning van recruiters in wervingsprocedures door het afnemen van technische interviews, testen en database gerelateerde cases.

Hieronder stellen wij graag het complete team aan u voor:

Maak kennis met ons team

We zijn trots op ons team Database Specialisten. Van SQL Server tuning tot PostgreSQL migraties, ze lopen nergens voor weg!

Werken bij

Werken bij OptimaData is een nieuwe dimensie in je carrière. Wij zijn een full-service multi-platform Data(base) dienstverlener. En dat zijn in feite onze Consultants. Wij streven naar maximaal haalbare kwaliteitsnormen en stellen hoge eisen aan het expertise niveau van de Consultants die met, voor en bij ons werken.

Multi-platform nemen wij letterlijk. Elke DBA Consultant bij OptimaData heeft kennis, expertise en ervaring met minimaal 3 Database platformen. En op elk platform handson ervaring met Ontwerpen, Optimaliseren, Oplossen en Beheren. Dat vergt commitment, leergierigheid en passie van de Database Consultant. Benieuwd hoe jouw leercurve eruit komt te zien bij OptimaData?

Werken bij OptimaData

Interesse om ook onderdeel te zijn van dit speciale Database team binnen Nederland?

Partners

Om onze klanten een zo volledig mogelijk database diensten en producten portfolio te kunnen bieden, werken wij nauw samen met een aantal partners. Partners waarmee wij onze kennis en expertise rond database platformen bundelen met hun producten en/of diensten om samen nog beter de klant te bedienen, onze recruitment & staffing kracht inzetten of partners waarvoor wij trainingen verzorgen. Wij geloven dat samenwerking uiteindelijk leidt tot de beste resultaten voor de klant.

Wie zijn onze partners

Meer over onze partners zoals Microsoft, EDB Postgres en Codership. Waarom dit ook voor de klant buitengewoon van belang is.

Referenties

Wat klanten over ons zeggen

Wij kunnen van alles vinden van onszelf. Hoe sterk onze expertise is of hoe wij flexibel meebewegen met de klant en inspelen op de klantbehoefte.

Veel meer hechten wij waarde aan hoe klanten dat zelf ervaren en wat zij van onze dienstverlening, expertise en kwaliteit vinden. Uiteindelijk is dat in elk project en bij elke uitdaging onze stip op de horizon.

Lees hier een paar verhalen.

Referenties database beheer en database consultancy diensten. Onze klanten over de ondersteuning in hun database uitdagingen.

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen