NLEN
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Events

Event overzicht

Datagrillen (Data en BBQ) 16 & 17 mei

Datagrillen 2024

Op 16 en 17 mei is het Datagrillen event weer terug in Lingen, Duitsland. De besten en slimsten uit de dataplatformwereld komen naar DataGrillen. Ontmoet collega's en (nieuwe) vrienden op de beste data platform BBQ ter wereld. Het oude gezegde "Het is niet wat je kent, maar wie je kent" is nog nooit zo waar geweest. Kom en laat je inspireren door hun sessies en discussies.

Meer informatie over Datagrillen

Techorama Antwerpen 6-8 mei

Techorama Antwerpen 2024

Van 6 tot en met 8 mei is de Techorama in Antwerpen. Een driedaagse verkenning van de nieuwste trends en innovaties in een omgeving waar ernst en luchtigheid en humor hand in hand gaan. Techorama is een jaarlijkse internationale technologieconferentie die plaatsvindt in Kinepolis Antwerpen. Er zijn ongeveer 1700 deelnemers, een gezonde mix tussen ontwikkelaars, IT-professionals, dataprofessionals en SharePoint-professionals. Techorama streeft ernaar een unieke conferentie-ervaring te creëren met kwaliteitsvolle inhoud en de beste sprekers. Kom naar Techorama 2024 voor inzichtelijke lezingen, praktische workshops en een decennium lang feest van kennisdeling.

Meer informatie over Techorama

SQLBits

SQLBits 2024

19 tm 23 maart is de SQLBits in Farnborough, UK (next to London). SQLBits is een toonaangevend Data Platform conferentie met meer dan 300 sessies verspreid over 5 dagen over data technologieën waaronder SQL Server, Azure, Big Data, Power BI, Machine Learning en meer. Kom in contact met 3000 andere data professionals en breid uw netwerk uit. 

SQLBits werd in 2007 opgericht door een groep mensen die gepassioneerd waren over de SQL Server product suite en die de broodnodige educatie wilden bieden aan data professionals.

Sindsdien is het uitgegroeid tot de grootste Data Platform conferentie ter wereld, die jaarlijks plaatsvindt en 200 sprekers van wereldklasse, meer dan 300 uur inhoud en de beste netwerkmogelijkheden in de industrie biedt.

Meer informatie over SQLBits

KubeCon / CloudNativeCon

KubeCon CloudNativeCon 2024

Van 19 tm 22 maart is de KubeCon / CloudNativeCon in Parijs. De vlaggenschipconferentie van de Cloud Native Computing Foundation verzamelt gebruikers en techneuten van toonaangevende open source en cloud native communities. KubeCon + CloudNativeCon Europe 2024 is een hybride evenement dat zal plaatsvinden in persoon met een virtuele component van 19-22 maart, waarbij 19 maart bestaat uit pre-event (trainings) programmering en 20-22 maart is de hoofdconferentie. Het evenement biedt persoonlijke EN online content gedurende vier dagen, inclusief keynotes, conferentiesessies over meer dan 10 tracks, tutorials en netwerkopties. CNCF-hosted co-located evenementen, die persoonlijk kunnen worden bijgewoond door het kopen van een All-Access ticket, zullen plaatsvinden op dinsdag 19 maart. 

Meer info over KubeCon / CloudNativeCon

Data Saturday Munchen 24 februari

Data Saturdays 2024Op 24 februari is er een Data Saturday in Munchen. Data Saturday München is een gratis eendaags evenement voor professionals die gebruikmaken van het Microsoft-dataplatform en Microsoft Azure-technologieën. Dit community-evenement biedt inhoud op het gebied van databases, datamanagement, cloud- en hybride architectuur, analytics, business intelligence, AI en nog veel meer. Er staat een uitgebreide line-up op het programma verdeeld over 3 tracks.

Het wordt gehouden in het hoofdkantoor van Microsoft Duitsland in München.

Meer informatie over Data Saturday Munchen

 

FOSDEM 2024

FOSDEM 2024

Komende 3 en 4 februari is het weer FOSDEM in Brussel! FOSDEM is een gratis evenement voor softwareontwikkelaars, DBA's, Engineers en andere IT techneuten om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en samen te werken. Elk jaar komen duizenden ontwikkelaars van vrije en open source software van over de hele wereld samen op het evenement in Brussel. Je hoeft je niet te registreren. Kom gewoon langs en doe mee!

Meer informatie over FOSDEM 2024

FOSDEM PGDay 2 februari

PGDay FOSDEM 2024

In aanloop naar FOSDEM organiseert PostgreSQL Europe de PGDay 2024 op 2 februari in het Brussels Marriott Hotel Grand Place. Als uitbreiding op de reguliere PostgreSQL activiteiten op FOSDEM, zal het onderwerpen behandelen over alle aspecten van PostgreSQL. Er zal ook een PostgreSQL devroom zijn tijdens de hoofdconferentie van FOSDEM op zondag 4 februari en een PostgreSQL stand in de tentoonstellingsruimte.

FOSDEM PGDay 2024 is een eendaagse conferentie die zal worden gehouden voorafgaand aan het FOSDEM evenement in Brussel, België. Dit zal een eendaags PostgreSQL gericht evenement zijn op 2 februari met een enkele track van lezingen. Deze conferentiedag is toegankelijk met een registratie van EUR 60, en wordt gehouden in het Brussels Marriott Hotel. Registratie is vereist om deel te nemen.

Meer over FOSDEM PGDay

PostgreSQL Usergroup NL New year Meetup 2024

PostgreSQL Usergroup NL Meetup new year 2024

We trappen het nieuw jaar graag samen met jou af! Hierbij nodigen wij je uit voor de eerste "PostgreSQL User Group NL" meetup van 2024 met een sterke line-up en een nieuwe locatie: Tilaa in Den Bosch!

Naast een aantal interessante headliners (Ellert van Koperen en Marc Linster) in deze meetup bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan de Lightning Talks. Als je iets te delen hebt op het gebied van PostgreSQL, laat het ons weten en we geven je graag het woord. 

 

Details PostgreSQL meetup

PGConfEU 2023 Silver Partner

PGConfEU 2023 in Praag van 12 tm 15 december

De grootste en mooiste PostgreSQL Conferentie van Europa zal plaatsvinden in Praag van 12 tot en met 15 december!  Mooi moment in het jaar, kun je gelijk ook een stukje kerstmarkt meepakken in Praag. OptimaData is voor de 5e keer op rij sponsor van deze conferentie. Voor PGConfEU 2023 mogen wij ons Silver Partner noemen.

De conferentie van dit jaar is de 13e jaarlijkse PGConfEU, en dit jaar gaan we naar Praag, Tsjechië. De conferentie wordt georganiseerd door PostgreSQL Europe, met deelname van de meeste PostgreSQL gebruikersgroepen in Europa, en is bedoeld als een belangrijk ontmoetings- en samenwerkingsmoment voor gebruikers, Developers, DBA's en Engineers binnen en buiten Europa.

Meer over PGConfEU 2023

Data Saturday 7 oktober 2023

DataSaturday 7 oktober 2023

Op zaterdag 7 oktober aanstaande is het weer DataSaturday! Laat je een dag onderdompelen met alles rond het Microsoft Data Platform. SQL Server, PowerBI, Azure Synapse, Databricks, Data Factory, CosmosDB, Powershell en nog veel meer. Ook containeriseren zoals met Kubernetes komt langs maar ook deploymenttools als Terraform. Verder is deze dag vooral ook een omntmoetingsmoment voor Microsoft DBA's, Data engineers en andere gebruikers. Er staan een paar sterke internationale sprekers op de rol. Het event is bijna gratis, slechts een kleine vergoeding voor de catering.

Meer info en inschrijven DataSaturday

Postgres Vision Amsterdam

Postgres Vision Amsterdam 20 juni 2022

Op 20 juni 2023 organiseert onze partner EDB het Postgres Vision Amsterdam event. Het thema van dit event is "Time to make the move". Een dag vol keynotes, workshops, product roadmaps, Executive, business, technical sessions and much more. 

Om te concurreren en relevant te blijven in een uitdagende economie, maken toonaangevende organisaties de overstap naar PostgreSQL. Het is tijd om de overstap te maken naar nieuwe applicaties, extreem hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid, de cloud. De expertise van EDB en OptimaData geeft u de flexibiliteit om efficiënt en betrouwbaar naar het volgende niveau van Postgres te gaan. Dit is uw moment om uw open source transformatie te versnellen, en wij staan bij elke stap aan uw zijde.

Meer informatie over Postgres Vision

PostgreSQL Usergroup NL meets Picnic

PostgreSQL Usergroup NL meets Picnic

Op woensdag 15 februari organiseren we de eerste PostgreSQL Usergroup NL meetup van 2023. We zijn van harte welkom op het hoofdkantoor van Picnic te Amsterdam. We hebben wederom een mooie line-up aan sprekers en onderwerpen geregeld. Picnic zal zelf een deel voor haar rekening nemen en daarnaast hebben we Matthias van de Meent kunnen vastleggen met een talk over PostgreSQL index improvements. Uiteraard is er ook weer ruimte voor Lightning Talks. Wees welkom!

Meer details over PostgreSQL Usergroup NL meets Picnic

An Evening With Bruce - PostgreSQL meetup 11 april

PostgreSQL Usergroup NL meetup - An Evening with Bruce - 11 april 2023

In 2020 was het Covid virus verantwoordelijk voor de annulering van een speciale meetup met Bruce Momjian, medeoprichter van PostgreSQL, lang lid van het PostgreSQL core team en VP van EnterpriseDB. Daarom zijn we extra blij dat we jullie op 11 april 2023 kunnen uitnodigen voor een meetup met Bruce!

Verder heb JIJ de kans om Bruce alles te vragen wat je altijd al wilde weten over PostgreSQL tijdens een 'fireside chat'. In deze Q&A sessie zal Bruce vragen beantwoorden van de leden van de Postgres Usergroup NL.

Details postgreSQL meetup an evening with Bruce

FOSDEM 2023

FOSDEM 2023, open source event in Brussel op 4 en 5 februari

FOSDEM is een gratis evenement voor softwareontwikkelaars, DBA's en DevOps Engineers om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en samen te werken.
Elk jaar komen duizenden ontwikkelaars van open source software van over de hele wereld samen op het evenement in Brussel. FOSDEM 2023 zal plaatsvinden op 4 en 5 februari.
De event locatie is ULB Solbosch Campus te Brussel, Belgie. Op 5 februari is er ook een DevRoom van PostgreSQL Europe met een goed gevulde track.

Er zijn inmiddels 54 DevRooms toegewezen. Developer rooms worden toegewezen aan zelforganiserende groepen (rond een thema of opensource product) om samen te werken aan open source projecten, om onderwerpen te bespreken die relevant zijn voor een bredere subset van de community en technische tips en tricks. De organisatoren van de individuele developer rooms zullen in de komende tijd hun oproepen tot deelname publiceren. Meer informatie op de site van FOSDEM 2023.

Meer over FOSDEM 2023

FosDEM PGday 2023

FOSDEM PGday 2023, PostgreSQL conferentie voorafgaand aan FOSDEM

FOSDEM PGDay 2023 is een eendaagse conferentie die zal worden gehouden op 3 februari 2023, voorafgaand aan het FOSDEM evenement in Brussel, België. Dit is een eendaags PostgreSQL gericht evenement met een enkele track van lezingen. Deze conferentie dag kost € 50,- en wordt gehouden in het Renaissance Brussels Hotel. Registratie is vereist om deel te nemen en aangezien er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn voor dit evenement, is het zaak zo snel mogelijk te registreren zodra deze open is.

PostgreSQL Europe zal ook een reguliere devroom hebben op het FOSDEM evenement tijdens het weekend op zondag 5 februari. Deze dag blijft uiteraard gratis en toegankelijk voor alle FOSDEM-gangers. Er is geen aparte registratie vereist om deze dag bij te wonen.

Meer details over FOSDEM PGday 2023

 

Run Postgres - The Kubernetes Way - Online event!

KubeCon & CloudnativeCon met sessie van Martijn Wallet over how to Run Postgres - The Kubernetes Way.

Tijdens het KubeCon event in Valencia (dinsdag 17 mei om 15.30 uur) zal Martijn Wallet, CTO en Database Tech Lead Expert van OptimaData, een bijdrage leveren in een sessie met EDB over PostgreSQL in Kubernetes. Deze sessie kun je ook virtueel bijwonen!

Postgres kan heel goed binnen een Kubernetes cluster draaien, er zijn echter wel wat uitdagingen aan het deployen van Postgres binnen Kubernetes om het maximale eruit te halen.

Wij verzorgen dinsdag 17 mei om 15.30 uur (online) een demo samen met EDB hoe je dit nu het best kunt doen

Online demo Run Postgres - The Kubernetes Way

PostgreSQL Conferentie Europa 2022 in Berlijn

PG Conf EU 2022 Berlijn PGConfEU OptimaData

Van 25 tot 28 oktober 2022 vind eindelijk na 2 jaar uitstel het (normaal gesproken) jaarlijks terugkerend PostgreSQL event PGConfEU plaats. Deze editie zal de Europese PostgreSQL community in Berlijn neerstrijken. OptimaData is wederom SilverSponsor van dit event. Daarnaast zullen we ook inhoudelijk een bijdrage leveren. We kijken uit naar dit event, zet hem alvast in je agenda!

Meer informatie over PGConfEU22

Webinar Raise database performance to the next level

Webinar DBaaS, livedemo, query tuning, scaling, troubleshooting en meer!

Op woensdag 12 oktober om 10 uur (CEST) organiseren OptimaData en Upcloud een live demo webinar met als thema:

"How to raise database performance to the next level"

 

Vooraanstaande experts in de database (Martijn Wallet) en cloud wereld (Mikko Sahlberg) zullen je meenemen in een live demo. Hoe een DBaaS op te spinnen, query tuning, scaling, troubleshooting en (query) tuning zijn onderwerpen die zullen worden belicht en zelfs handson laten zien.

Meer informatie over webinar

OptimaData organiseert en woont regelmatig data en database evenementen, meet-ups en bijeenkomsten bij voor klanten, opdrachtgevers, DBA's en andere databaseprofessionals en experts om databasekennis, ervaringen en best practices te delen.

Heb je interesse in een van onze evenementen of wil je op de hoogte blijven van alle relevante database events? In deze rubriek houden we je op de hoogte van de aankomende evenementen, webinars, (online) conferenties over databases. De meest bekende evenementen zoals PGDayUK, PGConfEU, MongoDB online, Percona LIVE, etc. 

Ook vanuit ons open source perspectief willen we open source database events en / of tooling promoten. We waren sponsor van PGConfEU 2017, 2018, 2019, 2020, 2022 en 2023. En uiteraard de meetups die wij organiseren namens de enige en grootste PostgreSQL community in Nederland, PostgreSQL Usergroup NL.

Vind je het leuk om ons "aan boord" te hebben? bel of mail ons!

Neem contact met ons op

Wilt u geen database events missen?

(open Source) Database Events

Vul het mailadres in en ontvang tijdig alle relevante database event aankondigingen. Uitschrijven kan op elk moment.