Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > Nieuws & events > Nieuwsoverzicht

Nieuws

OptimaData geeft gratis ticket weg

Gratis ticket PGConfEU 2019

Wil je kans maken op een gratis ticket naar de grootste PostgreSQL Conferentie op het Europese vaste land? Van 15 tot 18 oktober in Milaan. Een bruisende bron van kennis en inspiratie te midden van andere PostgreSQL Fanaten, Developers, Helden en DBA's. Kijk snel verder, schrijf je in en doe mee!

PostgreSQL Zomeractie

OptimaData Silver Sponsor PG Conf EU 2019

PG Conf EU, het grootste PostgreSQL event in Europa!

Van 15 tot 18 oktober 2019 vind het jaarlijks terugkerend event PG Conf EU plaats, in Milaan deze editie. OptimaData is voor de derde keer op rij sponsor van deze grootste PostgreSQL conferentie op het Europese vaste land. "Omdat wij het belangrijk vinden dat PostgreSQL in de volle breedte sterker wordt als platform maar ook als community willen we dit event graag ondersteunen", aldus Gerard Zuidweg, Managing Partner bij OptimaData.

Meer over PG Conf EU en Sponsorship OptimaData

PostgreSQL & MongoDB wederom sterkste groeiers

DB-engines ranking november 2018, PostgreSQL en MongoDB sterke groei.

Volgens de maandelijkse ranking van DB-engines zijn PostgreSQL en MongoDB de sterkste groeiers van deze maand. Oracle, MySQL en Microsoft SQL Server bezetten nog ferm de top 3 maar Postgres klopt al stevig aan de deur. MongoDB is relatief nieuw en vanuit dat perspectief is deze NoSQL variant een opvallende groeier.

Lees meer over de DB-engines ranking

SQL Server 2008 "end of support"

Vanaf 9 juli 2019 zal SQL Server 2008 en 2008 R2 niet langer worden ondersteund door Microsoft. Dat betekend dat er geen security updates meer zullen volgen. En dat zou kunnen leiden tot problemen in uw omgeving en de veiligheid van uw data. Wij zijn er om te helpen bij upgrade naar een recentere versie on-premise of zelfs naar de cloud. Uit veiligheidsoverwegingen maar ook voor betere prestaties en snellere performance. Wellicht ook een mooi moment om eens te kijken naar een open source alternatief!

Lees meer over migraties of upgrades

Microsoft SQL Server 2019 preview

SQL Server 2019: Celebrating 25 years of SQL Server Database Engine and the path forward. For the first time, SQL Server 2019 comes with big data capabilities built-in, with Apache Spark and Hadoop Distributed File System (HDFS) in the box—extending SQL Server beyond a traditional relational database. This blog post covers the database engine features that are available in first public Community Technology Preview (CTP 2.0) of SQL Server 2019.

read more on Cloudblogs.microsoft.com

Ensuring Optimal DB Performance in the Cloud

Patrick O’Keeffe, Quest Software VP of Engineering, recently discussed how DBAs’ jobs are changing and what is needed to ensure optimal database performance in an interview with Big Data Quarterly.

Read more on dbta.com

MariaDB neemt concurrent Clustrix over

MariaDB

Database-provider MariaDB heeft 21 september jl. bekend gemaakt dat het concurrent Clustrix overneemt. Hoeveel geld er met de overname gemoeid gaat is niet bekend, maar we weten wel dat de overname deels betaald is met geld dat MariaDB vorig jaar bij een investeringsronde ophaalde.

Lees verder op techzine

Edco Wallet genomineerd tot Recruiter van het jaar!

Edco Wallet is door freelance.nl genomineerd tot Recruiter van het jaar 2018!

Deze maand heeft OptimaData het bericht ontvangen dat onze Manager Staffing & Recruitment Edco Wallet door freelance.nl is genomineerd tot Recruiter van het jaar 2018 in de categorie Software Architectuur & Ontwikkeling (waar o.a. databases en data-analytics onder vallen). Een mooi compliment om tot de genomineerden te behoren. Een waardevolle eer voor de inspanningen van het eerste jaar OptimaData. Stemmen mogelijk vanaf 1 maart!

Lees meer en STEMMEN!

OptimaData - Managed Consultancy en Beheer

OptimaData Managed Consultancy en Beheer database beheer op afroep, dedicated DBA op het moment dat u dat wenst.

OptimaData heeft in nauw overleg met een aantal klanten een nieuwe dienst ontwikkeld. Managed Consultancy en Beheer. Dat is een dedicated DBA op afroep. De klanten waarmee deze oplossing is ontwikkeld maken al geruime tijd gebruik van Managed Consultancy waardoor we het goed hebben kunnen monitoren en afstemmen op de behoeften. Daardoor kunnen we nu zeggen dat het aantoonbaar sneller, beter en voordeliger is dan traditioneel detacheren of inhuur.

Lees meer

PostgreSQL DBMS van het jaar 2017!

PostgreSQL uitgeroepen tot DBMS van het jaar 2017

PostgreSQL is DBMS (DataBase Management Systeem) van het jaar 2017 geworden. Dit krachtige open source platform is al jaren meer dan een volwassen alternatief voor Oracle of Microsoft SQL Server. De nieuwe release van PostgreSQL 10 heeft zeker bijgedragen aan de sterk gegroeide interesse in deze open source DBMS.

lees meer

DBMS Ranking juli 2017

Wederom is PostgreSQL de sterkste stijger in het overzicht wat DB-engines.com heeft gepubliceerd met meest populaire en toegepaste DBMS in juli 2017. Er staan 3 open source Database Management Systemen in de top 5 overall. Dat is opvallend te noemen en bevestigd de trendlijn van de afgelopen jaren. Een korte analyse.

Lees meer

Severalnines & OptimaData intensiveren samenwerking

Optimale databasemanagement oplossingen voor de Benelux:
Severalnines, Europa's toonaangevende leverancier van open source databasemanagement software, en OptimaData, de full-service multi-platform database dienstverlener in de Benelux, hebben vandaag een nieuw partnerschap aangekondigd dat gericht is op het leveren van state-of-art en kostenefficiënte oplossingen voor open source databasemanagement voor klanten in België, Nederland en Luxemburg.

Lees meer

PostgreSQL Monitoring & Alerting onder Windows

OptimaData heeft een oplossing ontwikkeld om complete en/of delen van PostgreSQL databases en databaseomgeving onder Windows te monitoren inclusief proaktieve Alerting. Middels innovatieve koppelingen en tooling is het nu mogelijk om de klant zelf onder zijn eigen Windows omgeving de beschikking te geven over realtime Monitoring & Alerting.

Lees meer

OptimaData wordt exclusief Training Partner van SplendidData in de Benelux

Vanaf januari 2017 verzorgt OptimaData B.V., de database specialist uit Naarden, alle database trainingen in de Benelux voor Splendid Data B.V. Splendid Data is ontwikkelaar van een 100% open source alternatief voor Oracle databases: PostgresPURE. De partijen kondigden dit vandaag in een gezamenlijk persbericht aan. Lees hieronder het volledige persbericht.

Lees meer

Microsoft SQL Server is DBMS van het jaar!

Microsoft SQL Server is in 2016 het sterktst gestegen in de 'populariteitsindex' van db-engines.com. Een mooie prestatie van Microsoft uiteraard. Maar het echte nieuws is dat open source database de 3 volgende plaatsen op de ranglijst domineren.

Lees meer

Persbericht OptimaData 5 januari 2017

Op 5 januari heeft OptimaData haar eerste persbericht gepubliceerd waarin het bedrijf de start van de activiteiten aankondigt en de ambitie uitspreekt om het kennis- en expertisecentrum te realiseren op het gebied van open source database management systemen.Lees hieronder het volledige persbericht.

Persbericht Optimadata 5 januari 2017

OptimaData van Start!

Na een intensieve periode van voorbereiding, is vanaf 1 januari OptimaData operationeel!

Lees Meer !

De ontwikkelingen in de databasetechnologie gaan snel. OptimaData helpt u om bij te blijven en publiceert hier regelmatig nieuwsberichten. Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.