NLEN
Direct technisch advies?
Home > Vacatures & opdrachten > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Business / Informatie Architect

Nieuw

Wat ga je doen als Business / Informatie Architect?

Voor onze eindklant de gemeente Amsterdam zoeken wij een Business / Informatie Architect.

We zoeken een business- en informatiearchitect die meehelpt verder vorm te geven aan de doelarchitectuur die is opgesteld binnen de context hieronder beschreven onder "achtergrond project".

De opdracht

Start opdracht 18 of 25 februari 2019
Duur opdracht tot 17-08-2019 met optie op verlenging
Uren per week 24-36
Locatie Amsterdam

Wat ga je doen als Business / Informatie Architect?

  • Uitwerken van de doelarchitectuur
    • Opstellen van gedragen uitgangspunten, randvoorwaarden (kader en principes).
    • Beschrijven en vastleggen (modelleren) van de huidige en toekomstige business context.
    • Beschrijven en vastleggen (modelleren) van de huidige en toekomstige informatiemodel(len).
    • Beschrijven en vastleggen (modelleren) van het huidige en toekomstige applicatielandschap.
    • Analyse van impact van de transformatie op organisatie en architectuur.
    • Opstellen van plateauplanning.
  • Organiseren en leiden van workshops.
  • Architectuuradvies (op basis van actuele organisatorische en technologische ontwikkelingen

Achtergrond project

Bij de Amsterdammer komt alles samen. Hij of zij ziet en merkt of wij goed samenwerken, heeft een duidelijk aanspreekpunt en hoeft niet telkens zijn of haar verhaal opnieuw te vertellen. Door de wijze waarop we ons hebben georganiseerd, lukt dat nog onvoldoende. De sociale basis is nog niet stevig genoeg om mensen elkaar te laten helpen. En het is voor de Amsterdammer niet altijd duidelijk waar hij of zij met zijn vraag naar toe moet. Doordat we ons aanbod verkokerd hebben ingericht langs de verschillende levensdomeinen, lukt het niet goed om de totale behoefte van de Amsterdammer te zien. En als de professional dit wel ziet, dan heeft hij of zij niet altijd de kennis of invloed om de juiste combinatie van diensten te organiseren die deze Amsterdammers nodig heeft. Ons aanbod zit achter verschillende toegangen en de criteria hiervoor zijn vaak te strak gedefinieerd (of geïnterpreteerd). Kortom, het is ons nog onvoldoende gelukt om de belofte van de 3 decentralisaties waar te maken; betere zorg voor minder. Amsterdam groeit en de inkomsten lopen terug. Een herziening van ons huidige stelsel is nodig om de kansengelijkheid te vergroten, zodat we op maat gaan investeren in die Amsterdammers die dit het hardst nodig hebben en zo onze dienstverlening in de toekomst betaalbaar te houden.

Onze opgaven
In een intensief traject met Amsterdammers, maatschappelijke partners en collega's hebben we de volgende inhoudelijke ambities geformuleerd

  • We gaan de sociale basis verstevigen zodat mensen zichzelf en elkaar kunnen helpen en zodat kleine problemen klein kunnen blijven. Door het aanbod te vereenvoudigen, de herkenbaarheid te vergroten, de gebiedsgerichte uitvoering te verstevigen, en meer te investeren in buurten die het meest kwetsbaar zijn.
  • We gaan het professionele aanbod in de wijk meer in samenhang organiseren en dwarsverbanden versterken vanuit de Amsterdammer (en niet het systeem). Door ons aanbod eenvoudiger te maken en door netwerken te verbreden met alle bestaanszekerheidsdomeinen (meer wonen, inkopen en schulden in wijkteams).
  • We organiseren benodigde specialistische kennis veel meer in de basis zodat Amsterdammers direct laagdrempelig goed geholpen worden en doorverwijzen naar (duurdere) zorg niet meer nodig is.
  • We vereenvoudigen onze procedures en organiseren vanuit samenwerking zodat professionals weer kunnen doen wat nodig is en stagnaties en escalaties worden voorkomen

Wat breng je mee als Business / Informatie Architect?

Eisen

  • Je beschikt over (minimaal) WO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of diploma
  • Je hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar werkervaring als senior business-/ informatie architect
  • Je hebt de laatste 10 jaar minimaal 2 jaar relevante werkervaring opgedaan bij een grote organisatie (> 15.000) en complexiteit (divers aantal business units met verschillende culturen). Kennis van en ervaring met het samenwerken met diverse ketenpartijen is een pré
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal zowel schriftelijk als mondeling

Wensen

  • Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring met het vastleggen van een applicatielandschap en het opstellen van een doelarchitectuur, het analyseren van gegevens en het maken van business impact analyses, het vastleggen en doorvoeren van standaarden. De kandidaat heeft onder meer kennis en ervaring in het werken met TOGAF en Archimate. (100 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Aanbied- en gunningsproces

Sluiting aanvraag donderdag 7 februari om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData 7 februari voor 11.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op donderdagmiddag 7 februari (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Amsterdam is maandag 11 februari om 08.00 uur
Interviews bij de gemeente Amsterdam vinden plaats tussen 15 en 22 februari.

Reageren

Heb je interesse in deze opdracht als Business / Informatie Architect bij de gemeente Amsterdam en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust. Bij twijfel, bel ons!

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je bellen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

30.01.2019

Contactpersoon

Edco Wallet

Meer details
Match criteria
Arbeidsrelatie
  • Detachering
  • Freelance / Interim
Gewenst aantal uren
  • 24 - 32 uur
  • 32 - 36 uur
Werkervaring
  • Senior
Expertise
  • Agile
  • scrum
  • Prince2
Regio
  • Noord-Holland