NLEN
Direct technisch advies?
Home > Vacatures & opdrachten > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Kubernetes Engineer

Nieuw

Wat ga je doen als Kubernetes Engineer?

Voor onze eindklant, de Nationale Politie, zoeken wij een Kubernetes Engineer

De productlijn Cloud en Big Data is verantwoordelijk voor het Big Data platform, dit qua omvang voor Nederland unieke platform bevat alle noodzakelijke componenten op het gebied van datacenter hardware, Openstack private cloud platformen, Kubernetes container platformen, en S3 gedistribueerde storage en een open networking datacenter netwerk. Het platform levert een breed scala aan managed cloud producten en services.

Letop: Kijkende naar de inhoud van deze aanvraag en de wet DBA, leent deze aanvraag zich er niet voor om door een ZZP'er als ondernemer uitgevoerd te worden. ZZP met OptingIn of detachering of payroll is wél mogelijk. Bel ons voor meer info over bijvoorbeeld OptingIn.

De opdracht

Start opdracht 01-05-23 (ivm screening 6-10 weken))
Duur opdracht tot 30-04-2024 met optie op verlenging
Uren per week 36
Locatie Nieuwegein / Thuis
Tarief € 90 - € 110

Relatie met de eindklant

Wij doen ruim 6 jaar succesvol zaken met de Politie en hebben veel inzetten en projecten mogen invullen. Op dit moment zijn er 16 professionals actief via OptimaData. Daarnaast ondersteunen wij de Politie met specifieke database dienstverlening op MariaDB en met MongoDB licenties.

Jouw rol als Kubernetes Engineer

Voor de bestendiging van het Advanced Analytics Platform (AAP) voor machine learning- en AI-toepassingen wordt gezocht naar een engineer met ruime ervaring met Kubernetes, bij voorkeur in een private cloud omgeving. Het team heeft behoefte aan extra expertise op met name de onderste laag van de stack.

Doordat AAP binnen de politie hét platform gaat worden voor AI- en machine learning toepassingen gaat de focus komend jaar voor een belangrijk deel naar het vergroten van de schaalbaarheid en stabiliteit van het platform en het optimaliseren van performance. We zijn dan ook op zoek naar een engineer die ons kan helpen om het platform naar een volgend niveau te tillen.

Verantwoordelijkheden

Je gedraagt je als ervaren engineer in een bestaand DevOps team en binnen de agile projectaanpak werk je mee aan de inrichting van applicaties op het platform.

  • Je werkt graag samen in een DevOps team van o.a. machine learning engineers, site reliability engineers en platform engineers en bent enthousiast om samen met collega’s te werken aan nieuwe uitdagingen.
  • Je bent niet snel uit het veld geslagen ook al weet je niet meteen hoe alles precies in elkaar steekt.
  • Je hebt een passie voor open source software en experimenteert hier graag mee.
  • Je blijft op de hoogte van relevante ontwikkelingen en je doet proactief voorstellen ter verbetering van het technisch beheer.
  • Je draagt kennis over naar collega's over relevante expertise binnen het eigen vakgebied.
  • Binnen het eigen vakgebied ben je in staat adviserend op te treden bij incidenten, problemen, changes en projecten.
  • Je neemt deel aan piketdiensten (stand-by) en participeert iedere dag in ontwikkeltrajecten.

Achtergrond afdeling

De Dienst ICT van de Nationale Politie heeft verschillende grote IT-platformen in beheer waaronder het Big Data Platform; een modern en robuust platform, gerealiseerd in een private cloud infrastructuur volledig gebaseerd op open source en open standaarden. De productlijn Cloud en Big Data is verantwoordelijk voor het Big Data platform, vanaf het netwerk tot aan kant-en-klare cloud producten die door verschillende afnemers binnen zowel de Dienst ICT als de operationele eenheden bij de Politie worden afgenomen.

Ons qua omvang voor Nederland unieke platform bevat alle noodzakelijke componenten op het gebied van datacenter hardware, Openstack private cloud platformen, Kubernetes container platformen, en S3 gedistribueerde storage en een open networking datacenter netwerk. Het platform levert een breed scala aan managed cloud producten en services.

De productlijn bestaat momenteel uit zes DevOps teams. We werken zeer zelfstandig en weten onze diverse expertises goed te verenigen in de multidisciplinaire teams. Eén van deze zes teams is verantwoordelijk voor het Advanced Analytics Platform, een platform speciaal ontwikkeld om machine learning- en AI-toepassingen op te kunnen ontwikkelen. Gebruikers van dit platform zijn data scientists en data analisten uit de verschillende operationele eenheden van de politie.

Wat breng je mee als Kubernetes Engineer?

Eisen

  • Je hebt een HBO of WO bachelor op het gebied van informatica, kunstmatige intelligentie, wiskunde, natuurkunde of een andere technische richting
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring met Linux in een datacenteromgeving (Ubuntu, Debian, Redhat) waarbij je bijvoorbeeld DNS of firewalling hebt ingericht of schalingsvraagstukken hebt opgelost
  • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring met het inrichten en/of beheren van een Kubernetes-cluster (of soortgelijk)
  • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring met configuratie en cloud automation tooling zoals ArgoCD, Ansible, Terraform of soortgelijke tools

Wensen

  • Je hebt aantoonbare werkervaring met met het verhogen van het serviceniveau van een dienst waar je team verantwoordelijk voor was. Je hebt daarbij meegewerkt aan het verbeteren van processen op gebied van performance en reliability (30 pt)
  • Je hebt aantoonbare werkervaring met het toepassen van security principes bij de ontwikkeling van een platform. Denk aan: authenticatie- en autorisatietooling, service meshes, secret management tools en PKI (30 pt)
  • Je hebt aantoonbare werkervaring met end-to-end testing en test automation (20 pt)
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van platforms gericht op machine learning en artificial intelligence (20 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag maandag 13 maart om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 13 maart voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op maandagmiddag 13 maart (online)
Deadline indienen offerte bij de Politie woensdag 15 maart om 10.00 uur
Interviews bij de Politie vinden plaats zsm na 16 maart

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Kubernetes Engineer bij de Politie en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Locatie

Nieuwegein

Publicatiedatum

06.03.2023

Contactpersoon

Edco Wallet

Meer details
Adres
Ringwade 51, 3439 LM Nieuwegein
Match criteria
Arbeidsrelatie
  • Detachering
Gewenst aantal uren
  • 32 - 36 uur
Werkervaring
  • Medior
  • Senior
Expertise
  • Ansible
  • Terraform
  • Kubernetes
  • CI/CD
  • linux
  • redhat
  • Dataplatform
  • Microservices
  • Agile
  • DevOps
Regio
  • Utrecht