PostgreSQL 12 komt eraan; dit zijn de belangrijke nieuwe features

Door: Martijn Wallet 12-4-2019

Categorieën
:
BLOG, DBMS, Ontwerp, Open Source, PostgreSQL, Review, Technisch,

Ieder jaar komt er nieuwe versie van PostgreSQL, waarin tal van nieuwe features en verbeteringen beschikbaar komen. Tijdens de laatste PostgreSQL meetup in Amsterdam heeft Devrim Gündüz, major contributor en gepassioneerd PostgreSQL consultant, de aanstaande release van PostgreSQL 12 nader uit de doeken gedaan. In deze blog zetten wij voor iedereen die niet alle commits in Github op de voet volgt, of in de gelegenheid was om de meetup te bezoeken, de belangrijkste veranderingen in PostgreSQL 12 nog eens op een rijtje.

blog_image:article_pagelo_15554136915cb5babbae21e.png:end_blog_image

Enabling JIT by default

Pluggable storage

DOS prevention for some commands

Improved partitioning

Integration of recovery.conf in postgresql.conf

Overige PostgreSQL performance verbeteringen

Verder zitten er veel verschillende kleine performance verbeteringen en usability enhancements aan te komen op het gebied van bijvoorbeeld psql en psql tab complete, SKIP_LOCKED for VACUUM, ANALYZE en vacuumdb options for xid and mxid. Teveel om allemaal op te noemen. Het complete overzicht kun je vinden op: https://bit.ly/2VxWUF7

Conclusie

PostgreSQL Usergroup NLAlles bij elkaar zitten zitten er dus weer veel mooie features in de komende release. Naar verwachting is PostgreSQL 12 Beta aan het begin van de zomer beschikbaar. Tot die tijd kun je de ontwikkeling volgen in de development versie op GitHub. Wil je meer weten over de nieuwe features van PostgreSQL en de praktische implementatie daarvan? Neem dan contact met ons op voor informatie, of bezoek eens een PostgreSQL meetup of conferentie.

 

Terug naar blogoverzicht