NL
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Nieuws > Nieuws publiceren > PostgreSQL DBMS van 2017

PostgreSQL is uitgeroepen tot DBMS van het jaar 2017

Volwassen open source platform

PostgreSQL officieel DBMS van het jaar 2017

De onafhankelijke website DB-engines.com heeft PostgreSQL uitgeroepen tot DBMS van het jaar 2017.

Quote:

"PostgreSQL is the database management system that gained more popularity in our DB-Engines Ranking within the last year than any of the other 341 monitored systems. We thus declare PostgreSQL as the DBMS of the Year 2017."

Gedurende 2017 is PostgreSQL MongoDB voorbij geschoten in de ranglijst van populaire DBMS en staat nu overall op de 4e plaats. De lijst wordt aangevoerd door Oracle, gevolgd door MySQL en Microsoft SQL Server op de 3e plaats.

de nieuwe release PostgreSQL 10 heeft zeker geholpen bij de toegenomen interesse in het platform. Met de introductie van Declarative Partitioning, verbeterde Query Parallelism, Logical Replicatie en Quorum Commit voor Synchroon Replicatie, is PostgreSQL 10 specifiek verbeterd om effectieve data distributies te faciliteren over meerdere nodes.

PostgreSQL mag al jaren worden gezien als een volwassen open source platform wat een serieus (en vaak beter) alternatief is voor commerciele platformen als Oracle en Microsoft SQL Server. Deze erkenning is een geweldige bevestiging van al de effort die de open source community in dit platform heeft gestoken en een motivatie voor verdere ontwikkeling en versterking van het platform.

OptimaData is als enige onafhankelijke Multi-platform dienstverlener in Nederland gespecialiseerd op het PostgreSQL platform. Zowel on-premise als Cloud-variant. Zo leveren wij Managed Services diensten, hebben wij product -en omgevingsonafhankelijke monitoring (waaronder speciaal maatwerk monitoring onder Windows), Managed Consultancy en geven wij PostgreSQL trainingen voor beginnende en gevorderde DBA's maar ook Developers. Vrijwel alle OptimaData DBA's zijn PostgreSQL DBA. Veel opleidingsinstituten weten ons te vinden voor onze maatwerk trainingen op dit krachtige open source DBMS platform. Op de meeste Europese maar ook US  PostgreSQL Conferenties zijn wij aanwezig. Tenslotte zijn we reseller en exclusief trainingspartner van PostgresPURE.

Mede vanwege deze prachtige erkenning voor de open source community zullen wij het OptimaData DBA-Cafe van 26 januari geheel in een PostgreSQL thema opluisteren! Voor meer informatie over het DBA-Cafe, klik hier.

Meer informatie over PostgreSQL en onze trainingen of dienstverlening rond Postgres? Bel ons vrijblijvend of neem contact op via onderstaande button.

Contact

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.