NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home > Over ons > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Business Analist

Nieuw

Wat ga je doen als Business Analist?

Voor onze eindklant, Port of Amsterdam, zoeken wij een Business Analist.

Jij bent een ervaren business analist die niet bang is voor een opdracht met veel stakeholders en uiteenlopende belangen bij twee verschillende organisaties. Je zoekt de verbinding met zowel de opdrachtgever als de eindgebruiker en schrijft een ontwerp dat voor beiden te begrijpen is. Jij bent het primaire aanspreekpunt voor de projectleider en andere stakeholders als het gaat om het plan van aanpak en de samenhang tussen de geplande veranderingen en de impact op processen, systemen en mensen.

De opdracht

Start opdracht zsm (uiterlijk 06-04-2021)
Duur opdracht tot 31-07-2021 met optie op verlenging
Uren per week 32-36
Locatie Amsterdam / Thuis
Tarief € 80 - € 92

Jouw rol als Business Analist

Port of Amsterdam is op dit moment verantwoordelijk voor het plannen van alle riviercruise-activiteiten in de regio Amsterdam. In 2019 werden er meer dan 2000 reserveringen gedaan door rederijen om in Amsterdam of Zaanstad te kunnen aanmeren. De reserveringen worden gemaakt en gemanaged in de applicatie Easydock. Hierin worden ook ondersteunende processen als gebruikersbeheer, monitoring en het aanmaken van factuurregels gemanaged.

Amsterdam is ook een bestemming voor zeecruiseschepen. Deze worden behandeld door Waterkant bij de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) dat niet ver van het hoofdkantoor van Port of Amsterdam ligt. De directies van Port of Amsterdam en Waterkant willen nu onderzoeken hoe de riviercruise-activiteiten van Port of Amsterdam op een verantwoordelijke en duurzame manier kunnen worden verplaatst naar Waterkant.

Uit vooronderzoek is gebleken dat de complexiteit van deze verplaatsing vraagt om een integraal overzicht van de impact op processen, mensen en systemen. Deze opdracht is dan ook het in kaart brengen van deze impact en het maken van voorstel voor het duurzaam overdragen van deze activiteiten. Er is in een vooronderzoek al hoog-over gekeken

Het resultaat hiervan is een adviesdocument met functionele en technische requirements om van de uitvoering van de verplaatsing een geslaagd traject te maken op een niveau dat ook de impact op capaciteit, kosten en complexiteit kan worden ingeschat.

Bij een positief advies voor de verplaatsing van de activiteiten en een akkoord van de directie zal kunnen worden overgegaan tot implementatie van het plan. Voor de implementatiefase zullen nieuwe deliverables worden opgesteld.

De business analist brengt na onderzoek advies uit op de volgende punten

 • Of doorontwikkeling van de applicatie Easydock door Port of Amsterdam blijft plaatsvinden, tot de transitie naar de Waterkant heeft plaatsgevonden
 • Of het mogelijkheid en wenselijk is om de riviercruisemodule van het Easydock systeem af te splitsen zodat deze alleen beschikbaar is voor Waterkant en niet meer voor Port of Amsterdam
 • Of het gehele applicatiebeheer van de riviercruisemodule in Easydock wordt overgenomen van Port of Amsterdam door Waterkant.
 • Hoe wederzijdse uitwisseling van gegevens gewaarborgd blijft ten behoeve van de uitvoering van de publieke taak, rapportages en facturatie.
 • Hoe de riviercruise-processen te splitsen en de werkafspraken opstellen.

Hieronder wordt een stappenplan voor de Business Analist voorgesteld. Stap 1 tot en met 4 zijn de belangrijkste stappen van deze opdracht. Stap 5 en 6 zijn onderdeel van de implementatiefase.

 1. Interviews met kennishouders
 2. Procesbeschrijvingen maken
 3. Informatiestromen en systemen in zicht brengen
 4. Adviseren wat een logische volgorde zou zijn voor het migreren van processen, informatiestromen en systemen
 5. In de implementatie de uitvoering van het geadviseerde waarborgen en nieuwe wensen en aanpassingen opnemen analyseren en beoordelen
 6. Eventueel controleren/testen of de processen en informatie correct zijn gemigreerd.

Wat breng je mee als Business Analist?

Eisen

 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Business Analist of vergelijkbaar in de afgelopen 5 jaar.
 • Je bent bereid om minimaal 2 dagen per week op locatie aanwezig te zijn

Wensen

 • Je hebt aantoonbare werkervaring als Business Analist (max 20 pt)
 • Je hebt aantoonbare kennis van financiële en nautische processen (max 10 pt)
 • Je hebt een afgerond certificaat BiSL, BABOK of vergelijkbaar en/of SCRUM Master of vergelijkbaar (SAFe, PSPO etc.) (max 15 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag dinsdag 09 maart om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 9 maart voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op dinsdagmiddag 9 maart (houd deze middag alvast vrij voor overleg)
Deadline indienen offerte bij de Port of Amsterdam donderdag 11 maart om 09.00 uur
Interviews (online) bij de Port of Amsterdam op dinsdag 16 maart tussen 1300 en 1700

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Business Analist bij de Port of Amsterdam en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word (volledig Nederlands of Engels), uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands of Engels, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Amsterdam

Date de publication

05.03.2021

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Adresse
De Ruijterkade 7, 1013 AA Amsterdam
Critères de matching
Type de contrat
 • Interim
 • Detachering
Heures par semaines
 • 32 - 36 uur
Expérience
 • Senior
 • Medior
Expertise
 • SAFe
 • scrum
 • Agile
Regio
 • Noord-Holland