NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home > Over ons > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Business Intelligence Specialist

Nieuw

Wat ga je doen als Business Intelligence Specialist ?

Voor onze eindklant, de gemeente Oosterhout, zoeken wij een Business Intelligence Specialist.

De juiste gegevens tijdig én op de juist plaats beschikbaar: de wereld om ons heen wordt steeds meer datagedreven en informatiegestuurd. Gegevens vormen de basis voor dienstverlening en beleidsontwikkeling. Dit vraagt om grip op je gegevens: gegevensmanagement. Het groeien naar een intelligente datagedreven organisatie is dan ook één van onze speerpunten. Help jij onze eindklant als BI specialist om gegevensmanagement in de organisatie verder te professionaliseren?

Kijkende naar de inhoud van deze aanvraag en de Wet DBA, leent deze aanvraag zich er niet voor om door een ZZP'er uitgevoerd te worden. Freelance-verloning, payroll, of verloond worden via een detacheringsbureau is wél toegestaan. Dit is op uitdrukkelijk verzoek van de klant, welke is gescreend door de belastingdienst en hierdoor haar beleid heeft moeten aanscherpen.

De opdracht

Start opdracht 01-03-2022
Duur opdracht 31-08-2022 met optie op verlenging
Uren per week 32-36
Locatie Oosterhout
Tarief € 80 - € 90

Jouw rol als Business Intelligence Specialist

Als BI specialist adviseer je teams over het gebruik van gegevens binnen de operationele processen. Je zorgt ervoor dat de gemeentelijke organisatie inzicht krijgt en slimmere, gefundeerdere beslissingen kan nemen. Dit doe je door het bouwen en onderhouden van dashboards waarmee de operationele afdelingen betere inzichten krijgen en door zorg te dragen voor de betrouwbaarheid, helderheid en volledigheid van data. Daarnaast vertaal je operationele data naar zinnige KPI’s op basis van gestelde doelen waar je collega’s direct op kunnen sturen. Je werkt nauw samen met de overige medewerkers binnen het team Informatie, Innovatie en Beheer (IIB) en andere afdelingen.

Het team IIB ondersteunt de organisatie om gegevensmanagement verder te professionaliseren en in te richten. Als BI specialist heb jij in die professionalisering een belangrijke rol. Dit doe je doordat je wensen en informatiebehoeften van gebruikers vertaalt naar rapportages en dashboards in het managementinformatiesysteem (Cognos). Daarnaast onderhoud je rapportages, dashboards, frameworks en kubussen in Cognos. Je beschrijft en onderhoudt procedures en instructies en je beheert het Cognos datawarehouse en werkt mee aan de overgang naar het Datafundament. Ook ondersteun je andere gemeenten in Equalit verband met het beheer van hun Cognos omgevingen. Je bent in staat om mensen goed uit te leggen waar je precies mee bezig bent en waarom je juist voor deze aanpak hebt gekozen. Je hebt vertrouwen in eigen kunnen, toont lef, maar beseft ook dat je geen machine bent. Je bent daarom niet bang om fouten te maken. Dat mag. Ook dan blijf je positief en oplossingsgericht. Resultaat en kwaliteit gaan bij jou altijd hand in hand. Dit doe je niet alleen. Je werkt hiervoor samen met het cluster gegevensmanagement.

Wat breng je mee als Business Intelligence Specialist ?

Eisen

 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau
 • Je hebt gedegen Cognos 11 kennis met betrekking tot de Centric applicaties en bijvoorbeeld Mytel, Beheervisie en ADP.
 • Je hebt gedegen kennis van (relationele) databases (Oracle)
 • Je bent aantoonbaar bedreven in het schrijven van efficiënte, nette en goed gedocumenteerde SQL- en ETL-code
 • Je bent zelfstandig en als teamspeler in staat data-analyses uit te voeren en techniek in te zetten voor bruikbare oplossingen van informatievraagstukken (rapportagetrajecten)
 • Je hebt werkervaring bij een gemeente

Wensen

 • Je hebt een voltooide HBO/WO opleiding richting Informatica (max 4 pt)
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie (max 4 pt)
 • Je hebt ervaring met de Cognos dashboarding module (2 pt)
 • Je hebt een aanvullende opleiding op het gebied van Business Intelligence of kennis van Power BI (max 2 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag woensdag 2 februari om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 2 februari voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op woensdagmiddag 2 februari (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Oosterhout 4 februari om 12.00 uur
Interviews bij de gemeente Oosterhout vinden plaats in week 6

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Business Intelligence Specialist bij de gemeente Oosterhout en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Oosterhout

Date de publication

26.01.2022

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Adresse
Slotjesveld 1, 4902 ZP Oosterhout
Critères de matching
Type de contrat
 • Detachering
Heures par semaines
 • 32 - 36 uur
Expérience
 • Medior
 • Senior
Database platform
 • Oracle
Expertise
 • SQL
 • ETL
 • Datamodellering
 • Cognos
 • PowerBI
Regio
 • Noord-Brabant