NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home > Over ons > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Data Analist

Nieuw

Wat ga je doen als Data Analist?

Voor onze eindklant, het UMC, zoeken wij een Data Analist Inkoop.

Heb jij een passie voor cijfers en houd jij van uitgebreide overzichten, informatievelden in systemen en ingewikkelde zoekvragen? Vind jij het een uitdaging om data in relevante en bruikbare informatie te vertalen en deze zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren met conclusies en aanbevelingen? Je bent niet alleen bezig met data om te zien waar het beter kan. Je hebt ook een adviserende rol over hoe die verbetering eruit kan zien. Eén ding is zeker, als business/data analist heb je een baan met impact. Ben jij die ware ambassadeur van data gedreven inkopen en weet jij jouw enthousiasme over te brengen op jouw collega’s en andere afdelingen? Reageer dan op deze opdracht!

De opdracht

Start opdracht 10-07-2023
Duur opdracht 31-12-2023 met optie op verlenging
Uren per week 32-36
Locatie Utrecht / Remote
Tarief € 80 - € 91

Jouw rol als Data Analist

Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van slimme, kwantitatieve en kwalitatieve inkoopanalyses op basis van verschillende databronnen en het ontwikkelen van inzichten. Je jaagt data gedreven werken aan en springt in daar waar het aan kennis, kunde en capaciteit over data en informatie binnen de afdeling ontbreekt. Je begeleidt en adviseert collega’s in het gebruik van de beschikbare rapportages en tools. Je ontwikkelt nieuwe query’s en speelt daarbij in op de huidige en toekomstige informatiebehoefte. Je verzamelt relevante informatie ten aanzien van de inkoopketen en weet de vertaling te maken naar inzichten, monitoring, (stuur)informatie en advies met aanbevelingen. Deze leg je vast in prettig leesbare en transparante rapporten.
Verder beoordeel je de datakwaliteit, ontwikkelt systemen en instrumenten voor kwaliteitsborging en komt vanuit eigen initiatief met verbetervoorstellen om de kwaliteit van de data en de databronnen te verhogen. Je bent actief betrokken bij verbeterprojecten en procesoptimalisatie op het gebied van data management binnen het UMC Utrecht.
Je werkt nauw samen met inkopers, adviseurs BI en de collega’s binnen het P2P proces (Logistiek/Financiën).

Afdeling

Je komt te werken op de afdeling inkoop. Met een inkoopvolume van €400 miljoen per jaar draagt de afdeling inkoop bij aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg.
De functie biedt jou uitdagend, betekenisvol en afwisselend werk binnen een maatschappelijk bewuste organisatie.
Wij zijn een team van gedreven professionals en werken op informele wijze met elkaar samen.
Je komt te werken op een inspirerende plek binnen het UMC Utrecht. Met een sterk team wat graag samenwerkt en kennis met elkaar deelt. Wij bieden een prettige, moderne werkomgeving met de mogelijkheid om op afstand te werken. Je krijgt daarnaast de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld (interne) opleidingen.

Wat breng je mee als Data Analist?

Eisen

 • Je beschikt over een afgeronde hbo of hbo+ opleiding, bij voorkeur op het gebied van Bedrijfskunde, Informatiekunde of Beleid & Management Gezondheidszorg
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Je hebt kennis van of ervaring met analyse en rapportage-tools bij voorkeur SAP BI Analysis en Power BI
 • Je bent sterk in het visualiseren van data
 • Je hebt een data gedreven mindset
 • Je bent analytisch sterk, inventief, creatief, secuur en zoekt voortdurend naar vernieuwing binnen jouw vakgebied
 • Je bent resultaatgericht en hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt affiniteit met het vakgebied inkoop en bent bekend met het inkoop- en logistieke proces in complexe organisaties
 • Je hebt vergevorderde ervaring met Microsoft Office (Word, Excel, Acces), SAP ECC en soortgelijke software. Daarnaast begrijp je hoe databases werken en ben je in staat nieuwe materie snel eigen te maken

Wensen

 • Ervaring in de zorg of enige medische kennis is een pré (5 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag woensdag 28 juni om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 28 juni voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op woensdagmiddag 28 juni (online)
Deadline indienen offerte bij het UMC vrijdag 30 juni om 12.00 uur
Interviews bij het UMC vinden plaats in week 27

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Data Analist Inkoop bij het UMC en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust. Bij twijfel, bel ons!

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Utrecht

Date de publication

20.06.2023

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Adresse
Heidelberglaan 100, 3584 CX Utrecht
Critères de matching
Type de contrat
 • Interim
 • Detachering
Heures par semaines
 • 32 - 36 uur
Expérience
 • Medior
Expertise
 • Dataplatform
 • PowerBI
 • Datamodellering
 • DWH
 • SAP
Regio
 • Utrecht