NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home >

Vacature Data-Architect

Nieuw

Wat ga je doen als Data-Architect?

Voor onze eindklant, HDSR, zoeken wij een Data-Architect.

Op het gebied van datamanagement zijn er nog diverse stappen te zetten. onze klant ziet haar data steeds meer als een belangrijke asset. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van de datakwaliteit, het inrichten van data governance en het opzetten van een data-infrastructuur voor BI en analyse.

De opdracht

Start opdracht zsm (uiterlijk 1 maart)
Duur opdracht tot 31-12-2022 met optie op verlenging
Uren per week 32-36 uur
Locatie Houten / Thuis
Tarief € 85 - € 95

Jouw rol als Data-Architect

De ambitie om data gedreven en asset georiënteerd te werken dient verdere uitwerking te krijgen. Een data- en asset georiënteerde architectuur is hierbij een belangrijk fundament. Deze architectuur geeft een beeld van zowel de huidige als de gewenste situatie. De focus ligt op de data-architectuur, met de raakvlakken naar de processen die de data genereren of gebruiken (procesarchitectuur) en de systemen die de data opslaan of ontsluiten (informatiearchitectuur). Zowel conceptueel als fysiek. Daarnaast geeft de architectuur:

 • Inzicht in de informatiedomeinen die we onderkennen als basis voor een effectieve datamanagement organisatie;
 • Inzicht in de wijze waarop het datalandschap is ingericht / is georganiseerd
 • Welke data wordt in welk systeem / bron vastgelegd;
 • Eigenaarschap van data en systemen;
 • Gebruik van en toegang tot data;
 • Een structuur voor een IT landschap, waarin assets van HDSR centraal staan en gegevens over assets eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in een ‘asset beeld’;
 • Inzicht in de benodigde systeemintegratie en bijbehorende oplossingen;
 • Ondersteuning bij concrete projecten die bijdragen aan data gedreven en asset georiënteerd werken, zoals het gegevenswoordenboek, BI/data-infrastructuur, de Object Type Library (OTL), het Onderhoud Beheer Systeem (OBS) en de Common Data Environment (CDE).

Als data-architect analyseer, ontwikkel en beschrijf je de architectuur en onderliggende project architecturen. De architectuur is enerzijds een middel tot sturing voor informatiemanagement en de implementatie van projecten. Anderzijds geeft architectuur de inhoudelijke kaders, waarbinnen besluiten kunnen worden genomen op het gebied van informatievoorziening en toepassing van technologie. Je bent als architect ambassadeur van de architectuur, je maakt consequenties van besluiten inzichtelijk. Ook ben je aanspreekpunt voor verschillende partijen, houd je rekening met de verschillende belangen. Je maakt gebruik van en werkt mee aan de ontwikkeling van de HDSR enterprise architectuur en het werken met architectuur bij het waterschap.

Over het project

Als data-architect werk je samen met de informatie-architecten van de afdeling I&A. Op het gebied van datamanagement zijn er nog diverse stappen te zetten. HDSR ziet haar data steeds meer als een belangrijke asset. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van de datakwaliteit, het inrichten van data governance en het opzetten van een data-infrastructuur voor BI en analyse. Met als ambitie om asset georiënteerd te werken, dat wil zeggen dat in onze processen en systemen onze ‘waterassets’ centraal staan. Met waterassets worden de afvalwaterobjecten (afvalwaterzuiveringen, -gemalen en persleidingen) en de oppervlaktewatersysteemobjecten (watergangen, kunstwerken en waterkeringen) bedoeld. Dit is nog volop in ontwikkeling. We zijn bijvoorbeeld bezig met de implementatie van een HDSR gegevenswoordenboek, het inrichten van een data-infrastructuur voor BI en analyse en het opzetten van een zogenaamde Object Type Library, zeg maar een wegwijzer voor geautomatiseerde systemen om data en informatie van onze water assets uit te kunnen wisselen. Hier liggen kansen voor jou als data-architect om een belangrijke bijdrage te leveren!

Wat breng je mee als Data-Architect?

Wij zoeken iemand die beschikt over een sterk analytisch en conceptueel denkvermogen. Als persoon heb je uitstekende adviesvaardigheden op strategisch niveau. In deze opdracht creëer je inzicht en behoud je het overzicht. Je ontrafelt complexiteit en reduceert deze tot eenvoud.

Eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als (business-, informatie- of data-) analist of -architect

Wensen

 • Je hebt aantoonbare werkervaring in een overheids- of engineering organisatie (30 punten)
 • Je hebt aantoonbare kennis van én werkervaring met data-integratie (20 punten)
 • Je hebt aantoonbare kennis van én werkervaring met projectmatig werken, advisering en verandermanagement in complexe organisaties (max 20 punten)
 • Je hebt aantoonbare kennis van én werkervaring met (data-)architectuurmethoden en -technieken en overheidsreferentie architecturen NORA, GEMMA of WILMA (max 20 punten)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag maandag 17 januari om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 17 januari voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op maandagmiddag 17 januari (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij HDSR woensdag 19 januari om 09.00 uur
Interviews bij HDSR vinden plaats op maandag 24 januari tussen 15.00 en 17.30 uur

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Data-Architect bij het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust. Bij twijfel, bel ons!

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Houten

Date de publication

12.01.2022

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Adresse
Poldermolen 2, 3994 DD Houten
Critères de matching
Type de contrat
 • Interim
 • Detachering
Heures par semaines
 • 32 - 36 uur
Expérience
 • Medior
 • Senior
Expertise
 • Datalake
 • Dataplatform
Regio
 • Utrecht