NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home >

Vacature Data Scientist

Nieuw

Wat ga je doen als Data Scientist?

Voor onze eindklant Havenbedrijf Rotterdam, zoeken wij een Data Scientist.

De opdracht

Start opdracht 21-09-2020
Duur opdracht tot 31-12-2020 met optie op verlenging
Uren per week 24
Locatie Rotterdam
Tarief marktconform

Jouw rol als Data Scientist

Als Data Scientist bij EM-NPC ga je aan de slag met wachtplaatsen voor de binnenvaart. Op dit moment worden deze niet toegewezen maar kunnen schippers zelf kiezen waar ze afmeren, in afwachting van hun bezoek aan een terminal om lading over te slaan. De hypothese die je gaat onderzoeken luidt; als ligplaatsen worden toegewezen ipv zelf door schippers gekozen, kunnen schepen worden gealloceerd naar ligplaatsen zodanig dat;

 • Minder ligplaatsen nodig zijn (minder dan nu of minder extra dan zonder toewijzing)
 • De totale vaarafstand van alle schepen tussen ligplaats en navolgende terminal verkleind wordt
 • Schepen minder hoeven te verhalen (opzij te gaan omdat een dubbel geparkeerd schip moet vertrekken)

Jij gaat, in samenwerking met scheepvaart experts van HbR, deze hypothese toetsen, de antwoorden kwantificeren en door het berekenen van scenario’s een optimalisatievoorstel doen.

Dit ga je doen met behulp van data over ligplaatsen, ruimtelijke locaties in de haven, en AIS-data die de verplaatsingen en verblijfslocaties van schepen weergeeft. Je ontwikkelt een simulatiemodel waarmee de huidige allocatie van schepen naar ligplaatsen wordt gemodelleerd, en waarin op basis van andere toewijzingsregels kan worden berekend hoe de verdeling over ligplaatsen daardoor wijzigt. Daarnaast visualiseer je de resultaten van je model op een overzichtelijke manier, bijvoorbeeld in een dashboard.

Bovendien is het belangrijk dat je de business leert kennen en begrijpen zodat de vraagsteller zo goed mogelijk geholpen kan worden.

De omgeving

Het Havenbedrijf Rotterdam is actief voor heel de haven. Het Havenbedrijf Rotterdam werkt aan het versterken van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. De haven van vandaag én morgen. Alle (inter)nationale ondernemingen die hier actief zijn, hebben het allergrootste belang bij een bereikbare en duurzame ‘Port of Rotterdam’, die kan blijven groeien. Het Havenbedrijf biedt klanten daarom alles wat nodig is voor de vlotte en veilige doorvoer en bewerking van grondstoffen en goederen. Ook heeft het oog voor de werk- en leefomgeving in de haven én investeert het doorlopend in bestaand en nieuw havengebied.

Environmental Management (EM) staat voor het behouden en verbeteren van de balans tussen haven- en industriegebied, omgeving en klant met als doel een goed vestigingsklimaat, een goed bereikbare haven en duurzame groei te realiseren in een haven van wereldklasse. Binnen de hoofdafdeling EM zijn drie afdelingen actief: Policy & Planning, Permits & Advice en Network Planning & Capacity. Je komt te werken bij de afdeling Network Planning & Capacity, maar werkt nadrukkelijk samen met de andere afdelingen binnen EM en het Havenbedrijf. Het data science-netwerk binnen het Havenbedrijf wordt gevormd door een jong, snel groeiend team dat elkaar goed weet te vinden en elkaar helpt.

De afdeling Network Planning & Capacity (NPC) is onder meer verantwoordelijk voor het bewaken van de (rest)capaciteit van de assets binnen het haven-, en industriecomplex en relevante corridors.

Wat breng je mee als Data Scientist?

Eisen

 • Je hebt een een afgeronde HBO opleiding
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met codering in Python
 • Je hebt minimaal aan twee projecten gewerkt waarin simulatiemodellen zijn ontwikkeld
 • Je hebt relevante werkervaring met Git

Wensen

 • Je bent in staat om productiecode te kunnen schrijven in Python (5 pt)
 • Je hebt aantoonbare ervaring met object georiënteerd programmeren (5 pt)
 • Je hebt werkervaring met discrete event simulation (5 pt)
 • Je hebt ervaring met dependency & package management/virtual environments (5 pt)
 • Je hebt werkervaring met AIS data (5 pt)
 • Je hebt werkervaring in de logistieke/maritieme sector (5 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag vrijdag 11 september om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 11 september voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op vrijdagmiddag 11 september (houd deze middag alvast vrij voor overleg)
Deadline indienen offerte bij Havenbedrijf Rotterdam maandag 14 september om 12.00 uur
Interviews bij Havenbedrijf Rotterdam vinden plaats op 16 september (houd rekening met een gesprek)
Tijdens dit gesprek zal ook gevraagd worden een stukje zelfgeschreven simulatiecode toe te lichten

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Data Scientist in de Rotterdamse Haven en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word (volledig Nederlands of Engels), uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands of Engels, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Rotterdam

Date de publication

02.09.2020

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Critères de matching
Type de contrat
 • Interim
 • Detachering
Heures par semaines
 • 20 - 24 uur
Expérience
 • Medior
Expertise
 • Python
 • Git
Regio
 • Zuid-Holland