NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home >

Vacature Manager Data en Informatie

Nieuw

Wat ga je doen als Manager Data en Informatie?

Voor onze eindklant de gemeente Amsterdam, zoeken wij een Manager Data en Informatie.

Als Manager Data en Informatie ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling Data en Informatie van de directie Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) en lid van het MT van OIS. Het strategisch belang van data en digitalisering wordt op topniveau in de gemeente Amsterdam erkend en jij speelt een sleutelrol in de realisatie van de ambities die daar bij horen.

De opdracht

Start opdracht zsm (medio maart)
Duur opdracht tot 28-02-2020 met optie op verlenging
Uren per week 36
Locatie Amsterdam
Tarief € 85 - € 105

Jouw rol als Manager Data en Informatie

Je opdracht is om invulling en sturing te geven aan de transitie naar een stabiele en krachtige organisatie die klaar is voor de volgende stap in schaal en professionaliteit.

Je bent een kundige en ervaren gesprekspartner voor de diverse stakeholders met strategisch inzicht. Je bent een doorzetter met de wil om iets te bereiken. Je bent in staat om ontwerpen en oplossingen te toetsen en je inbreng met overtuiging te brengen. Je formuleert en beargumenteert je adviezen en inzichten zorgvuldig. Verder heb je een goed gevoel voor verhoudingen en ben je een teamspeler. Ook heb je aandacht voor kwaliteit en ben je pro-actief in je aanpak. Binnen én buiten de gemeente onderhoud je een netwerk en werk je samen met collega's, waarbij je het delen en het hergebruik van kennis en technologie actief ondersteunt.

Verder verwachten we van jou een nieuwsgierige en creatieve houding en het vermogen om als leider te motiveren, te inspireren en te sturen op resultaat en ontwikkeling van het aanwezige potentieel. Je houdt van het ordenen en realiseren van nieuwe oplossingen. Je verbindt mensen vanuit een gedeelde visie. Ook heb je affiniteit met stedelijke ontwikkelingen, inzicht in techniek en een goed gevoel voor de visualisatie en presentatie van eindproducten. Je bent communicatief vaardig en spreekt zowel de taal van ontwikkelaars, onderzoekers en data-analisten als de taal van de business.

Werkzaamheden
Je geeft leiding aan een innovatieve organisatie bestaande uit agile teams. De opgave is om het agile werken op te schalen en te structureren. Het brede scala aan activiteiten variërend van data engineering, data science, softwareontwikkeling en hosting moet verder gestandaardiseerd en geordend worden. Hierbij speelt de samenwerking met interne partners in de gemeente op het gebied van informatievoorziening en ICT een belangrijke rol.
Je opgave is om de transitie vorm te geven naar een leveringszekere organisatie met een heldere producten- en diensten portfolio waarin ontwikkel- en beheerprocessen op orde zijn. Hierbij moeten de verschillende activiteiten in samenhang worden gepositioneerd op concernniveau.

Wat breng je mee als Manager Data en Informatie?

Eisen

 • Je bent in het bezit van een relevant WO diploma
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in strategisch leidinggeven binnen data en informatie bij een complexe, grote organisatie met verschillende stakeholders. Benoem hierbij behaalde resultaten en/of mijlpalen
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het sturen en begeleiden van een jonge organisatie naar volwassenheid, met de bijbehorende ordening van werkwijze en processen.
 • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met en kennis van innovatieve methoden (leidende rol in scrum/agile werken) en aantoonbare werkervaring met middelen en manieren om een nieuwe data-organisatie werkend te krijgen.

Wensen

 • Je bent op de hoogte van de mogelijkheden van tools en technologie op het gebied van platforms voor data management en moderne applicatieontwikkeling (40 pt)
 • Je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met onderzoek en statistiek (40 pt)
 • Je hebt belangstelling voor innovatieve technieken op het gebied van data science zoals machine learning en beslissingsondersteunende systemen (20 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Daarnaast vergt deze rol een aantal extra aandachtspunten waaronder specifieke onderbouwingen. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag donderdag 27 februari om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd uiterlijk 27 februari voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op donderdagmiddag 27 februari (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Amsterdam maandag 2 maart om 08.00 uur
Interviews bij de gemeente Amsterdam vinden plaats eerste week maart (houd rekening met een gesprek)

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Manager Data en Informatie bij de gemeente Amsterdam en deze opdracht samen met ons aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over ons, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Amsterdam

Date de publication

21.02.2020

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Critères de matching
Type de contrat
 • Interim
 • Detachering
Heures par semaines
 • 36 - 40 uur
Expérience
 • Senior
 • Medior
Expertise
 • Agile
 • scrum
 • DevOps
 • Google Cloud
 • AWS
 • Azure
 • Datalake
 • DWH
Regio
 • Noord-Holland