NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home > Over ons > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Nieuwe vacature

Nieuw

Wat ga je doen als Nieuwe vacature?

Voor onze eindklant de gemeente Amsterdam, zoeken wij een SAP BI Specialist.

Wil jij helpen de beleidsmakers binnen het domein van Jeugd of Zorg inzicht te geven, zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen en hun doelen kunnen halen? Als Business Intelligence Specialist verzamel, orden en combineer jij data uit diverse bronnen. Samen met het Business Intelligence team bouw je aan het nieuw in te richten gemeenschappelijk datawarehouse voor het sociale domein. Daarnaast ben je een belangrijke sparringpartner voor de business en kun jij de vraag achter de vraag achterhalen. De resultaten toon je in rapporten en (interactieve) dashboards, waarbij je bijdraagt aan vormgeven aan de ambitie om datagedreven te werken.

De opdracht

Start opdracht 01-07-2019
Duur opdracht 6 maanden met optie op verlenging
Uren per week 32-36
Locatie Amsterdam
Tarief € 75 - € 82

Jouw rol als SAP BI Specialist

Het Business Intelligence-team waar jij deel van uitmaakt denkt kritisch mee over gemeentebrede informatievraagstukken en maakt relaties tussen verschillende domeinen inzichtelijk. Daarnaast signaleer je kansen en zet je deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties die bijdragen aan betere organisatieprestaties.

De nadruk ligt de komende periode op de realisatie van een uniforme werkwijze binnen het BI-team. Dit betekent dat je gaat bouwen aan een nieuw datawarehouse volgens de Kimball-methode. De ETL ontwikkel je met behulp van BusinessObjects Data Services, waarbij het BI-team gebruik maakt van een OTAP-straat. Dit gebeurt uiteraard met de inachtneming van de regelgeving rondom privacy en security.

Als BI-er maak je de vertaalslag van de processen naar een technische oplossing. Daarom ben je vanaf het begin aangehaakt bij aanpassingen en de doorontwikkeling van applicaties. Vervolgens ontwerp en test je de gegevensselecties, integreert en modelleert data en presenteert het resultaat in een helder, toegankelijk rapport of dashboard. Om dit voor elkaar te krijgen werk je niet alleen samen met collega BI-ers maar ook met functioneel beheerders, backoffice medewerkers, privacy officers, financials en beleidsadviseurs. Jouw informatieproduct combineert gegevens van honderdduizenden Amsterdammers en honderden instellingen. Zo geef je als BI-specialist inzicht in complexe data en kunnen beleidsmakers de juiste beslissingen nemen.
Je bent scherp en analytisch sterk, vraagt door tot je precies weet wat de klant wil en waar jij de antwoorden kunt vinden. Je richt je werk zo in dat je collega BI-ers zonder problemen je werk kunnen overnemen. Daarnaast heb je oog voor datakwaliteit en kom je met verbetervoorstellen. Je bent goed geïnformeerd over vakinhoudelijke en organisatorische ontwikkelingen en je weet als geen ander dat samenwerken de sleutel tot succes is. Daarom werk je constructief mee aan de doorontwikkeling van het team en het functioneel beheer van de BI-omgeving.

Wat breng je mee als Nieuwe vacature?

Eisen

 • Je beschikt minimaal over een HBO diploma
 • Je hebt in de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met het ETL tool SAP BusinessObjects Data Services (BODS)
 • Je hebt in de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met SAP BusinessObjects Web Intelligence 4.1 of hoger
 • Je hebt in de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan met een datewarehouse-omgeving die gebaseerd is op Oracle database technologie en SQL

Wensen

 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan met de Agile-werkwijze Scrum (15 pt)
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan met Kimball-modellering (30 pt)
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan bij een organisatie met meer dan 5.000 werknemers (15 pt)
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan binnen het gemeentedomein van Onderwijs, Jeugd en/of Zorg (20 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Aanbied- en gunningsproces

Sluiting aanvraag vrijdag 14 juni om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 14 juni voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op vrijdagmiddag 14 juni (houd deze middag beschikbaar voor overleg)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Amsterdam zondag 16 juni om 10.00 uur
Interviews bij de gemeente vinden plaats tussen 18 en 24 juni.

Reageren

Heb je interesse in deze rol als SAP BI Specialist bij de gemeente Amsterdam en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Amsterdam

Date de publication

12.06.2019

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Critères de matching
Type de contrat
 • Detachering
 • Interim
Heures par semaines
 • 32 - 36 uur
Expérience
 • Medior
Database platform
 • Oracle
Expertise
 • SQL
 • SAP
 • DWH
 • ETL
 • Business Objects
 • Agile
 • scrum
Regio
 • Noord-Holland