NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home >

Vacature Opgavemanager Data

Nieuw

Wat ga je doen als Opgavemanager Data?

Voor onze eindklant, gemeente Amersfoort, zoeken wij een Opgavemanager Data - Hands on kwartiermaker datagericht werken

Je bent een gepassioneerd gesprekspartner met visie. Je bent in staat om samenhang aan te brengen in de diverse behoeftes van de organisatie en deze te vertalen naar concrete (project)voorstellen als onderdeel van de door jou ontwikkelde strategische roadmap.

De opdracht

Start opdracht 15-04-2023 (medio april, in overleg)
Duur opdracht tot 31-12-2024 met optie op verlenging
Uren per week 32
Locatie Amersfoort / Remote
Tarief € 90 - € 115

Jouw rol als Opgavemanager Data - Hands on kwartiermaker datagericht werken

Amersfoort is in ontwikkeling als het gaat om datagericht werken en de vraag uit de organisatie groeit. De toegevoegde waarde van informatie als ondersteuning voor beleidsvraagstukken en stuurinformatie wordt organisatiebreed onderkend. Waarbij ook aspecten als beveiliging, ethiek en privacy een rol spelen.

Amersfoort komt nu in een nieuwe fase. De sturing en organisatie op alle facetten van datagericht werken moeten bijeengebracht worden om de juiste keuzes te kunnen maken voor de stad en de organisatie.

Als opgavemanager zet je daarnaast de koers uit voor de volgende fase in onze ambities rond datagericht werken. Je ontwikkelt scenario’s voor de inrichting van een solide data organisatie die passend is voor Amersfoort. Je bent ambassadeur en regisseur van alle initiatieven op dit sterk ontwikkelend werkveld. Tegelijkertijd ben je ook zodanig actiegericht, meewerkend en resultaatgericht, dat ook jij bijvoorbeeld schrijft aan governance documenten of strategie, of zorgt dat de architectuur definitief wordt vastgesteld en gemeentebreed bekend is.

Concreet op te leveren resultaten

 • Je formuleert een duidelijke datavisie- en strategie vanuit het perspectief van de opgaven van de organisatie/bestuur
 • Je maakt een financiële strategie op het thema data – in het bijzonder in het fysiek domein en inclusief het geo werkveld
 • De sturing op het thema data voor Amersfoort is beschreven.
 • De organisatie van het thema data is voor de organisatie/de betrokken medewerkers duidelijk en verantwoordelijkheden zijn belegd.
 • Voor het behalen van de doelen uit de datastrategie zijn taken geformuleerd en de betrokken medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht.

Jij beschrijft met de stakeholders (CIO, afdelingsmanagers en afdeling IV) de koers voor de volgende fase in het datagericht werken in Amersfoort. Met een stevige deskundigheid als ondergrond formuleer je voorstellen voor de in te richten governance en de hieruit voortvloeiende organisatorische inrichting. Hierbij is voor ons het DAMA DMBoK model richtinggevend.

Je bent een gepassioneerd gesprekspartner met visie. Je bent in staat om samenhang aan te brengen in de diverse behoeftes van de organisatie en deze te vertalen naar concrete (project)voorstellen als onderdeel van de door jou ontwikkelde strategische roadmap.

Je hebt een heldere opvatting over de veiligheid-, privacy- en ethische aspecten rond datagericht werken. Je bent in staat om op tactisch niveau te schakelen met inhoudelijke experts en hen te motiveren en waar nodig bij te sturen. Daarnaast stel je bijvoorbeeld projectbrieven en governance-documenten op en heb je een belangrijke – soms meewerkende- rol in het realiseren van instrumenten en benodigde tools. Je bent actief in netwerken binnen en buiten de organisatie – om daarmee de goede voorbeelden binnen te halen en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Wat breng je mee als Opgavemanager Data?

Eisen

 • Je hebt een relevante, afgeronde academische studie en/of aanvullende opleidingen waaruit jouw WO werk- en denkniveau blijkt
 • Je hebt op CV aantoonbare recente relevante ervaring als kwartiermaker, met programmamanagement en/of leidinggeven

Wensen

 • Je hebt bij voorkeur op CV aantoonbare relevante kennis van gemeentelijke organisaties (scoort meer), of overheden (scoort ook) (max 25 punten)
 • Je hebt op CV aantoonbare kennis van Data Management DMBBoK (20 punten)

Competenties

 • organisatiesensitiviteit
 • een bedrijfskundige blik - kennis van diverse modellen van sturen en organiseren
 • projectmanagementvaardigheden, waaronder: planmatig en systematisch werken en datamanagement;
 • goede communicatieve- en presentatievaardigheden - natuurlijk gezag;

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag donderdag 30 maart om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 30 maart voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen uiterlijk donderdagmiddag 30 maart (online)
Deadline indienen offerte bij de gemeente maandag 3 april om 09.00 uur
Interviews bij de gemeente Amersfoort vinden plaats op 11 april

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Opgavemanager Data - Hands on kwartiermaker datagericht werken bij de gemeente Amersfoort en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust. Bij twijfel, bel ons!

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Amersfoort

Date de publication

20.03.2023

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Adresse
Stadhuisplein 1, 3811 LM Amersfoort
Critères de matching
Type de contrat
 • Interim
Heures par semaines
 • 32 - 36 uur
Expérience
 • Medior
 • Senior
Expertise
 • Dataplatform
Regio
 • Utrecht