NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home >

Vacature Product Owner Datalab

Nieuw

Wat ga je doen als Product Owner Datalab?

Voor onze eindklant, Omgevingsdienst Midden en West Brabant, zoeken wij een Product Owner Datalab

Met jouw kennis en ervaring als Product Owner en de Scrum werkwijze zal je aan de slag gaan met verschillende thema’s. Inmiddels zijn er al meerdere informatieproducten opgeleverd door het BOD voor thema’s zoals Energie, Asbest, Intensivering Veehouderijen, Klachten en Wnb-Industrie. Hierbij is gebruik gemaakt van verschillende data science methodieken, zoals webscraping, (satelliet)beeld herkenning en gebruik van voorspelmodellen.

De opdracht

Start opdracht 06-06-2022
Duur opdracht tot 31-10-2022 met optie op verlenging
Uren per week 12
Locatie Tilburg / Remote
Tarief € 75 - € 95

Jouw rol als ProductOwner

Met jouw kennis en ervaring als Product Owner en de Scrum werkwijze zal je aan de slag gaan met verschillende thema’s. Inmiddels zijn er al meerdere informatieproducten opgeleverd door het BOD voor thema’s zoals Energie, Asbest, Intensivering Veehouderijen, Klachten en Wnb-Industrie. Hierbij is gebruik gemaakt van verschillende data science methodieken, zoals webscraping, (satelliet)beeld herkenning en gebruik van voorspelmodellen.

Als Product Owner ga je aan de slag met complexe vraagstukken waarbij je je begeeft op het snijvlak van business en IT. Door gesprekken aan te gaan met stakeholders van verschillende organisaties draag je zorg voor een duidelijke opdrachtformulering. Tijdens de ontwikkelperiode ben je eigenaar van de dataproducten en zorg je ervoor dat de technische aspecten aansluiten bij de wensen van de stakeholders. Door het juist inzetten van productmanagement zorg je dat afspraken en het doel van de opdracht vooraf duidelijk zijn. Zo ben je tevens verantwoordelijk voor het managen van de backlog via Azure Devops. Dankzij scrumsessies zoals daily’s, demo’s en retro’s blijf je nauw betrokken bij de wensen van de stakeholders, maar zorg je er ook voor dat de het ontwikkelteam (data scientisten en de scrum master) weten waar ze aan toe zijn.

Je zal niet verantwoordelijk zijn voor de uitrol/implementatie van het uiteindelijke dataproduct. Echter, je zal de stakeholders hierbij wel degelijk ondersteunen en (kritisch) hierover meedenken. Met jouw bijdrage tillen we de kwaliteit van het BOD naar een hoger niveau, zodat we elke dag weer beter ons werk uitvoeren.

Over het Datalab

Het Brabants Omgevings Datalab (BOD) is opgericht in 2019 door de drie Brabantse omgevingsdiensten en de provincie Noord-Brabant. Dit zijn ook de opdrachtgevers van het BOD. Het BOD heeft als doel de kennis op het gebied van data, analyse, tools en technieken met elkaar te delen, verder te ontwikkelen en in te zetten ten dienste van de drie Brabantse omgevingsdiensten, met name om toezicht en handhaving risicogericht, efficiënt en effectief te kunnen uitvoeren. Op deze manier kan er in Brabant een groter positief effect worden bereikt op de leefomgeving. Om verdere doorontwikkeling en professionalisering te realiseren zoeken we tijdelijke versterking. Daar kom jij in beeld!

Wat breng je mee als Product Owner Datalab?

Eisen

 • Je hebt minimaal een HBO-diploma
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring met de Agile/Scrum werkwijze en de rol van Product Owner
 • Je hebt ervaring met een vergelijkbare opdracht bij de overheid

Wensen

 • Je hebt ervaring met RShiny
 • Je hebt kennis van geavanceerdere analysetechnieken (ten behoeve van Data Science)
 • Je hebt ervaring met werken en het beheren van Azure DevOps

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag woensdag 1 juni om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 1 juni voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op woensdagmiddag 1 juni (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij OMWB vrijdag 3 juni om 12.00 uur
Interviews met OMWB vinden plaats zsm na 3 juni

Reageren
Heb je interesse in deze rol als ProductOwner Datalab bij OMWB en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Tilburg

Date de publication

25.05.2022

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Adresse
Spoorlaan 181, 5038 CB Tilburg
Critères de matching
Type de contrat
 • Interim
 • Detachering
Heures par semaines
 • < 20 uur
Expérience
 • Senior
 • Medior
Database platform
 • Azure DBaaS
Expertise
 • R
 • Azure DevOps
 • Azure
 • Agile
 • scrum
Regio
 • Noord-Brabant