NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home > Over ons > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Productowner Common Ground

Nieuw

Wat ga je doen als Productowner Common Ground?

Voor onze eindklant, gemeente Utrecht, waar we onder andere ook alle dataplatforms in Managed Services beheren, zoeken wij een Productowner Common Ground.

Voor de totstandkoming van het platform van het applicatielandschap zoekt het programma VCG een Senior Product Owner Common Ground Platform. Als SPO ben je de “spin in het web” voor het beschikbaar maken, door ontwikkelen en beschikbaar houden van het platform. Je wordt hierbij ondersteund door een multidisciplinair team, dat afhankelijk van de opgaven en de ontwikkelfase van samenstelling kan wisselen.

De opdracht

Start opdracht zsm (begin of medio februari)
Duur opdracht 6 maanden met optie op verlenging
Uren per week 36 (ingroei met 24 uur is mogelijk)
Locatie Utrecht / Thuis (75% op locatie)
Tarief € 90 - € 102

Jouw rol als Productowner Common Ground

Het feitelijk beschikbaar maken en door ontwikkelen van de componenten van het platform vindt plaats door gecontracteerde IT-partners. Je zorgt er voor dat de inhoudelijke opdrachten binnen de kaders (bestaande of te transformeren) worden gedefinieerd en ziet toe op de oplevering. Je draagt met je team en de organisatieonderdelen zorg voor de vraagverduidelijking met de organisatieonderdelen, de IT-partners en richt de juiste samenwerkingsvormen in waar het de samenwerking met andere gemeenten betreft.

Een deel van de benodigde componenten is inmiddels in gebruik bij organisatieonderdelen. Daarvoor zijn verschillende (scrum)teams aan de slag. Je onderhoudt de verbinding met de (scrum)teams in de organisatieonderdelen en borgt de juiste toepassing van de componenten in hun onderlinge samenhang.

Je zorgt er samen met je team voor dat het Common Ground Platform (CGP) consistent is en blijft en op de juiste wijze wordt gebruikt.

Als SPO analyseer je de te verrichten taken, breng je in kaart wie wanneer voor welke inzet benodigd is, wat daarvoor nodig is en organiseer je het werk zodanig dat partijen over de juiste informatie en/of middelen beschikken en op het juiste moment solitair of juist samen de taken uitvoeren.

Je bent tevens inhoudelijk sterk en kunt zo nodig de kennis en inzichten van verschillende disciplines overbruggen en zorgen voor effectieve en efficiënte voortgang.

Wat breng je mee als Productowner Common Ground?

Eisen

 • Je hebt WO-werk- en denkniveau

Wensen

 • Je bent in staat minimaal 75% per week vanaf een gemeente Utrecht locatie te werken (10 pt)
 • Je hebt aantoonbare relevante werkervaring als (senior) product owner en bij voorkeur ervaring met ICT-projecten bij overheidsorganisaties (20 pt)
 • Je hebt aantoonbare ervaring met digitalisering, applicatie layer, integratie, micro services en open source-software. Kennis van Common Ground geldt als een pré (30 pt)
 • Je hebt ruime kennis en ervaring met het sturing geven aan multidisciplinaire ontwikkelteams van o.a. architecten, ontwikkelaars en beheerders, in het regisseren van informatieketens, het mobiliseren en aansturen van technologie leveranciers en is vaardig in het articuleren en bundelen van behoeften van gebruikersorganisaties (10 pt)
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring werkervaring binnen overheidsorganisaties verantwoordelijkheid gedragen voor de (door) ontwikkeling van softwareproducten in een agile omgeving (10 pt)
 • Je kan functioneren binnen onze vier gemeentelijke kernwaarden centraal: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar, conformeert zich aan heldere afspraken en heeft een servicegerichte en flexibele werkhouding (10 pt)
 • Je bent in staat om in het belang van het grotere geheel van Samen Organiseren en Common Ground te werken en heeft daarvoor brede basisvaardigheden (10 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag dinsdag 23 januari om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 23 januari voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen uiterlijk op dinsdagmiddag 23 januari (online)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Utrecht donderdag 25 januari om 08.45 uur
Interviews met gemeente Utrecht vinden plaats op 31 januari tussen 11.00 en 12.30 uur (houd rekening met een gesprek)

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Productowner Common Ground bij de gemeente Utrecht en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word (volledig Nederlands of Engels), uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands of Engels, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Utrecht

Date de publication

11.01.2024

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Adresse
Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht
Critères de matching
Type de contrat
 • Interim
 • Detachering
Heures par semaines
 • 36 - 40 uur
Expérience
 • Senior
Expertise
 • Agile
 • DevOps
 • CI/CD
Regio
 • Utrecht