NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home > Over ons > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Projectleider

Meerdere functies beschikbaar

Wat ga je doen als Projectleider?

Voor onze eindklant, Defensie, zoeken wij Projectleiders (10 FTE)

Als projectmanager ben je resultaatverantwoordelijk voor en leid je (meerdere) complexe projecten binnen één of meer ketens binnen de organisatie en in voorkomende gevallen bij ketenpartners.

De opdracht

Start opdracht 15-08-2023 (ivm screening van 6-10 weken)
Duur opdracht 12 maanden met optie op verlenging
Uren per week 32/40
Locatie Utrecht of Den Helder
Tarief € 80 - € 92

Jouw rol als Projectleider

De Projectmanager is werkzaam /inzetbaar op projecten of programma’s met verschillende mate van complexiteit, technische ontwikkeling en/of politieke gevoeligheid. Dat wil zeggen projecten met meerdere partijen waarbij sprake is van tegengestelde belangen, bestuurlijke en maatschappelijke gevoeligheden en significante financiële en operationele consequenties.

De projectmanager zorgt voor de realisatie van de producten volgens planning en budget en ondersteunt de besluitvorming in de verschillende fasen van een project. Ook levert de projectmanager management- en sturingsinformatie aan opdrachtgever en manager. De Projectmanager stemt af met diverse belanghebbenden binnen en buiten Defensie zoals inkoop en onderhoud- en ontwikkelafdelingen om werk uit te zetten en gedaan te krijgen.

Als Projectmanager heb je een grote mate van zelfstandigheid, doortastendheid en creativiteit. Je verdiept je in de materie, analyseert, doet implementatie- en verbetervoorstellen en stemt af met collega’s, counterparts en stakeholders. Als geen ander ben je in staat om draagvlak te creëren.

Taken

 • Organiseert, coördineert en leid het projectteam
 • Zorgt voor betrokkenheid en communicatie van belanghebbenden
 • Houdt toezicht op de projectvoortgang
 • Coördineren, vastleggen en zorgen voor naleving van de kwaliteit
 • Circulatie en distributie van informatie van de projecteigenaar
 • Zorgt ervoor dat het project de bredere doelen van de organisatie ondersteunt
 • Voldoet aan budgetten en levertijden
 • Werkt het project bij naargelang de veranderende omstandigheden

Achtergrond

De operationele inzet van Defensie wordt geconfronteerd met een toenemende onvoorspelbaarheid, waardoor de behoefte aan een flexibel samengestelde, wereldwijd inzetbare en snel opschaalbare krijgsmacht toeneemt. Om dit te realiseren heeft Defensie zich als doel gesteld om een slimme, technologisch hoogwaardige en informatie gestuurde organisatie te zijn, met een flexibele en schaalbare krijgsmacht.

De afdeling JIVC (Joint IV Commando) bij Defensie is een professionele IV/ICT organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze kwaliteit kan worden geleverd.

JIVC is dé leverancier van IT producten en diensten voor Defensie, zowel voor operationele, bestuurlijke als voor ondersteunende processen. Het JIVC levert daarmee een substantiële bijdrage aan het voortzettingsvermogen van de krijgsmacht.
De werkzaamheden worden verricht binnen het Competentie Centrum (CC), dat onderdeel uitmaakt van het Expertise Centrum (EC), organisatorisch ondergebracht binnen het JIVC.

De komende jaren staat Defensie voor de uitdaging om krijgsmacht-breed (CLAS, CZSK, CLSK, KMAR) te groeien. De grootste groei is nodig bij het IT-bedrijf en bij de Defensie-onderdelen (militairen). Voor verschillende projecten is JIVC op zoek naar generieke projectleiders (hierna te noemen projectmanagers) die ingezet worden op projecten bij zowel de niet militaire (witte) IT zoals op het gebied van Medische, HR, bestuurlijke en generieke (bijvoorbeeld infra) projecten als ook de militaire (groene) IT - projecten voor de Marine, Luchtmacht, Landmacht en de Marechaussee.

Wat breng je mee als Projectleider?

Eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO diploma.
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.
 • Je beschikt over PRINCE2 Practitioner of (minimaal) IPMA C (mag ook B zijn) of PMI / PMBOK (Project Management Institute / Project Management Body of Knowledge) certificaat (minder dan 5 jaar geleden gehaald)
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het leiden van meervoudige complexe IT projecten.

Wensen

 • Je hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring als projectmanager met projecten binnen het Ministerie van Defensie.
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 5 jaar ervaring binnen een politieke omgeving binnen het IT vakgebied.
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring met het begeleiden en aansturen van minimaal twee leveranciers tijdens minimaal 2 verschillende IT projecten.

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag woensdag 17 mei om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 17 mei voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen uiterlijk op woensdagmiddag 17 mei (online)
Deadline indienen offerte bij Defensie woensdagmiddag 17 mei
Interviews met Defensie vinden plaats zsm na 17 mei

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Projectleider bij Defensie en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Utrecht

Date de publication

05.05.2023

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Adresse
Herculeslaan 1 , 3584 AB Utrecht
Critères de matching
Type de contrat
 • Interim
 • Detachering
Heures par semaines
 • 32 - 36 uur
Expérience
 • Medior
Expertise
 • IPMA
 • Prince2
 • Agile
Regio
 • Utrecht