NLEN
 • sluit
 • Accueil
 • Nieuw item
  Nieuw item
  Nieuw item
Home >

Vacature SQL Server (Datamarts) Expert

Spoed

Wat ga je doen als SQL Server (Datamarts) Expert?

Voor onze eindklant, de gemeente Utrecht, zijn wij op zoek naar een SQL Server (datamarts) expert voor het ontwerpen en bouwen van SQL Server datamarts.

Dit is een herhaalde vraag van 9 augustus en 1 september, men heeft met geselecteerde kandidaten geen gunning kunnen realiseren.

De opdracht

Start opdracht zsm (11-10-2021)
Opdracht duur 12 weken met optie op verlenging
Uren per week 32-36
Locatie Utrecht / Remote
Tarief € 80 - € 92

Jouw rol als SQL Server (datamarts) Expert

De klus voor ontsluiten van de gegevens uit de Zorgned BI database valt uiteen in twee onderdelen

Ontwerp
Je ontwerpt datamarts die de gebruikers toegang zullen geven op de BI database van ZorgNed, een applicatie voor ondersteuning van de zorgsector en gemeenten. De gegevens in deze database worden door de leverancier reeds in feiten- en dimensies aangeboden. Het doel van de datamarts is om de gebruikersgroepen binnen de gemeente toegang te geven op de BI database, op zo’n manier dat alleen de voor de doelgroep benodigde gegevens beschikbaar komen. Jouw taak is om de brug te slaan tussen de klanten (ZorgNed-gebruikers) en degene die de datamarts zal bouwen op SQL Server. Hierbij vertaal je de wensen van de klanten in precieze criteria, die je ontleent aan analyse van wat er aanwezig is in de ZorgNed BI database. Het resultaat van je werk bestaat uit ontwerpdocumenten met specificaties van de te realiseren views op de ZorgNed BI-tabellen. Daarnaast stem je af met de bouw en test je de gebouwde datamart.

Bouw
Je bouwt datamarts in de ZorgNed BI database (SQL Server), op basis van ontwerpen in de ANSI SQL standaard. Dit doe je op acceptatie, waarna je na testen en goedbevinden de datamarts doorzet naar productie. Dit is in afstemming met de datawarehouse beheerder en informatieanalist. De autorisatie op de datamarts wordt middels AD-groepen geregeld door de organisatieonderdelen zelf. Bij de bouw moet echter grote aandacht zijn voor de afbakening van de beschikbare gegevens in de datamarts, zodat alleen de voor de doelgroep benodigde gegevens beschikbaar komen.

Over het team en de omgeving

DomstadIT ondersteunt het werk van de gemeente Utrecht en de opgaven van de stad Utrecht met informatie, functionaliteit en techniek. De voorziening data van DomstadIT neemt hierin de dienstverlening op het gebied van datadistributie, -transformatie, -analyse en -visualisatie voor zijn rekening. Hier horen ook business intelligence oplossingen zoals dashboard-tooling en datawarehousing bij, die een belangrijk fundament voor het informatie gestuurd werken in de gemeente Utrecht vormen. Hiermee ontsluiten we gegevens die dagelijks worden gebruikt in de uitvoering, bedrijfsvoering en de opgaven van de gemeente Utrecht. De Zorgned BI database is één van de
oplossingen die hiervoor wordt gebruikt.

Wat breng je mee als SQL Server (Datamarts) Expert?

Eisen

 • Je hebt voor beide onderdelen van de klus kennis en ervaring met de ANSI SQL standaard
 • Je hebt voor beide onderdelen van de klus kennis en ervaring met stermodellen conform de uitgangspunten van Kimball (feiten- en dimensietabellen), ERD’s, Data Flow Diagrammen
 • Je hebt voor het bouwen kennis en ervaring met MS SQL Server, specifiek de bouw van datamarts
 • Je bent voor het bouwen in staat om het ontwerp om te zetten naar inrichting

Wensen

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau (10 pt)
 • Je hebt voor het ontwerpen ervaring met SQL Server Management Studio of vergelijkbare RDBMS tooling (20 pt)
 • Je hebt voor beide onderdelen van de klus ervaring met privacy, security, autorisatieprocessen en rolgebaseerde toegang in een datawarehouseomgeving (15 pt)
 • Het is een pré als je beide onderdelen van de klus kan uitvoeren, zowel het ontwerp als de bouw ervan (10 pt)
 • Je hebt ervaring met het snel eigen maken van tijdelijke opdrachten (10 pt)
 • In je aanpak toon je eigen initiatief, werk je zelfstandig, ben je vasthoudend en tactisch. Je bent communicatief vaardig (in woord en geschrift). Ook ben je analytisch vaardig en oplossingsgericht (10 pt)

Toelichting bij de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag donderdag 23 september om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 23 september voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op donderdagmiddag 23 september (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Utrecht 27 september 08.15
Interviews bij de gemeente vinden plaats op 5 oktober tussen 12.45 en 14.30 uur (houd rekening met een gesprek)

Reageren

Heb je interesse in deze rol als SQL Server (Datamarts) Expert bij de gemeente Utrecht en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Lieu

Utrecht

Date de publication

21.09.2021

Personne à contacter

Edco Wallet

Autres détails
Adresse
Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht
Critères de matching
Type de contrat
 • Interim
 • Detachering
Heures par semaines
 • 32 - 36 uur
Expérience
 • Senior
 • Medior
Database platform
 • SQL Server
Expertise
 • SQL
 • Datamart
 • Datamodellering
 • Kimball
 • Dataplatform
Regio
 • Utrecht