Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > Over ons > Partners

Onze Partners

Databases

Microsoft Gold Partner Dataplatform

OptimaData is door Microsoft benoemd tot Gold Partner Dataplatform

Microsoft heeft OptimaData benoemd tot Gold Partner Data Platform. Microsoft benadrukt met dit partnership het hoge kennisniveau van OptimaData op het gebied van SQL Server databases. In samenwerking met Microsoft zorgen wij voor optimale SQL Server implementaties en databaseontwerpen, en ondersteunen wij bij het optimaal gebruik en beheer van de data.

Het Microsoft Gold Partner-predicaat is de erkenning van onze diepgaande kennis en expertise en daar zijn we trots op!

Voordelen voor de klant

Wanneer u kiest voor een ICT partner met een Microsoft Gold of Silver status, kiest u voor een professionele en oplossingsgerichte partner die verder kijkt dan puur technische oplossingen. Zo biedt een Gold of Silver status ook u als klant voordelen op gebied van efficiency en kostenbeheersing.

Met de toekenning van de Gold Partner-status benadrukt Microsoft niet alleen het hoge kennisniveau van de partner, maar geeft zij tevens toegang tot exclusieve kennis en updates. Daarmee zijn klanten van OptimaData verzekerd van de meest up-to-date en efficiënte oplossingen.

Meer over SQL Server

EnterpriseDB partner

OptimaData is partner van EnterpriseDB voor Postgres oplossingen

EnterpriseDB (EDB), het bedrijf voor Enterprise Postgres, levert een opensource-gegevensbeheerplatform dat geoptimaliseerd is voor schaalbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid.

Het EDB Postgres Platform is een data management platform op basis van PostgreSQL, geschikt voor grote ondernemingen, compleet geoptimaliseerd om Postgres op schaal in te zetten en met flexibele implementatieopties. Net als alle andere databasebeheersystemen wordt PostgreSQL uitgebreid met extra hulpprogramma's en mogelijkheden voor grote bedrijven om hoge beschikbaarheid op grote schaal te garanderen. Om aan die eisen tegemoet te komen, heeft EnterpriseDB het EDB Postgres-platform gecreëerd. Dat biedt extra functies, mogelijkheden en ondersteuning, gegarendeerde support rond de PostgreSQL-database.

EDB partnership

OptimaData is marktleider in Nederland op het gebied van PostgreSQL Consultancy en diensten. Met het EDB partnership wordt de kennis van OptimaData onderstreept op het gebied van PostgreSQL. Waardering voor de input, aanwezigheid en promotie van, in en rond de community van PostgreSQL. Samen met EDB zijn wij in staat om naast de open source community versie ook de EDB Postgres Advanced Server en het EDB Postgres Platform te implementeren. Naast support en consultancy partner is OptimaData ook reseller van EDB Postgres. Vanuit onze rol als reseller zijn wij SPOC en regelen wij alles rondom subscriptie management.

Voordelen

EnterpriseDB heeft een uitstekende set van tools die meer onderling samenhangen dan de verschillende open source varianten. Bij gebruik van Postgres support, zijn alle tools van EnterpriseDB te gebruiken zonder extra kosten. Dit geldt ook voor alle extra features die ingezet kunnen worden maar vaak erg duur zijn bij andere partijen. Tenslotte is de klant verzekerd van support, 24x7 indien gewenst.

Uiteindelijk heeft de klant het beste uit 3 werelden:

  • het beste open source DBMS product
  • EDB als drijvende kracht achter de Postgres community en erkend professional services partner
  • OptimaData als marktleider, multi-platform expert en tevens door zowel EDB als de community erkend als professional services partner

MongoDB, populaire NoSQL database

OptimaData is partner van MongoDB en levert database services, trainingen en support op dit open source platform

MongoDB is een van de meest, zo niet de meest populaire NoSQL database van dit moment. MongoDB is een open source document oriented database geschreven in C++. De data is opgelagen als binairy JSON ook bekend als BSON. De eerste release is uitgebracht in 2009 en recent is 4.0 gereleased. De database kan eenvoudig gedistribueerd worden. De data wordt dan over meerdere computers verspreid om gedistribueerde gegevensverwerking mogelijk te maken. MongoDB is beter geschikt voor Big Data dan een relationele database zoals Oracle, MySQL of Microsoft SQL Server.

Meer over een MongoDB project kunt u lezen in het blog van Rob Drent.

MongoDB gecertificeerd partnership

OptimaData is officieel partner van MongoDB. Wij leveren advies, support en consultancy op dit open source platform. Ook zijn we reseller van de enterprise versie van deze NoSQL database. Een aantal van onze DBA Consultants zijn gecertificeerd MongoDB professional en naast advies rond ontwerp, implementatie en beheer verzorgen wij ook trainingen en workshops.

Meer over MongoDB

Partnership MariaDB voor de Benelux

OptimaData is officieel partner van MariaDB voor database support, consultancy en trainingen in de Benelux

MariaDB is een open source relationeel databasemanagementsysteem (RDBMS). Het ontstond als opensource-fork van MySQL. MariaDB is grotendeels compatibel met MySQL. MariaDB wordt geschreven in C, C++ en Perl. Deze open source engine is 100% compatibel en is ‘vrijer’ dan MySQL. Alle bugs en roadmaps hebben vrije toegang, in tegenstelling tot de Oracle versie. Bovendien is de storage database InnoDB vervangen met XtraDB en andere optimalisaties; dit belooft betere performance.

MariaDB beheer en support

OptimaData is officieel MariaDB partner in de Benelux voor database consultancy, database implementatie, support en MariaDB beheer. De samenwerking met MariaDB betekend voor u als klant dat wij namens MariaDB in Nederland, Belgie en Luxemburg support verlenen op uw MariaDB database omgeving. MariaDB zal bij support vraagstukken in deze landen waar onsite of diepgaande database consultancy nodig is naar OptimaData door verwijzen.

Meer over MariaDB

PostgresPURE, 100% open source alternatief

OptimaData is officieel partner met Splendid data voor PostgresPURE implementatie, support en training.

Splendid Data ontwikkelt en OptimaData levert PostgresPURE, een gestandaardiseerd relationeel database management systeem op basis van het bekende open source platform PostgreSQL. Splendid Data heeft daaraan componenten toegevoegd voor bijvoorbeeld beheer, replicatie, etc. waardoor naast standaardisatie ook een brede functionaliteit worden geboden. Met nog steeds 100% open source en daarnaast 24x7 support. Daarmee is PostgresPURE een zeer interessant alternatief voor enterprise omgevingen die wel functionaliteit en zekerheid willen maar tegen lage kosten.

PostgresPURE database dienstverlening

Als marktleider is OptimaData ook partner van Splendid Data voor levering en support van PostgresPURE en is in Nederland officieel trainingspartner voor PostgreSQL en PostgresPURE trainingen. OptimaData kan u voorzien van een toekomstbestendig ontwerp en de implementatie verzorgen van dit open source database platform. Uiteraard is migratie daar ook onderdeel van. Tenslotte bieden wij u verschillende vormen van support waaronder managed services, remote en/of onsite database beheer.

Meer over PostgresPURE

Database Management tooling

OptimaData is officieel Codership Certified Support Partner

Galera Cluster partnership OptimaData

OptimaData is consultancy, support en reseller partner van Codership, de bouwer en developer van Galera Cluster. Codership hanteert verschillende Galera distributies voor clustering MySQL, MariaDB maar ook Percona XtraDB. En uiteraard in verschillende versies van MySQL en MariaDB.

Galera Cluster

24/7 online beschikbaarheid is steeds meer een must. Galera Cluster zorgt ervoor dat jouw applicatie zonder problemen 24/7 beschikbaar is. Door een MySQL of MariaDB database onder te brengen in een Galera Cluster kan een hogere beschikbaarheid worden gerealiseerd waardoor disaster recovery veel minder impact heeft dan met een enkelvoudige of master-slave configuratie. Een Galera Cluster bestaat uit minimaal 3 nodes die allemaal dezelfde data bevatten. De Galera software zorgt dat alles synchroon blijft communiceren en dat er geen data verloren gaat. Geen downtijd, geen impact op beschikbaarheid door uitvallende servers, soepele uitbreiding mogelijk zonder downtijd, betere performance.

Consultancy en Support

Alleen Certified Support Partners mogen level 3 en 24/7 support leveren op Galera Cluster omgevingen bij klanten en eindgebruikers. Deze partners hebben direct contact met de developers van Codership. Voor de Benelux is OptimaData de Codership Certified Support Partner. 

De experts van OptimaData weten als geen ander hoe zij Galera Cluster in combinatie met MySQL en/of MariaDB het best kunnen implementeren en optimaliseren. Wij geven passend advies over configuraties en structuur. Wij kunnen ontwerpen, bouwen, optimaliseren en monitoren. Interesse of behoefte aan hulp, consultant, advies of support? Bel ons gerust of neem contact op!

Ik wil graag advies over Galera Cluster

Learn why distributions exists, and how you can get the most out of your Galera Cluster experience.

Choosing between distributions

 

Partnership SeveralNines voor ClusterControl

OptimaData is officieel partner van Severalnines en reseller van Cluster Control.

Severalnines ontwikkelt en OptimaData levert geautomatiseerde management software voor database clusters. Severalnines helpt met haar Cluster Control databases in te zetten in elke omgeving en vervolgens alle operationele aspecten te monitoren en te managen om een zo hoog mogelijke beschikbaarheid te bereiken. Met Cluster Control kunnen gemakkelijk deployments worden herhaald, omvat pro-actieve monitoring functionaliteit en past zich makkelijk aan aan dynamische omgevingen. Cluster Control is beschikbaar voor MySQL, MariaDB, PostgreSQL en MongoDB.

Cluster Control services

OptimaData is partner van Severalnines en reseller van Cluster Control en adviseert graag over de inzet, levering, implementatie en support van Cluster Control.

Ik wil graag meer weten over Cluster Control

Website performance

OptimaData is partner en reseller van NewRelic.

New Relic biedt heldere gepresenteerde en direct toepasbare inzicht in de performance van websites, webshops en applicaties. Waar zitten de bottlenecks? En wat is het verschil na verbeteringen? Daarnaast biedt New Relic een complete range van producten om alle relevante KPI 's te monitoren zoals de server infrastructuur, de database servers, de paginalaadtijd etc. New Relic is beschikbaar voor zowel hosted, public en private cloud omgevingen.

Partnership

OptimaData is partner van New Relic en adviseert graag om de prestaties van uw website te monitoren en te verbeteren.

Partner worden? Of met ons samenwerken?

Wij geloven in samen sterker voor de klant. Bent u actief op het gebied van data(bases), recruitment of training en geinteresseerd om met ons samen te werken? Of het nu gaat om services, tooling of database platformen. Wij staan open voor business!

Neem contact met ons op

Top 8 Database Events 2019

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.