Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > Over ons > Partners

Onze Partners

Polulaire NoSQL database

OptimaData is partner van MongoDB en levert database services, trainingen en support op dit open source platform

MongoDB is een van de meest, zo niet de meest populaire NoSQL database van dit moment. MongoDB is een open source document oriented database geschreven in C++. De data is opgelagen als binairy JSON ook bekend als BSON. De eerste release is uitgebracht in 2009 en recent is 4.0 gereleased. De database kan eenvoudig gedistribueerd worden. De data wordt dan over meerdere computers verspreid om gedistribueerde gegevensverwerking mogelijk te maken. MongoDB is beter geschikt voor Big Data dan een relationele database zoals Oracle, MySQL of Microsoft SQL Server.

Meer over een MongoDB project kunt u lezen in het blog van Rob Drent.

MongoDB gecertificeerd partnership

OptimaData is officieel partner van MongoDB. Wij leveren advies, support en consultancy op dit open source platform. Ook zijn we reseller van de enterprise versie van deze NoSQL database. Een aantal van onze DBA Consultants zijn gecertificeerd MongoDB professional en naast advies rond ontwerp, implementatie en beheer verzorgen wij ook trainingen en workshops.

Meer over MongoDB

Partnership MariaDB voor de Benelux

OptimaData is officieel partner van MariaDB voor database support, consultancy en trainingen in de Benelux

MariaDB is een open source relationeel databasemanagementsysteem (RDBMS). Het ontstond als opensource-fork van MySQL. MariaDB is grotendeels compatibel met MySQL. MariaDB wordt geschreven in C, C++ en Perl. Deze open source engine is 100% compatibel en is ‘vrijer’ dan MySQL. Alle bugs en roadmaps hebben vrije toegang, in tegenstelling tot de Oracle versie. Bovendien is de storage database InnoDB vervangen met XtraDB en andere optimalisaties; dit belooft betere performance.

MariaDB beheer en support

OptimaData is officieel MariaDB partner in de Benelux voor database consultancy, database implementatie, support en MariaDB beheer. De samenwerking met MariaDB betekend voor u als klant dat wij namens MariaDB in Nederland, Belgie en Luxemburg support verlenen op uw MariaDB database omgeving. MariaDB zal bij support vraagstukken in deze landen waar onsite of diepgaande database consultancy nodig is naar OptimaData door verwijzen.

Meer over MariaDB

Database deployment

OptimaData is officieel partner van Severalnines en reseller van Cluster Control.

Severalnines ontwikkelt en OptimaData levert geautomatiseerde management software voor database clusters. Severalnines helpt met haar Cluster Control databases in te zetten in elke omgeving en vervolgens alle operationele aspecten te monitoren en te managen om een zo hoog mogelijke beschikbaarheid te bereiken. Met Cluster Control kunnen gemakkelijk deployments worden herhaald, omvat pro-actieve monitoring functionaliteit en past zich makkelijk aan aan dynamische omgevingen. Cluster Control is beschikbaar voor MySQL, MariaDB, PostgreSQL en MongoDB.

Cluster Control services

OptimaData is partner van Severalnines en reseller van Cluster Control en adviseert graag over de inzet, levering, implementatie en support van Cluster Control.

Ik wil graag meer weten over Cluster Control

100% open source alternatief

OptimaData is officieel partner met Splendid data voor PostgresPURE implementatie, support en training.

Splendid Data ontwikkelt en OptimaData levert PostgresPURE, een gestandaardiseerd relationeel database management systeem op basis van het bekende open source platform PostgreSQL. Splendid Data heeft daaraan componenten toegevoegd voor bijvoorbeeld beheer, replicatie, etc. waardoor naast standaardisatie ook een brede functionaliteit worden geboden. Met nog steeds 100% open source en daarnaast 24x7 support. Daarmee is PostgresPURE een zeer interessant alternatief voor enterprise omgevingen die wel functionaliteit en zekerheid willen maar tegen lage kosten.

PostgresPURE database dienstverlening

OptimaData is partner van Splendid Data voor levering en support van PostgresPURE en is in Nederland officieel trainingspartner voor PostgreSQL en PostgresPURE trainingen. OptimaData kan u voorzien van een toekomstbestendig ontwerp en de implementatie verzorgen van dit open source database platform. Uiteraard is migratie daar ook onderdeel van. Tenslotte bieden wij u verschillende vormen van support waaronder managed services, remote en/of onsite database beheer.

Meer over PostgresPURE

Website performance

OptimaData is partner en reseller van NewRelic.

New Relic biedt heldere gepresenteerde en direct toepasbare inzicht in de performance van websites, webshops en applicaties. Waar zitten de bottlenecks? En wat is het verschil na verbeteringen? Daarnaast biedt New Relic een complete range van producten om alle relevante KPI 's te monitoren zoals de server infrastructuur, de database servers, de paginalaadtijd etc. New Relic is beschikbaar voor zowel hosted, public en private cloud omgevingen.

Partnership

OptimaData is partner van New Relic en adviseert graag om de prestaties van uw website te monitoren en te verbeteren.

Partner in staffing en recruitment

Scope People, een partner van OptimaData.

Scope People is een specialist in uitzenden, detacheren en payrollen van met name ondersteunende functies bij opdrachtgevers. Functies die bedrijfsprocessen ontzorgen en continuïteit bieden. Door het regionale netwerk van Scope People in Rotterdam en omstreken is Scope People een goede en betrouwbare partner van OptimaData in Staffing en Recruitment. We versterken elkaar waar Scope People dankzij OptimaData in staat is binnen haar netwerk ICT professionals te kunnen bemiddelen.

Sataliet vestiging

OptimaData heeft dankzij Scope People een sataliet-vestiging in regio Rijnmond en Drechtsteden en wij kunnen een beroep doen op Scope People als het gaat om ondersteunende, administratieve functies.

Partner worden? Of met ons samenwerken?

Wij geloven in samen sterker voor de klant. Bent u actief op het gebied van data(bases), recruitment of training en geinteresseerd om met ons samen te werken? Of het nu gaat om services, tooling of database platformen. Wij staan open voor business!

Neem contact met ons op

Top 8 Database Events 2019

Meer weten over onze partnerships of partner worden?

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Neem zelf contact op

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.