Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > Staffing > Onze Staffing diensten

Onze Staffingdiensten

Personele capaciteitsvraagstukken vereisen maatwerk, is onze visie. Een uitdaging in uw team- of projectbezetting is in veel gevallen niet op te lossen door simpelweg een vacature of opdracht uit te zetten en een IT-professional fulltime in het team te plaatsen. Ten diepste gaat het om de continuïteit van uw IT-systemen en inhoudelijke expertise van uw IT-afdeling of team. Een professional leveren zoals detachering- of wervingbureau's alleen kunnen doen is nog geen garantie op een daadwerkelijke oplossing van uw uitdaging.

Er zijn veel meer mogelijkheden om tot een capaciteitsoplossing te komen. Wat is in uw situatie de beste, snelste en meest succesvolle aanvliegroute als blijkt dat er werkelijk een DBA of databaseprofessional aangetrokken dient te worden? Wij willen u daar graag bij helpen.

Wij werken volgens de recent gelanceerde Recruitercode. Wij staan voor bewaam en integer recruitment.

Zoals vermeld leveren wij maatwerk - voor iedere klant een passende oplossing. Desondanks geven wij u hieronder een aantal mogelijke richtingen waarin wij kunnen voorzien, ofwel een hybride vorm daarvan.

Project Consultancy

Wij bieden u één van onze eigen multi-platform DBA-consultants ter ondersteuning van uw huidige bezetting.
Afhankelijk van uw wensen en de duur van de inzet, een vast uurtarief met een staffelkorting afhankelijk van remote mogelijkheden, 24/7 standby, afroep en een combinatie met Managed Consultancy.

Managed Consultancy

OptimaData heeft met ‘Managed Database Consultancy & Beheer’ een dienst ontwikkeld waarmee een organisatie zich verzekert weet van een zorgeloze day-to-day operatie en tevens een sparringspartner heeft voor keuzes en de dilemma’s voor de lange termijn.

U heeft de gegarandeerde beschikking over een gekwalificeerde DBA op elk moment dat u dat wenst.
Meer over Managed Consultancy

Detachering

Wij beschikken over een actuele pool van flexibel inzetbare DBA`s en data(base)professionals. Daarnaast werven en selecteren wij dagelijks DBA`s, data(base)professionals en nieuw talent voor wie wij bemiddelen bij (tijdelijke) opdrachten en functies bij verschillende opdrachtgevers. In sommige situaties maken we ook gebruik van ons landelijke Business-Partner-netwerk. 

Wij kunnen onze klanten en opdrachtgevers (of MSP en brokers) ook bedienen met een geselecteerde groep ZZP'ers waar we regelmatig gebruik van maken. Flexibele inhuur via OptimaData heeft een enorm voordeel: zowel de ZZP'er als de eindklant kan direct gebruik maken van ons kennis- en expertisecentrum, zodat de ZZP-er op locatie bij de opdrachtgever een enorme kennis voorsprong kan aanbieden. Met één ZZP'er huurt u in feite OptimaData in met alle kennis die voorradig is, zonder extra kosten. Afhankelijk van uw wensen en de duur van de inzet is er een vast uurtarief. Wij garanderen 100% compliancy en daarmee risicovrij inhuren. Meer over het inhuren van een ZZP'er via OptimaData.

Detavast / Werving en Selectie

Wij werven en selecteren, hunten en recruiten dagelijks DBA's en data(base)professionals. Daarnaast beschikken wij over een bestand die bestaat uit reeds gesproken en geselecteerde kandidaten. De professional zal bij u in dienst treden, direct of na een flexibele periode. Daarom besteden wij extra aandacht aan de match op cultuur, team en ambities. Afhankelijk van uw wensen en de duur van de detavast periode rekenen wij een percentage van het jaarsalaris, een vast uurtarief of een hybride vorm daarvan, zoals een fixed fee en daarna 6 maanden payroll.

Payroll (plus)

Hebt u zelf al een nieuwe medewerker gevonden, maar wenst u (in aanvang) een flexibele inzet, een goede begeleiding door een DBA coach en toegang tot het OptimaData kennis- en expertisecentrum? Dan kunnen wij tegen aantrekkelijke tarieven ook payrolldiensten aanbieden. Zo kunt u 5,5 jaar lang maximaal gebruik maken van flexibele inzet tegen 0-risico in plaats van maximaal 2 jaar (of straks 3 jaar uitgaande van het nieuwe regeerakkoord Rutte III). Payrolling is ook toe te passen bij freelancers die volgens de wet niet als zelfstandige zijn aan te merken of waar de opdrachtgever op dit moment een loonconstructie eist en geen ZZP'er wil inhuren.

Second Opinion

U werft en selecteert zelf uw medewerkers. Bij het aantrekken van IT-talent en DBA's in het bijzonder kan het lastig zijn precies te doorgronden of uw potentiële nieuwe medewerker wel de expertise heeft waar u op rekent. Wij kunnen u van dienst zijn door als Second Opinion op te treden en uw kandidaat als onafhankelijk adviseur te spreken en te testen op technische vaardigheden.

Maatwerk

Wij helpen u graag verder met al uw capaciteitsvraagstukken. Wat ons betreft is alles mogelijk en leveren wij de dienst die op dat moment het best bij uw situatie en organisatie past. Een hybride vorm van bovenstaande diensten of totaal iets anders? Bel of mail ons en wij adviseren u over de meest passende oplossing.

Effectief databasebeheer

Wij leven in een wereld die meer en meer door data gedreven is. Goed beheer van je dataplatform wordt dan ook steeds crucialer. Een goede database-expert weet precies hoe de nieuwste tooling werkt, voelt zich als een vis in het water bij zowel opensource- als gelicenceerde databaseomgevingen en vindt het oplossen van complexe databasepuzzels een feest. Maar wat is nu de route naar effectief databasebeheer? Om een aantal handvatten aan te reiken hebben we daar een whitepaper over geschreven. Download hier de whitepaper.

Waarom OptimaData voor Staffing en Recruitment?

voor klanten en opdrachtgevers:

 • Inhoudelijke kennis databases
 • Kennis- en expertisecentrum
 • Het alternatief voor detachering
 • Totaaloplossing
 • Persoonlijk
 • Snelheid en kwaliteit
 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Netwerk van 3000+ DBA's
 • Uniek in Nederland!

voor professionals:

 • Team vakgenoten
 • Steile leercurve (ook voor seniors!)
 • Uitdagende opdrachten
 • Sterke arbeidvoorwaarden
 • Afwisseling
 • Kennis- en expertisecentrum
 • Gezelligheid en fun

Neem contact op

Over ons

Consultancy

Recruitercode

download whitepaper

 

Neem contact met ons op

En ervaar hoe wij u kunnen helpen bij de werving van uw vaste en/of tijdelijke personeel

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Neem zelf contact op

LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.