NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Business Intelligence Specialist

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, de Nationale Politie, zoeken wij een Business Intelligence Specialist

Voor het landelijke programma intensivering privacy zijn wij op zoek naar een senior BI-ontwikkelaar bedrijfsvoering met het aandachtsgebied privacy. Dankzij jouw senioriteit op het gebied van informatieproducten bouwen, wordt de organisatie geholpen met inzicht om op te kunnen sturen, plannen en uitvoeren. Of het nu gaat om structurele toepassingen of om ad-hoc verzoeken, met jouw BI-kennis en organiserend vermogen maak jij het verschil!

De opdracht

Start opdracht 01-06-2023 (ivm screening van 6-10 weken)
Duur opdracht tot 31-12-2023 met optie op verlenging met 3 maanden
Uren per week 36
Locatie Odijk / Remote
Tarief € 80 - € 87

Relatie met de eindklant

Wij doen ruim 6 jaar succesvol zaken met de Politie en hebben veel inzetten en projecten mogen invullen. Op dit moment zijn er 16 professionals bij de Politie actief via OptimaData. Daarnaast ondersteunen wij de Politie met specifieke database dienstverlening op MariaDB en met MongoDB licenties.

Jouw rol als Business Intelligence Specialist

We zoeken een innovatieve en zelfsturende collega die verbindt, overtuigt, motiveert, coacht en zo de vakbekwaamheid van het team naar een hoger niveau kan brengen. Je bent communicatief sterk en prima in staat om mensen met de juiste argumenten te overtuigen. Ook ben je organisatiesensitief en overzie je goed wat de gevolgen zijn van gekozen oplossingen. Je pakt zaken snel op, schakelt gemakkelijk, stelt de juiste prioriteiten en je weet precies wie en wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Bij acties en projecten betrek je de juiste mensen, zorg je voor de goede randvoorwaarden en stimuleer je samenwerking.

Als senior BI-ontwikkelaar haal je maximaal rendement uit informatie en techniek, wat leidt tot op de bedrijfsvoering afgestemde BI-producten en innovatief gebruik van aanwezige data, informatie en kennis. De politie kan hierdoor beter inspelen op de steeds verder toenemende vraag naar informatie. Samen met de diensten binnen het Politiedienstencentrum en met de business intelligence teams van de operationele eenheden ontwikkel je landelijke informatieproducten die zorgen voor meer in- en doorzicht, grotere efficiency en betere voorspelbaarheid van de dienstverlening. Specifiek het verbeteren en realiseren van nieuwe cognosrapportages. Zoals diversen overzichten op het gebied van verwerkingen, GEB, verstrekkingen, autorisatie overzichten, Bevoegd Functionaris, klachten AP, E-learnings, convenanten en datalekken.

Verantwoordelijkheden

Je speelt in op actuele situaties en je kunt advies geven over de gebruiksmogelijkheden en validiteit van de data. Cruciale informatie filter je uit de verschillende systemen die je met jouw rapportages en instructies toegankelijk maakt voor de bedrijfsvoering en het management van de politie.

Bovendien heb je als senior de kennis om BI- dienstverlening op een hoger niveau te tillen en kun je gedegen adviezen uitbrengen over zowel innovatie als het verbeteren van de going concern richting de leiding en de collega’s bij het datawarehouse. Je bewaakt de vertaling van de BI-strategie en nieuwe informatiewensen naar praktische BI-oplossingen en samen met collega’s uit het team bouw je de meer complexe informatieproducten.

In voorkomende gevallen coach je de minder ervaren collega’s of stuur je het team om agile gezamenlijk tot een product te komen. Door jouw kennis en vaardigheden ben je een vraagbaak voor je collega’s bij het gebruiken en ontwikkelen van BI-producten. Je ondersteunt je collega’s op inhoud en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Je brengt als intermediair vraag en aanbod bij elkaar, omdat je dicht bij de bedrijfsvoeringsprocessen staat en de gebruikersgroepen actief opzoekt. Verder heb je een goed beeld van de relevante stakeholders en neem je hen mee in nieuwe ontwikkelingen.

Requirements

Eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau, bij voorkeur in de richting van Technische of Bedrijfskundige Informatica of Business Intelligence of soortgelijks.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het ontwikkelen van informatieproducten met behulp van front-end reporting tools/software Cognos Analytics
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met data-warehousing, reporting, analytics, tekst- & datamining en scrum

Wensen

 • Je hebt aantoonbare werkervaring met SQL lezen (voor onder andere het analyseren van gegevensbronnen) en schrijven (voor onder andere testwerkzaamheden en complexe rapportages in Cognos) (30 pt)
 • Je hebt aantoonbare back-end werkervaring om daarmee tot nieuwe ontwikkelingen te komen. Tevens ben je bekend met het uitvoeren van vooronderzoek (25 pt)
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met programmeren in verschillende talen, en dan het liefst in ‘R’ of Java en in een scriptingtaal als Perl of Python (25 pt)
 • Je hebt werkervaring met het ontwikkelen van informatieproducten met behulp van front-end reporting tools/software Cognos Analytics (verdieping van eis 2) (20 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag donderdag 30 maart om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 30 maart voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op donderdagmiddag 30 maart (online)
Deadline indienen offerte bij de Politie maandag 3 april om 08.00 uur
Interviews bij de Politie vinden plaats zsm na 4 april

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Business Intelligence Specialist bij de Politie en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Odijk

Publication date

22.03.2023

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Zeisterweg 1, 3984 NH Odijk
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 32 - 36 hours
Workexperience
 • Medior
Database platform
 • Oracle
 • SQL Server
 • PostgreSQL
Expertise
 • SQL
 • Perl
 • Python
 • R
 • Cognos
Region
 • Utrecht