NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Data-Analist

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, gemeente Purmerend, zoeken wij een Data-Analist

I.v.m. ziekte zijn wij tijdelijk opzoek naar versterking binnen team B&I van onze klant. We zoeken iemand die gemakkelijk samenwerkt en doet wat nodig is voor de gemeente. Je gaat aan de slag met het verzamelen, bewerken, analyseren en visualiseren van data om zo tot inzichtelijke informatie te komen. Hierbij heb je vanzelfsprekend aandacht voor datakwaliteit en privacy.

De opdracht

Start opdracht 17-04-2023
Duur opdracht tot 17-07-2023 met optie op verlenging
Uren per week 16-24
Locatie Purmerend
Tarief € 80 - € 92

Jouw rol als Data-Analist

Je werkzaamheden bestaan uit het actualiseren van toegankelijke informatieproducten, bijvoorbeeld Purmerend in Cijfers (in Swing). De belangrijkste verantwoordelijkheid is het updaten van de Woningmonitor Purmerend in een nieuwe (nog nader te bepalen) opzet. De woningmonitor is een jaarlijkse rapportage met de belangrijkste cijfers over de woningvoorraad. Deze moet bijgewerkt worden met de nieuwste cijfers in een digitaal toegankelijke opzet. Daarnaast beantwoord je statistische vragen van binnen en buiten de organisatie, indien nodig door het zelfstandig bewerken en analyseren van databestanden (inlezen, controleren, koppelen etc.).

Achtergrond

Team Beleidsonderzoek en Informatiemanagement (B&I) verzamelt data en verwerkt deze tot informatie zodat onze collega’s en inwoners over de juiste informatie beschikken. We doen dit onder andere door het publiceren van statistische gegevens voor in- en extern gebruik, het doen van data-analyses en het uitvoeren van (enquête)onderzoek. Op onze website Purmerend in Cijfers (purmerend.incijfers.nl) publiceren wij gegevens over Purmerend en Beemster. Hiernaast verlenen we ook diensten aan andere partijen zoals ondernemers, inwoners en andere gemeenten. Werken bij team B&I betekent heldere en betrouwbare analyses maken die voldoen aan de wens van de aanvrager.

Ons team bestaat uit drie data-analisten, twee onderzoekers, twee business intelligence specialisten en een gegevensregisseur. Het team maakt deel uit van het domein bedrijfsvoering en diensten en biedt vanuit hier ondersteuning aan de gehele organisatie. Hiernaast maken we vanuit onze expertise deel uit van ‘Datalab Purmerend’: een multidisciplinair team dat zich bezig houdt met het ontsluiten van (open) data en het ontwikkelen van informatieproducten.

Requirements

Eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met R
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met Swing Studio én Swing Mosaic

Wensen

 • Je hebt 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met het presenteren én toelichten van cijfers in bijvoorbeeld kaarten, grafieken, dashboards (50 pt)
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als Data-analist of in een vergelijkbare functie bij (of voor) een gemeente (30 punten)
 • Je hebt aantoonbare kennis van en werkervaring met Excel (10 punten)
 • Je hebt aantoonbare kennis van en werkervaring met SPSS (10 punten)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag woensdag 29 maart om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 29 maart voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen uiterlijk woensdagmiddag 29 maart (online)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Purmerend vrijdag 31 maart om 09.00 uur
Interviews bij de gemeente Purmerend vinden plaats op 5 april tussen 09.30 en 16.00 uur

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Data-Analist bij de gemeente Purmerend en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Purmerend

Publication date

24.03.2023

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Purmersteenweg 42, 1441 DM Purmerend
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 20 - 24 hours
Workexperience
 • Medior
Expertise
 • R
 • DWH
 • SPSS
 • Excel
 • Dataplatform
Region
 • Noord-Holland