NLEN
Technical support?
Home >

Vacature Data Management Specialist

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, de gemeente Alphen aan de Rijn, zoeken wij een Data management Specialist

Als Datamanagement specialist speel je een belangrijke rol bij het ontwerpen, implementeren en verbeteren van data governance-framework voor onze gemeente. Je ondersteunt daarbij de werkzaamheden van de governance consultant en werkt samen met interne teams en klanten om de data governance-strategieën af te stemmen op de specifieke behoeften van de organisatie. Je identificeert knelpunten in datamanagementprocessen en biedt samen met de data governance consultant oplossingen om o.a. de datakwaliteit te verbeteren.

De opdracht

Start project uiterlijk 01-02-2024
Projectduur 12 maanden met optie op verlenging
Uren per week 16-24 (in afstemming)
Locatie Alphen aan de RIjn / Remote
Tarief € 85 - € 92

Jouw rol als Data management Specialist

Als datamanagement specialist begeleidt je de gemeentelijke organisatie naar een datagedreven cultuur. Daarbij werk je nauw samen met verschillende stakeholders in de organisatie en onze data professionals.

Verantwoordelijkheden

 • Data governance consultant ondersteunen bij de ontwikkeling van een op maat gemaakte data governance-frameworks , incl. een implementatieplan.
 • Beoordelen van bestaande datamanagementprocessen en identificeren van mogelijkheden voor verbetering.
 • Samenwerken met verschillende afdelingen om bewustzijn en betrokkenheid (eigenaarschap) bij data governance te vergroten.
 • Stakeholdermanagement: Je werkt samen met verschillende interne en externe belanghebbenden, zoals managers, teamleiders en IT-specialisten, om de samenwerking en afstemming te bevorderen. Je communiceert effectief over de voortgang, resultaten en uitdagingen van het implementatieproces.

Over de omgeving

Binnen de gemeente Alphen aan den Rijn wordt er momenteel volop gewerkt aan de informatievoorziening. Een van die onderdelen is datagedreven werken. Alphen aan den Rijn werkt met een op Azure ontwikkeld dataplatform en kent een klein professioneel team van data analisten. Jij weet echter als geen ander dat er meer komt kijken bij goed datamanagement. Momenteel werkt een data-goverance consultant in Alphen aan den Rijn aan het ontwerp en de implementatie van een data-goverance framework. Jij gaat hem daarbij helpen. Met jouw kennis en kunde ga jij i.s.m. de data governance consultant, de dataspecialisten en andere stakeholders een belangrijke bijdrage leveren het verbeteren van de kwaliteit van datamanagement in Alphen aan den Rijn.

Requirements

Eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met datamanagement projecten binnen een gemeentelijke organisatie
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het implementeren van een datakwaliteit en data governance aanpak
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met samenwerkingsprocessen waarbij de belangen van diverse stakeholders in acht worden genomen

Wensen / gunningscriteria

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting van IT of Bedrijfskunde (20 punten);
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met de tactische en strategische inrichting van data governance raamwerken binnen een gemeentelijke organisatie (30 punten);
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met verandermanagement in datamanagement (30 punten);
 • Je bent uiterlijk beschikbaar per 1 februari 2024 voor minimaal 16 uur per week (10 punten).

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag dinsdag 9 januari om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 9 januari voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen uiterlijk op dinsdagmiddag 9 januari (online)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Alphen aan de Rijn donderdag 11 januari om 09:00 uur
Interviews met de gemeente vinden plaats tussen 15 en 19 januari.

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Data management Specialist bij de gemeente Alphen aan de Rijn en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust. Bij twijfel, bel ons!

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Alphen aan de Rijn

Publication date

02.01.2024

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan de Rijn
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 20 - 24 hours
Workexperience
 • Medior
Expertise
 • Dataplatform
 • Azure
Region
 • Zuid-Holland