NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Domeinarchitect

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, Provincie Flevoland, zijn wij op zoek naar een Domeinarchitect met focus op data-architectuur en informatiebeheer

Eén van de twee domeinarchitecten van de provincie Flevoland wordt voor de periode september – december 2023 op een andere interne opdracht ingezet. Daardoor is het nodig de reguliere domeinarchitect-taken in te vullen door deze inhuur-opdracht.

De opdracht

Start opdracht 4 september
Opdracht duur 4 maanden
Uren per week 36
Locatie Lelystad / Remote
Tarief € 100 - € 120

Jouw rol als Domeinarchitect

Provincie Flevoland heeft 9 domeinen onderscheiden, variërend van ‘beleidsontwikkeling’ tot ‘assetmanagement’ tot ‘concernzaken’ (financiën, personeel, informatievoorziening, etc.). De domeinarchitect brengt voor de domeinen de bedrijfs-, informatie-, data- en applicatie-architectuur op strategisch/tactisch niveau in beeld. Nauwe samenwerking met de experts en professionals binnen de 9 domeinen is daarbij de grote succesfactor.

Voor deze inhuuropdracht staan de onderdelen ‘data-architectuur’ en ‘informatiebeheer’ binnen het domein ‘concernzaken’ centraal.

Voor het onderdeel ‘data-architectuur’ is in het eerste half jaar van 2023 het ‘model van inhoudelijke data domeinen’ in beeld gebracht. Conform de methode DAMA DMBoK (DataManagement Body of Knowledge) zijn dit de ‘subject areas’ van de data-architectuur. Het gaat dan om domeinen als natuur, infrastructuur, energie en mobiliteit. Voor de inhuuropdracht staat centraal om de geïdentificeerde domeinen samen met de experts uit de betreffende domeinen nader in beeld te brengen door de belangrijkste entiteiten in beeld te brengen. Samen met de corporate datamanager is het doel vervolgens om afspraken te gaan maken over data-eigenaarschap, data-kwaliteit en ook de dataflow verder in beeld te brengen.

Voor het onderdeel ‘informatiebeheer’ binnen de inhuuropdracht staat centraal om de architectuur rond informatiebeheer te herijken. Provincie Flevoland heeft (‘van oudsher’) als uitgangspunt een centraal Document Management Systeem (DMS). De afgelopen jaren zijn nieuwe systemen met koppelingen aansloten op het centrale DMS. Maar in toenemende mate zien we dat:

 • vanwege het samenwerken met andere organisaties documenten op meerdere plaatsen buiten het centrale DMS worden opgeslagen
 • vanwege de dataficering de druk op een goed informatiebeheer op niet-documentaire informatie toeneemt
 • nieuwe Wet- en Regelgeving vraagt om nieuwe oplossingen (bijvoorbeeld een publicatie-component voor de Wet Open Overheid (WOO)

Voor de inhuuropdracht staat centraal dit verander(en)de landschap in beeld te brengen en (samen met de experts) strategische keuzes voor de inrichting van het informatiebeheer in dit landschap te maken.

Requirements

Eisen

 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een data-architectuurrol op strategisch/tactisch niveau

Wensen

 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het opstellen van een data-architectuur (30 punten)
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het opstellen van data-architectuur op het gebied van informatiebeheer binnen de (semi)-overheid (30 punten)
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het in een situatie op een begrijpelijke wijze uitleggen en visualiseren van een complex vraagstuk (15 punten)
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in een functie waarbij bestuurlijke verhoudingen en intermenselijke relaties een belangrijke rol speelden (25 punten)

Competenties

Kennis

 • Specialistische theoretische en praktische kennis van bedrijfs-, informatie-, data- en applicatiearchitectuur.
 • Kennis van en inzicht in alle beleidsterreinen van de provincie en verbanden met andere relevante werkterreinen.
 • Inzicht in de verhoudingen binnen de provinciale overheid, alsmede in zich daarin afspelende ontwikkelingen.
 • Kennis van data-architectuur en informatiebeheer.

Vaardigheden

 • Analytisch vermogen
 • Vaardigheid in het organiseren en coordineren
 • Vaardigheid in het adviseren.
 • Vaardigheid in het opstellen van beleidsnotities.
 • Communicatieve vaardigheden.
 • Vaardigheid in het creëren van draagvlak.

Toelichting bij de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag donderdag 10 augustus om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 10 augustus voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen uiterlijk op donderdagmiddag 10 augustus
Deadline indienen offerte bij de vervoersregio maandag 14 augustus 09.00
Interviews bij de Vervoersregio vinden plaats op maandag 21 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Domeinarchitect bij de Provincie Flevoland en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Lelystad

Publication date

02.08.2023

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Visarenddreef 1, 8232 PH Lelystad
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 32 - 36 hours
Workexperience
 • Senior
Region
 • Flevoland