NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature IBM datastage ETL Specialist

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, de Nationale Politie, zoeken wij een IBM Datastage ETL-specialist.

Ontwikkelen en onderhouden van het MIOG-datawarehouse.

De opdracht

Start opdracht 01-09-2021 (ivm screening van 6-10 weken)
Duur opdracht tot 31-08-2022 met optie op verlenging
Uren per week 36
Locatie Driebergen / remote
Tarief € 85 - € 112

Jouw rol als IBM Datastage ETL-specialist

Vertalen van (on)verkende functionele informatievragen uit het meldkamerdomein, i.c. FBO en meldkamer disciplines (Politie, Brandweer, Ambulance en Defensie) naar ETL-regels die uit bronsystemen (GMS, AML, 112 en andere generieke meldkamerondersteunende systemen) informatie genereren in het landelijke MIOG-datawarehouse.

Hierbij wordt nauw samengewerkt met interne en externe specialisten die informatievragen vertalen naar functionele behoeftestelling.

Op basis van de gegevens in het landelijke MIOG-datawarehouse ontwikkelen en onderhouden van BI-rapportages in Cognos, conform de functionele vraag uit het meldkamerdomein (FBO)

Coördinatie van werkzaamheden die door interne en externe partijen worden verricht aan het MIOG.

Borgen van een consistent samenstel van gegevens in de MIOG-datawarehouse en een consistent samenstel van rapportages in de BI-tooling.

Taken

Kunnen vertalen van (on-)verkende functionele informatiebehoefte (verkregen via LMS-Informatie Management en LMS-Functioneel Beheer) uit het meldkamer-gebruikersdomein naar gegevensstructuren in een specifiek daarvoor ontworpen en ingericht datawarehouse en daarop gebaseerde (eenvoudige en complexe statistische) rapportages. (MIOG-informatiesysteem).

Kennis van de gegevensstructuren van meldkamer bronsystemen, zoals GMS, AML en 112. Analyse van nieuwe te ontsluiten bronsystemen met onbekende gegevensstructuren.

Opbouwen en onderhouden van een kennisnetwerk in het meldkamerdomein op het vlak van sturing en rapportage.

Nauwe samenwerking en kennisuitwisseling met de ontwikkelgroepen van GMS en leveranciers van nieuwe en bestaande aanpalende ondersteunende meldkamer (informatie)systemen, zoals bijvoorbeeld 112 en AML.

Ruime kennis van en vaardigheid in het gebruik van SQLServer, IBM DataStage ETL-tooling en IBM Cognos businessintelligence (BI) tooling (o.a. Frameworks, Analytics).

Sturing geven aan andere gecontracteerde externe partijen en interne partijen die in nauwe samenspraak met deze externe medewerker werkzaamheden verrichten aan het MIOG-informatiesysteem.

Overzicht hebben over het samenstel van gegevens in de datawarehouse(s) en het samenstel van landelijk gebruikte BI-rapporten

Over de afdeling

De Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) heeft de opdracht om het heterogene veld van (momenteel) 14 meldkamers (èn 1 Operationeel Centrum) te convergeren naar 10 homogene meldkamers en 1 Operationeel Centrum.

In het meldkamerveld is in het verleden door een aantal meldkamers het Meldkamer Informatiesysteem Operationele Gegevens (MIOG) ontworpen en decentraal in gebruik genomen.

Onderdeel van de opdracht van LMS is het concentreren van de informatiesystemen die inzicht in -en sturingsmogelijkheden op- verschaffen op de operationele bedrijfsvoering.

Het MIOG bestaat uit een samenstel van toegang tot de informatie in de decentrale GMS-en, veredeling van de gegevens door middel van IBM DataStage ETL-tooling en opslag van de gegenereerde informatie in een SQLServer database. Met behulp van IBM-Cognos worden door LMS uit het MIOG voor interne gebruikers (LMS) en externe gebruikers (disciplines Brandweer, Ambulance Zorg, Politie en Defensie) rapportages gegenereerd.

Dit MIOG wordt momenteel van decentraal naar centraal gebracht in één datawarehouse en aanpalende centrale BI-tooling.

De externe medewerker maakt deel uit van het LMS-team Kwaliteit, InformatieOntwikkeling –en Beheer (KIOB).

Requirements

Eisen

 • Je hebt een erkende, volwaardige HBO diploma
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met LMS-Informatie Management en LMS-Functioneel Beheer, de daarvoor ingerichte datawarehouse(s) en daarop gebaseerde (eenvoudige en complexe statistische) rapportages. (MIOG-informatiesysteem)
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met gegevensstructuren van meldkamer bronsystemen, zoals GMS, AML en 112 en is bekend met analyses van nieuwe te ontsluiten bronsystemen met onbekende gegevensstructuren

Wensen

 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het opbouwen en onderhouden van een kennisnetwerk in het meldkamerdomein op het vlak van sturing en rapportage (30 pt)
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het gebruik van SQLServer, IBM DataStage ETL-tooling en IBM Cognos businessintelligence (BI) tooling (o.a. Frameworks, Analytics) (25 pt)
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het aansturen van andere gecontracteerde externe partijen en interne partijen (20 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag woensdag 23 juni om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 23 juni voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op woensdagmiddag 23 juni (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de Politie vrijdag 25 juni om 10.59 uur
Interviews bij de Politie vinden plaats zsm na beoordeling offerte

Reageren

Heb je interesse in deze rol als IBM Datastage ETL-specialist bij de Politie en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Driebergen-Rijsenburg

Publication date

15.06.2021

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Odijkerweg 25, 3972 NE Driebergen-Rijsenburg
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 32 - 36 hours
 • 36 - 40 hours
Workexperience
 • Senior
 • Medior
Database platform
 • SQL Server
Expertise
 • ETL
 • Cognos
Region
 • Utrecht