NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Oracle DBA

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant het Kadaster zoeken wij een Oracle DBA. Focus van dit afgebakende project is het oplossen van complexe puzzels.

SHW is het systeem dat Ruimte en Advies ondersteunt bij het uitvoeren van de landinrichtingswerkzaamheden en uiteindelijk zorgt voor het aanmaken van de ruilverkavelingsakte en de verwerking in KOERS. Er is gebleken dat de Oracle database van SHW extra complex is vanwege het gebruik van Oracle Workspace Manager (OWM).

De gewenste functie in het RenA IT-team gaat verder dan het ‘slechts’ in de lucht houden van de database, we zoeken iemand die gespecialiseerd is in het optimaliseren van queries, stored procedures en views. Deze werkzaamheden kosten veel tijd en kunnen alleen worden ingevuld als de Oracle specialist diep in de functionaliteit duikt.

De opdracht

Start project 13-04-2020
Projectduur 31-07-2020 geen verlenging
Uren per week 24-32
Locatie Apeldoorn
Tarief € 72,-

Jouw rol als Oracle DBA

In de praktijk blijkt nu dat de gebruikers steeds vaker tegen onverwachte problemen aanlopen bij het gebruik van SHW. Functionaliteit die voorheen probleemloos kon worden uitgevoerd blokkeert soms om onduidelijke redenen. Dit lijkt te wijten aan de groei van de database en de toename van historische records. Deze problemen moeten worden aangepakt en hier is unieke kennis voor nodig. Bij SHW is erg veel gebruikt gemaakt van stored procedures en functies in de database. De database omvat dus meer dan alleen opslag van gegevens. Deze stored procedures en functies moeten stuk voor stuk worden geanalyseerd en geoptimaliseerd. Hiervoor is naast de technische Oracle kennis ook functionele kennis van SHW en het herverkavelingsproces vereist.

Bovendien gaan Oracle kennis en C# kennis hand in hand. De combinatie van kennis van Oracle en C# is een voorwaarde om het team maximaal te ondersteunen. Binnen het RenA IT-team is het belangrijk dat de database in goede handen is en dat er snel aanpassingen mogelijk zijn. Deze kennis wordt ook tijdens refinements als inbreng verwacht, want bij elke ontwikkeling is het belangrijk voor het team om te weten wat de mogelijkheden zijn van de database. Naast de standaard invalshoek om het in de applicatie (vaak C#) op te lossen hebben, is er met de database-kennis nog een extra invalshoek; de database/Oracle. Op die manier kunnen we de beste oplossing realiseren en de kracht van de database optimaal benutten.

De belangrijkste methodieken, technieken en tools zijn

 • Oracle database
 • Oracle Workspace Manager
 • PL/SQL
 • Stored procedures
 • SQL Developer
 • C#

De belangrijkste competenties die benodigd zijn voor deze rol

 • Specifieke inzet (complexe materie)
 • Houdt van een complexe en abstracte omgeving
 • Een teamspeler
 • Devops; dus ontwikkelen en beheren

Achtergrond Kadaster

Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.

Binnen Kadaster IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken. Daarnaast kan je in overleg met je team vanuit huis werken.

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Requirements

Eisen

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als DBA (ontwerp, bouw, test, integratie)
 • Je hebt minmaal 5 jaar ervaring met Oracle
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met OWM
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het werken in een scrum team

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag donderdag 2 april om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd uiterlijk 2 april voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op vrijdagochtend 3 april (houd deze ochtend alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij het Kadaster maandag 6 april om 00:00 uur
Interviews bij het Kadaster vinden plaats op woensdag 8 april te Apeldoorn of via beeldbellen

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Oracle DBA bij het Kadaster en deze opdracht samen met ons als Multi-platform (open source) Database dienstverlener aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust. Bij twijfel, bel ons!

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over ons, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Apeldoorn

Publication date

27.03.2020

Contact person

Edco Wallet

Other details
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 24 - 32 hours
Workexperience
 • Senior
 • Medior
Database platform
 • Oracle
Expertise
 • C#
 • PL/SQL
 • SQL
Region
 • Gelderland