NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Senior Product Owner Infrastructuur

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, Waternet, zoeken wij een Senior Product Owner Infrastructuur.

Voor een aantal teams binnen het infrastructuur domein is onze klant op zoek naar een product owner Infrastructuur. Deze aanvraag betreft vervanging van bestaande inzet.

De opdracht

Start opdracht zsm na gunning (rond 01-12-2023)
Duur opdracht 11 maanden met optie op verlenging
Uren per week 36
Locatie Amsterdam / Thuis
Tarief € 90 - € 107

Jouw rol als Senior Product Owner Infrastructuur

Als product owner Infrastructuur ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor jouw product(en) als onderdeel van het I&W platform. Je bent de spil tussen de gebruikers zijnde alle medewerkers van Waternet, de stakeholders en jouw agile team cq. teamgenoten.

Als product owner maximaliseer je de productwaarde voortkomend uit jouw agile team(s). Je ontwikkelt een productvisie en strategie voor het jouw product, welke samen met de andere I&W producten het I&W platform maakt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de vragen uit de business.

Ook kan jij, vanuit je kennis van het I&W platform in het algemeen en specifiek jouw product, de gebruikerswensen goed vertalen naar features, user stories en acceptatiecriteria voor het team. Je bent ook in staat om op basis van de kennis een goede prioritering aan te brengen in deze wensen in samenwerking met de gebruikers en stakeholders. Je doet dit binnen de kaders die worden aangegeven vanuit o.a. architectuur, security en instandhouding.

Samen met de andere product owners binnen I&W onderhoud je de meerjaren roadmap voor de afdeling en ben je een belangrijke schakel in de realisatie hiervan. Hierbij houd je rekening met de strategische kaders van de organisatie en de behoeftes van de diverse stakeholders binnen Waternet. Je draagt de roadmap actief uit en stelt deze continu bij waar nodig. Je bent in dat opzicht een echte teamspeler die van je Agile team(s) een succes weet te maken.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van jouw I&W product;
 • Je weet de wensen van gebruikers goed te inventariseren en te verwoorden;
 • Je weet de wensen van gebruikers te beoordelen op waarde en weet gebruikers dat uit te leggen;
 • Je vormt een visie/strategie aan de hand van nieuwe trends en stakeholdersbehoeftes en Waternet brede uitgangspunten;
 • Je adviseert aan de organisatie over de vervolgstappen voor de ontwikkeling van jouw I&W product als onderdeel van het hele I&W platform;
 • In samenwerking met de solution architect geef je de gewenste functionaliteit vorm middels technische designs en/of automatisering van bedrijfsprocessen en werk je deze uit in voor het team duidelijke features en user stories.
 • Je stemt af met product owners van andere teams waarmee afhankelijkheden zijn voor het realiseren van een feature;
 • Je prioriteert de product backlog en maakt deze toegankelijk, transparant en duidelijk voor alle betrokkenen;
 • Je overlegt regelmatig met stakeholders om de voortgang en ontwikkelingen door te nemen;
 • Je begeleidt stakeholders bij het indienen van nieuwe wensen;
 • Je bewaakt de kwaliteit van de opgeleverde items;
 • Je identificeert risico’s en bespreekt deze met de betrokkenen.

Verder heb je kennis van (een deel van) de Watertaken van Waternet. Kennis van en ervaring in een OT omgeving is hierbij een pré. Je hebt een vooruitziende blik bij het tot stand brengen van nieuwe features en user stories. Vooral daar waar ook andere scrumteams en/of leveranciers bij betrokken zijn, is het maken van een inschatting voor de maakbaarheid belangrijk. Je overziet de lifecycle van je product(en) en stuurt hier actief op. Je bent een sparringpartner voor de contractmanager bij het vernieuwen of aangaan van contracten. Je overziet het technische landschap van de ketens: zowel de interne (Waternet) onderdelen als de extern gehoste onderdelen.  Als product owner leer je snel de organisatie kennen van de betreffende stakeholders en word je op alle niveaus als waardevolle
gesprekspartner ervaren. Je kent de processen en de daarin gebruikte gegevens en systemen.   

Over het team

De directie IV&ICT van Waternet is onderverdeeld in vier afdelingen waaronder de afdeling Infrastructuur & Werkplek. Deze afdeling bestaat uit 3 teams, namelijk Infrastructuur, Werkplek en het SOC team. In de teams werkt men samen om de Infrastructuur en Werkplek producten zo goed mogelijk de functionele behoeftes van de gebruikers te laten ondersteunen. Dit doen we veelal op agile wijze met gebruik van de Scrum en Kanban methodieken.

De afdeling Infrastructuur en Werkplek bestaat uit 80 enthousiaste collega’s, waarvan er ongeveer 35 werkzaam zijn in de Infrastructuur teams: Netwerk&Security, Systems&Databases, Azure Virtual Team en het Security Operations Center. Als product owner neem je deel aan het Leadership team van Infrastructuur dat bestaat uit de teamleider, twee productowners, de Solution Architect en twee SCRUMMasters.

Requirements

Eisen

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma
 • Je bent in bezit van Agile certificering op het vlak van SCRUM Product Owner (bijv. PSPO)
 • Je hebt Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Product Owner in de IT met ervaring van infrastructuur, cloud en security oplossingen
 • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring in een OT omgeving
 • Je hebt goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Wensen

 • Je hebt ervaring als Product Owner binnen het security domein (max 20 pt)
 • Je hebt kennis van en ervaring met werken met Microsoft DevOps, Topdesk en Agile SCRUM werkwijze (20 pt)
 • Je hebt ervaring met het aansturen van meerdere teams tegelijkertijd (20 pt)
 • Je hebt ervaring in een Operationele Technologie / Industriële omgeving (20 pt)
 • Je hebt ervaring met programma- en projectmanagement (max 10 pt)
 • Je hebt ervaring met aanbestedingstrajecten en contractmanagement (10 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie bij de eindklant. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag woensdag 8 november om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 8 november voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen uiterlijk op woensdagmiddag 8 november (online)
Deadline indienen offerte bij Waternet vrijdag 10 november om 09.00 uur
Interview met Waternet op 15 november tussen 10.00 / 12.00 uur via MS Teams

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Product Owner bij Waternet en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Amsterdam

Publication date

31.10.2023

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Korte Ouderkerkerdijk 7, 1096 AC Amsterdam
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 32 - 36 hours
Workexperience
 • Senior
Expertise
 • Agile
 • Kanban
 • scrum
 • DevOps
Region
 • Noord-Holland