NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Specialist Datahuishouding (mobiliteit)

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, Vervoerrregio Amsterdam, zijn wij op zoek naar een Specialist Datahuishouding

De werkzaamheden zijn gericht op het digitaliseren van mobiliteitsdata en aan te leveren bij landelijke platforms, zoals Nationaal Parkeer Register (NPR), NDW (Nationaal Dataportaal Wegverkeer), Nationaal Wegenbestand (NWB).

De opdracht

Start opdracht zsm (begin juli)
Opdracht duur 12 maanden met verlenging
Uren per week 16
Locatie Amsterdam / Remote
Tarief € 95 - € 107

Jouw rol als Specialist Datahuishouding

Binnen de Vervoerregio Amsterdam is behoefte aan een partij/persoon die de gemeenten binnen de Vervoerregio kan ondersteunen bij het aanleveren van data-items en vervolgens kan helpen de borging van het leveren van de data-items te organiseren in de gemeentelijke organisatiestructuren. Deze werkzaamheden zijn dus gericht op het digitaliseren van mobiliteitsdata en aan te leveren bij landelijke platforms, zoals Nationaal Parkeer Register (NPR), NDW (Nationaal Dataportaal Wegverkeer), Nationaal Wegenbestand (NWB). Deze opdracht betreft ongeveer 16 uur per week.

Binnen het landelijke project digitalisering mobiliteitsdata (data top 15) zorgen we er als Rijk en regio’s gezamenlijk voor dat alle overheden digitaal capabel zijn in het mobiliteitsdomein. Dat betekent dat overheden data gebruiken voor hun eigen werkprocessen, zoals beheer en toezicht, en dat datalevering is geborgd in hun organisatie. Het produceren, beheren en beschermen van data en digitale werkprocessen geldt als een van de kerntaken van overheden.

In het landelijke programma data top 15 werken we landelijk samen om er voor te zorgen dat alle wegbeheerders 'digitaal capabel in mobiliteit' te zijn. Daarbij is digitaal capabel gedefinieerd als

 • De data is geborgd in de organisatie: structureel op orde door datalevering te borgen in o.a. werkprocessen, functieprofielen, rapportage, sturingslijnen.
 • Data wordt gedeeld met externe partijen. Bijvoorbeeld met marktpartijen, die door hun dienstverlening (indirect) bijdragen aan beleidsdoelen. Denk bijv. aan het voorkomen van zoekverkeer door parkeerdata beschikbaar te stellen en informeren van logistieke partijen wat betreft laad- en losplekken en ook de weggebruiker in-car goed informeren over de geldende maximum snelheid.

De data top 15 is het vertrekpunt voor de digitalisering en bestaat uit de volgende data items

 1. Geplande wegwerkzaamheden;
 2. Actuele wegwerkzaamheden;
 3. Incidenten;
 4. Restduur incidenten;
 5. Maximum snelheden;
 6. Borden (ge- en verbod);
 7. Regelscenario’s uit verkeerscentrales;
 8. Beeldstanden rijkswegen;
 9. Brugopeningen;
 10. Statische parkeerdata;
 11. Dynamische parkeerdata;
 12. Evenementdata;
 13. iVRI data (incl. topologie);
 14. Data voor logistiek (o.a. milieuzones, laad- en losplekken, doorrijhoogtes);
 15. Fietsdata (o.a. herkomst/ bestemming, routes en snelheden, gebruik stallingen).

Als Vervoerregio Amsterdam hebben we ook een ambitie om openbaarvervoer data op orde te brengen en te houden. Daarom zetten we ook in op het orde brengen van het Centraal Halte Bestand (CHB).

Over de organisatie

In het Regionale Data Team Noord-Holland en Flevoland en het Landelijk Dataketen Overleg werken overheden samen aan het op orde krijgen én houden van data in het mobiliteitsdomein. Tevens maken overheden op landelijk niveau afspraken wat betreft datastandaarden en systemen ten einde de data toepasbaar te maken, bijvoorbeeld voor navigatiebedrijven. Tot slot gebruiken overheden deze data bij het monitoren van eigen beleidsopgaven met als gevolg het mogelijk bijsturen van beleid. Door echt data-gedreven te gaan werken, kan data benut worden voor efficiëntere en effectievere invullen van eigen beleidsdoelen en overheidstaken, bijvoorbeeld meer zicht op drukke fietsroutes, meer zicht op knelpunten tussen wegverkeer en vaarwegverkeer.

Requirements

Eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo/bachelor niveau
 • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 4 jaar met het beheren en borgen van data binnen een organisatie
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met het ontsluiten en borgen van data binnen een (landelijk) platform

Wensen

 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met borging en ontsluiting van gegevens van en naar een landelijk platform (30 punten)
 • Je hebt aantoonbare kennis en werkervaring met digitalisering mobiliteitsdata en daarmee bekend met landelijke platforms als NDW; NWB; NPR (30 punten)
 • Je hebt kennis van mobiliteitsbeleid binnen gemeenten (15 punten)

Toelichting bij de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag woensdag 14 juni om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 14 junivoor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op woensdagmiddag 14 juni (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de vervoersregio vrijdag 16 juni 09.00
Interviews bij de Vervoersregio vinden plaats op maandag 26 juni tussen 09.00 en 12.00 uur

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Specialist Datahuishouding bij de Vervoerregio Amsterdam en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Amsterdam

Publication date

07.06.2023

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Jodenbreestraat 25, 1011 NH Amsterdam
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • < 20 hours
Workexperience
 • Senior
 • Medior
Expertise
 • Datalake
 • Datamodellering
 • Dataplatform
 • Agile
Region
 • Noord-Holland