NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Technisch Manager Cloud en Hosting

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, Gemeente Utrecht, waar we onder andere ook alle dataplatforms in Managed Services beheren, zijn wij op zoek naar een Technisch Manager Cloud en Hosting.

De huidige manager van de voorziening Cloud is voor enige tijd niet beschikbaar. De eindverantwoordelijkheid voor deze voorziening wordt tijdelijk waargenomen door de manager van de voorziening Hosting. Om de workload te verdelen zoeken wij een manager die de technische verantwoordelijkheid en aansturing van beide voorzieningen gaat overnemen. De financiële en HR-aandachtsgebieden vallen tijdelijk onder de verantwoordelijkheid van de manager voorziening hosting.

De opdracht

Start opdracht zsm na gunning (rond 20-11-2023)
Opdracht duur 6 maanden met optie op verlenging
Uren per week 36
Locatie Utrecht
Tarief € 90 - € 102

Jouw rol als Technisch Manager Cloud en Hosting

Het technische speelveld van de voorziening Cloud bestaat uit een Cloud-omgeving (Azure), een private Cloud omgeving (op basis van VMware), twee data centers (1 in eigen beheer en 1 extern afgenomen als HaaS dienst) en een SDN Netwerk (extern afgenomen als NaaS dienst).

Het speelveld van de voorziening omvat Operating Systems Windows en Linux, (technisch) applicatiebeheer, database beheer, Identity & Access Management, en Cameratoezicht. De omvang van het team bestaat uit c.a. 40 fte. Wij werken Agile en daarom hebben zo veel mogelijk zelf organiserende teams, vier Product Owners en een Scrum Master. Naast operationele instandhouding en doorontwikkeling lopen er trajecten op gebied van cloudmigratie, uitfasering oude omgevingen en (op dit moment nog) 2 aanbestedingen.

De voorzieningen Cloud en Hosting zijn onderdeel van DomstadIT – de IT delivery organisatie van de gemeente Utrecht. DomstadIT maakt deel uit van het Informatie en Proces Management (IPM) netwerk waar ook de CIO Office en decentrale IPM teams deel van uitmaken.

Je werkt nauw samen met de andere delivery teams (voorzieningen), de expert teams (zoals Gegevensbescherming, IT4IT), de demand managers en de decentrale IPM teams. Je rapporteert aan de supply manager Hosting.

Requirements

Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt het talent om te enthousiasmeren en om de boodschap duidelijk en helder over te brengen. Je weet goed te luisteren en weet goed informatie over te brengen aan de teamleden.

Eisen

 • Je hebt aantoonbaar werk- en denkniveau op WO-niveau
 • Je hebt minstens 7 jaar ervaring in het IT-infrastructuur domein en minimaal de laatste 2 jaar als leiding gevende binnen de Cloud/IaaS/PaaS/SaaS wereld

Wensen

 • In de stijl van leidinggeven ondersteun je zelf organiserende Agile teams (30 pt)
 • Je hebt leiding gegeven aan grote teams in een hybride on-prem en Cloud omgeving (30 pt)
 • Je hebt ervaring aan de vraagkant van Europese aanbestedingen (30 pt)
 • Je hebt ervaring met outsourcing en bijbehorend leveranciersmanagement in de rol verantwoordelijke voor de dienstverlening (30 pt)
 • In je aanpak toon je eigen initiatief, ben je vasthoudend en tactisch. Je bent communicatief vaardig (in woord en geschrift) en neemt eigenaarschap (30 pt)

Toelichting bij de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag maandag 30 oktober om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 30 oktober voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen uiterlijk op maandagmiddag 30 oktober (online)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Utrecht dinsdag 31 oktober 08.45
Interviews met de gemeente vinden plaats op 1e ronde 7 november tussen 10.00 en 12.00 uur en 2e ronde op 9 november tussen 14.00 en 16.00 (houd rekening met een gesprek)

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Technisch Manager Cloud en Hosting bij de gemeente Utrecht en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Utrecht

Publication date

16.10.2023

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 32 - 36 hours
Workexperience
 • Medior
 • Senior
Database platform
 • Azure DBaaS
 • SQL Server
 • PostgreSQL
Expertise
 • Agile
 • Azure
 • Azure SQL
 • Dataplatform
 • Microservices
Region
 • Utrecht