NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Business Intelligence Specialist

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, de gemeente Nijkerk, zijn wij op zoek naar een Business Intelligence Specialist.

Als Business Intelligent Specialist ben je werkzaam binnen de afdeling ICT. Het team Informatisering bestaat onder andere uit functioneel en technisch beheer, servicedesk, beleid en advies. We werken nauw samen om de hele organisatie goed en efficiënt te ondersteunen met digitale middelen. Het team Informatisering is in ontwikkeling, zowel lokaal binnen de organisatie van de gemeente Nijkerk als binnen een verregaand samenwerkingsverband tussen vier gemeenten: (Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten (BLNP).

De opdracht

Start opdracht 01-09-2021
Opdracht duur 4 maanden met verlenging
Uren per week 28
Locatie Nijkerk / Remote
Tarief € 75 - € 85

Jouw rol als Business Intelligence Specialist

Als Business Intelligent Specialist vertaal je de vraag van de klant naar een slimme BI-oplossing. Je werkt aan het opzetten van een logische structuur voor het genereren van monitoringsinformatie uit diverse bronnen. Je bent een centrale schakel in het proces waar informatievragen uit de organisatie vertaald worden naar concrete output in de vorm van dashboards, monitors, rapportages en andere vormen. Je bent verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van frameworks en standaard rapportages en formaten (layouts). Hiervoor gebruik je ons IBM Cognos Analytics. Je stemt af met team Bedrijfsvoering om te komen tot kwalitatieve functionele ontwerpen. Met o.a. applicatiebeheer heb je afstemming als het gaat om de ontsluiting van gegevens uit de databases van de applicaties die zij beheren. Daarnaast ben je samen met je BI-collega verantwoordelijk voor het functioneel beheer van ons Cognos BI-systeem en andere in gebruik zijnde BI-tools..

Je bent iemand die weerstand weet om te buigen in constructieve samenwerking en je collega’s en de interne klant meeneemt in nieuwe ontwikkelingen.

Requirements

Eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau

Wensen

 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Business Intelligent Specialist. (20 punten)
 • Je hebt kennis en ervaring van en ervaring met datawarehousing, dimensioneel modelleren, ETL-technologieën en SQL. (35 punten)
 • Je hebt ervaring in bedrijfsprocessen en relationele datastructuren. (25 punten)
 • Je hebt ervaring kennis van de raamwerken ITIL en BiSL zien wij als een verrijking voor de doorontwikkeling van het team Informatisering. (20 punten)

Toelichting bij de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag dinsdag 20 juli om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 20 juli voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op dinsdagmiddag 20 juli (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Nijkerk donderdag 22 juli 09.00
Interviews bij de gemeente vinden plaats op maandag 26 juli (houd rekening met een gesprek)

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Business Intelligence Specialist bij degemeente Nijkerk en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Nijkerk

Publication date

16.07.2021

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Kolkstraat 27, 3861 AK Nijkerk
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 24 - 32 hours
Workexperience
 • Medior
 • Senior
Expertise
 • SQL
 • DWH
 • ETL
 • Datamodellering
 • Cognos
 • BiSL
 • Itil
Region
 • Gelderland