NLEN
Technical support?
Home >

Vacature Data Analist / Data Scientist

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant zijn wij op zoek naar een Data Analist / Data Scientist

Op dit moment zijn we bezig met een beweging om een aantal al ontwikkelde dashboards en standaard-analyses zoveel mogelijk te automatiseren en over te dragen naar beheer. Bronnen worden hiertoe de komende periode zoveel mogelijk automatisch ontsloten, dan wel in een centrale voorziening opgeslagen. Ook worden bestaande R-scripts en visualisaties omgezet naar een nieuwe omgeving (Tableau Server). De inrichting van de beheerfunctie wordt hierbij ook meegenomen. Daarnaast willen we op een aantal terreinen de komende periode een kwaliteitsslag maken op de informatievoorziening.

In verband met het vertrek van één van de datasciëntisten zoeken wij een collega.

De opdracht

Start opdracht zsm na gunning (rond 1-3-2021)
Opdracht duur 3 maanden met verlenging
Uren per week 36
Locatie Utrecht
Tarief € 77

Jouw rol als Data Analist / Data Scientist

Als data analist/datasciëntist ben je betrokken bij het gehele proces van het ontwikkelen van dataproducten. Dit betekent dat je zowel aan de slag gaat met het helder krijgen van de vraag, het verzamelen en opschonen van data, het modelleren en visualiseren van de resultaten, het realiseren van een eventuele automatisering van de producten en de overdracht naar beheer. Je werkt hierbij met bestanden van de gemeente zelf en de partners van de gemeente, maar bijvoorbeeld ook met data van het CBS. Ook lever je een bijdrage aan het verder ontwikkelen van data gedreven werken binnen het sociaal domein. Hierbij werk je samen met collega’s binnen de eigen afdeling en met collega data analisten/sciëntisten binnen andere organisatieonderdelen.

Het is voor Maatschappelijke Ontwikkeling belangrijk dat algoritmen voldoen aan de geldende privacy wet- en regelgeving, uitlegbaar zijn en ethisch verantwoord zijn. Je speelt als data analist hier ook een belangrijke rol in, zodat je de juiste afwegingen kunt maken bij het ontwikkelen van een model en hierover duidelijk kan adviseren naar de uitvoering.

Over de afdeling

Het organisatieonderdeel Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Utrecht heeft een klein datateam van datasciëntisten/data-analisten en data-coaches dat een belangrijke rol heeft bij het stimuleren en ondersteunen van het data gedreven werken in het sociaal domein in Utrecht. Inhoudelijke opgaven in het sociaal domein, zoals Zorg voor Iedereen en Veerkracht en Gelijke Kansen vormen hierbij het richtsnoer. Het datateam ontwikkelt, in nauw overleg met professionals uit beleid en praktijk, informatievoorziening die benut wordt voor volgen, spiegelen en leren. Dialoog met de klant zoals beleidsadviseurs of professionals speelt hierin een belangrijke rol. Het gesprek helpt om de vraag achter de vraag helder te krijgen en is ook cruciaal voor de duiding van gegevens en de vertaling naar informatie. Vaak bestaan de producten van het datateam uit dashboards en standaard-analyse, maar ook uit complexere analyses van klantroutes, netwerk-analyses, voorspellende modellen en pilots met CBS-microdata.

Requirements

Eisen

 • Je hebt Hbo/wo niveau op het gebied van Data Science, Wiskunde, Econometrie, Informatiemanagement of een vergelijkbare opleiding
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als data-analist/sciëntist. Door deze ervaring weet je de vraag te vertalen naar een visualisatie in dashboard/analyses en het automatiseren daarvan en de overdracht naar beheer
 • Je bent communicatief handig en hebt minimaal 1 jaar ervaring in het uitvragen en opzetten van data-oplossingen bij en met de (interne) klant
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met R / R Studio (ggplot)
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met Tableau Server

Wensen

 • Het is een pre als je ervaring in de gemeentelijke sector en specifiek in het sociale domein hebt
 • Kennis van Python en/of SQL is een pré
 • Kennis van Data cleaning is een pré

Toelichting bij de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag vrijdag 19 februari om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 19 februari voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op vrijdagmiddag 19 februari (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Utrecht dinsdag 23 februari om 0830
Interviews bij de gemeente vinden plaats in de week van 23 februari (houd rekening met een gesprek)

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Data Analist / Data Scientist bij de gemeente Utrecht en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Utrecht

Publication date

12.02.2021

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 32 - 36 hours
Workexperience
 • Medior
 • Senior
Database platform
 • Oracle
 • SQL Server
Expertise
 • SQL
 • Python
 • R
 • Tableau
Region
 • Utrecht