NLEN
Technical support?
Home >

Vacature Data Analist

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant zoeken wij een ervaren Data Analist.

Draag je graag bij aan het op een hoger niveau brengen van de verantwoordings- en managementinformatie in onze organisatie? Zie jij uitdaging in gemotiveerd deelnemen in het (project)team in een dynamische omgeving? Heb je kennis- en affiniteit met de diverse aspecten van Business Intelligence? Dan zou jij weleens de geschikte kandidaat kunnen zijn voor deze uitdagende opdracht.

De opdracht

Start opdracht 07-09-2020
Duur opdracht 05-03-2021 met optie op verlenging
Uren per week 16
Locatie Den Bosch
Tarief € 75 - € 82

Jouw rol als Data Analist

Binnen het project stuurinformatie van de provincie Noord-Brabant zijn we op zoek naar een ervaren data-analist. De data-analist is verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van data. Je koppelt verschillende databronnen, voert statische analyses uit en analyseert de kwaliteit van de verzamelde gegevens. Daarbij ben je de spil tussen de data-engineer en de gebruiker van de analyses. Als data-analist weet je functionele vragen te vertalen in technische termen en kijk je of de analyses en rapportages beantwoorden aan de functionele wensen. De data-analist heeft verstand van databases en modelleert de verschillende databronnen. In samenwerking met de informatiemanager is de data-analist verantwoordelijk voor het ontwerpen van Bi-rapportages en dashboards, die voorzien in de informatiebehoeften van de verschillende betrokkenen.

Voornaamste werkzaamheden

 • Het verzamelen/ontsluiten van brondata;
 • Het uitvoeren van data-analyses;
 • Controleren van datakwaliteit;
 • Het opzetten van een statische database;
 • Ondersteuning in de ontwerpen van dashboards;
 • Proces van de ontsluiting van de data in kaart brengen.

Over het project

Het programma Stuurinformatie en Administraties verzorgt de professionele administratieve en uitvoerende dienstverlening binnen de provinciale organisatie. Het programma bestaat uit vier teams: (a) Administratie, (b) Informatiecontrol en –beheer, (c) Stuurinformatie en (d) SAP. Wij voeren onze taken uit in samenwerking met andere concernprogramma’s zoals Dienstverlening ICT en Facilitair en BedrijfsvoeringsBeleid en Advies. De uitvoering gebeurt klantgericht, maar zeker ook kostenbewust.

Op dit moment is er uiteraard sprake van verantwoording en sturing binnen de provincie. Deze verantwoording en sturing wordt in de nodige gevallen ondersteund met diverse rapportages. De organisatie heeft de behoefte om het beschikbaar stellen van verantwoordings- en stuurinformatie op alle niveaus (strategisch, tactisch en operationeel) te verbeteren om de organisatie daarmee in staat te stellen haar processen efficiënter en effectiever vorm te geven. De behoefte aan doorontwikkeling van/sturing op bepaalde processen op basis van dergelijke informatie is op enkele plekken binnen de organisatie inmiddels bijzonder urgent.

Requirements

Eisen

 • Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een gelijksoortige functie
 • Je hebt kennis van project- en procesmatig werken, complexe bestuurlijke processen, Business Intelligence in het algemeen en verantwoordings- en managementinformatie in het bijzonder

Wensen

 • Je HBO/WO opleidingsrichting is Business (bedrijfskundige) Informatica en/of IT (15 pt)
 • De genoemde ervaring is bij een overheidsorganisatie (> 500 FTE) opgedaan (25 pt)
 • De genoemde BI kennis in complexe bestuurlijke processen is met specifiek SAP Hana (20 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag dinsdag 18 augustus om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 18 augustus voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op dinsdagmiddag 18 augustus (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de Provincie donderdag 20 augustus om 06.00 uur
Interviews bij de Provincie zijn gepland op dinsdag 25 augustus fysiek of via MS Teams

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Data Analist bij de Provincie Noord Brabant en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust. Bij twijfel, bel ons!

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Den Bosch

Publication date

10.08.2020

Contact person

Edco Wallet

Other details
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • < 20 hours
Workexperience
 • Senior
 • Medior
Expertise
 • SAP
 • DWH
 • ETL
 • Datamodellering
Region
 • Noord-Brabant