NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature ETL Specialist

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, Havenbedrijf Rotterdam, zoeken wij een ETL Specialist.

Je gaat werken op de afdeling Digital & Information Technology. Deze afdeling is eindverantwoordelijk voor het realiseren van (nieuwe) digitale producten en daarmee de digitale ambities van onze eindkant en haar (internationale) klanten en stakeholders. Het team zoekt hiervoor de samenwerking met collega’s, klanten en stakeholders om moderne vormen van innoveren en lanceren van digitale services te laten zien.

De opdracht

Start opdracht 11-01-2021
Duur opdracht tot 31-12-2021 met optie op verlenging
Uren per week 36
Locatie Rotterdam
Tarief € 75 - € 90

Jouw rol als ETL Specialist

Het Development team Data Technologies en data services zorgt dat we alle data ambities mogelijk maken. Zowel voor data scientists, data experts en applicaties die gebruik maken van data. Hiervoor ontwikkelen en beheren we het analytics eco systeem op basis van de HortonWorks suite (incl.NiFi, Spark, Hive). Daarnaast zorgen we voor de client omgeving: RStudio/Connect, SAS Viya, SAP BO. Het team bouwt aan een Data Platform in Azure als centraal punt om verschillende use cases samen te brengen. Het team heeft een brede Data Engineering basis en werkt op dit moment aan big data en machine learning oplossingen in Azure.

Om ons team te versterken zoeken wij een ETL Specialist. Je bent verantwoordelijk voor het ontsluiten van Data naar onze visualisatie omgeving op basis van SAS Viya. Je zult in eerste instantie voornamelijk met SAP BW data werken die met SAS DI en Hive beschikbaar gemaakt wordt voor onze visualisatie experts. Je werkt ook samen met onze data engineers om andere bronnen via ons Hadoop data lake beschikbaar te maken in SAS.

We werken in een agile team van data engineers en data specialisten met een brede ervaring in (big) data.

De omgeving

Het Havenbedrijf Rotterdam is actief voor heel de haven. Het Havenbedrijf Rotterdam werkt aan het versterken van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. De haven van vandaag én morgen. Alle (inter)nationale ondernemingen die hier actief zijn, hebben het allergrootste belang bij een bereikbare en duurzame ‘Port of Rotterdam’, die kan blijven groeien. Het Havenbedrijf biedt klanten daarom alles wat nodig is voor de vlotte en veilige doorvoer en bewerking van grondstoffen en goederen. Ook heeft het oog voor de werk- en leefomgeving in de haven én investeert het doorlopend in bestaand en nieuw havengebied.

Requirements

Eisen

 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met SAS DI of vergelijkbare ETL Tools
 • Je hebt ervaring met Apache Hive
 • Je hebt ervaring of kennis SAP BW
 • Je hebt ervaring met het werken in een Scrum/agile omgeving

Wensen

 • Je hebt affiniteit / kennis Data visualisatie met bijvoorbeeld SAS Visual Analytics (4 pt)
 • Je hebt ervaring met bouwen van data ingest, processing, opslag Cloud oplossingen (2 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag donderdag 24 december om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 24 december voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op donderdagmiddag 24 december (houd deze middag alvast vrij voor overleg)
Deadline indienen offerte bij Havenbedrijf Rotterdam dinsdag 29 december om 12.00 uur
Interviews bij Havenbedrijf Rotterdam vinden plaats op 6 januari (houd rekening met een gesprek)

Reageren

Heb je interesse in deze rol als ETL Specialist in de Rotterdamse Haven en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word (volledig Nederlands of Engels), uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands of Engels, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Rotterdam

Publication date

18.12.2020

Contact person

Edco Wallet

Visitors of this page also checked out these jobs:
Other details
Address
Wilhelminakade 909, 3072 AP Rotterdam
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 32 - 36 hours
Workexperience
 • Medior
Expertise
 • ETL
 • DWH
 • SAS
 • Agile
 • scrum
Region
 • Zuid-Holland