NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Nieuwe vacature

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant de gemeente Amsterdam, zoeken wij een Datamigratie Specialist Business.

Als Datamigratie specialist Business houd jij je bezig met alle aspecten van datamigratie, van requirements-analyse, ontwerp tot en met de realisatie. Je biedt ondersteuning in het vaststellen van informatie- en transitie-architecturen en werkt mee aan het neerzetten van strategieën voor data-schoning en product-rationalisatie.

De opdracht

Start opdracht zsm
Duur opdracht tot 01-08-2019 met optie op verlenging
Uren per week 32
Locatie Amsterdam
Tarief € 75 - € 82

Jouw rol als Datamigratie Specialist Business

Je bent verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van analyse van de bestaande omgevingen ten behoeve van de mapping en het migratieplan. Tevens ben je verantwoordelijkheid voor het opstellen van het migratieplan en migratiedraaiboek. Je bent het aanspreekpunt in het testtraject en de acceptatie van de migratiestraat. Daartoe onderhoud je contacten met vertegenwoordigers van de gebruikersorganisatie. Heb je vastgesteld dat de gekozen oplossing de datamigratie gecontroleerd kan laten verlopen, dan kun je tevens een rol spelen in de daadwerkelijke uitvoer van die migratie. Het succes van de migratie wordt daarmee in belangrijke mate door jou bepaald.
Je maakt onderdeel uit van het projectteam Migratie en werkt samen met de datamigratie specialist van de leverancier van de nieuwe WABO-voorziening

Het programma

Bij de Stadsdelen wordt op dit moment gewerkt met een veelheid van applicaties die de processen Vergunningen, Toezicht en Handhaving binnen het domein Bouw en Gebruik ondersteunen. Een deel van de werkzaamheden wordt nog niet digitaal ondersteund. De voornaamste doelstelling van het Programma is om alle (VTH) uit het Domein Bouw en Gebruik, effectief, efficiënt en rechtmatig digitaal te ondersteunen. Om dit doel te bereiken worden alle huidige applicaties die gebruikt worden voor VTH vervangen of heringericht. Het Programma is onderverdeeld in 3 sporen (WABO, Overige Vergunningen en Toezicht) die ieder worden aangestuurd door een projectleider.
Het Programma is gestart op 1 januari 2019 en moet gereed zijn op 31 december 2019.

Het project

Bij de Stadsdelen wordt momenteel gebruik gemaakt van een veelheid aan applicaties voor het verlenen van een WABO vergunning. Doel van het project is om al deze applicaties te vervangen door één nieuwe applicatie.
Daartoe moeten de dossiers vanuit de oude applicaties bij de Stadsdelen gemigreerd worden naar de nieuwe applicatie.

Requirements

Eisen

 • Je bent in het bezit van een erkend HBO / WO diploma in een IT-gerelateerde studierichting
 • Je bent in het bezit van het Xillio software certificaat
 • Minimaal 5 tot 10 jaar aantoonbare ervaring als IT-consultant, bij voorkeur op het gebied van datamigratie
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 4 jaar) als migratieconsultant, waarbij je ervaring hebt opgedaan met het migreren van DMS of vergelijkbare systemen met behulp van Xillio software
 • Je hebt ervaring met het toekennen van metadata en het koppelen van digitale documenten aan het juiste digitale dossier/de juiste locatie in de doelapplicatie

Wensen

 • Je hebt kennis van het VTH-proces bij gemeenten (20 pt)
 • Je hebt werkervaring binnen de gemeente Amsterdam (20 pt)
 • Je hebt ervaring met digitalisering en kennis van archivering (20 pt)
 • Je hebt ervaring met de inrichting van de duplicatie module van Xillio software (20 pt)
 • Je hebt ervaring met het realiseren van scripts voor selectie en mapping (20 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag woensdag 25 april om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 24 april voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op donderdagochtend 25 april (houd deze ochtend beschikbaar voor overleg)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Amsterdam vrijdag 26 april om 08.00 uur
Interviews bij de gemeente vinden plaats in week 18

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Datamigratie Specialist Business bij de gemeente Amsterdam en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Amsterdam

Publication date

17.04.2019

Contact person

Edco Wallet

Other details
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 24 - 32 hours
 • 32 - 36 hours
Workexperience
 • Medior
Region
 • Noord-Holland