NLEN
Technical support?
Home >

Vacature Nieuwe vacature

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant Waterschap Hollandse Delta (WSHD), zoeken wij een Project - Informatiearchitect.

De Project-informatiearchitect wordt ingezet op projecten en daarmee samenhangende informatievraagstukken, zoals architectuur (koppelvlakken) , inrichting en werkprocessen. Het betreft de continuering op eerder gestarte deelprojecten.

De opdracht

Start opdracht 25-02-2019
Duur opdracht tot 31-12-2019 met optie op verlenging
Uren per week 12
Locatie Ridderkerk

Waar ga je als Project-informatiearchitect mee aan de slag

Het afgelopen decennium is sprake van een toenemende digitalisering van overheidsinformatie. Dat geldt ook voor WSHD. Inkomende post wordt in rap tempo vervangen door e-mail en elektronische formulieren. Steeds meer informatie is “digital born” en wordt opgeslagen in informatiesystemen, in netwerk directories en mailboxen. Ondertussen bestaat het formele archief van WSHD nog grotendeels uit fysieke archiefbescheiden. Deze hybride opslag van documenten leidt tot twee soorten problemen.

In de eerste plaats is sprake van onnodige werkzaamheden. Van digitaal ontvangen of verstuurde documenten moet ook een papieren versie worden gemaakt ten behoeve van formele archivering. Dit wordt door de gebruikersorganisatie als dubbel werk ervaren. Een belangrijke drijfveer voor het project VTH Digitaal was dan ook het uitfaseren van de opslag van documenten in het post- en archiefsysteem Corsa.

In de tweede plaats neemt de kans toe dat gerelateerde informatie op verschillende plaatsen wordt opgeslagen waardoor de vindbaarheid van informatie afneemt, het risico op incomplete dossiers toeneemt en er verwarring kan ontstaan over de betrouwbaarheid van informatie. Niet voor niets wordt door deskundigen binnen de overheid gewaarschuwd voor “digitale dementie”. In het verslag van de archivaris over het toezicht op het informatiebeheer van WSDH in 2018 wordt dan ook aanbevolen om de “benodigde stappen naar een volledig digitaal informatiebeheer” te zetten.

Om grip te krijgen op de informatiehuishouding maakt WSHD steeds meer gebruik van SharePoint als een infrastructurele voorziening voor de opslag van documenten. Om over te kunnen gaan op een volledig digitaal informatiebeheer moet SharePoint echter worden ingericht als DMS en voorzien worden van RMA-functionaliteit.

Met het project VTH Digitaal is een flink aantal stappen gezet om de bovengenoemde problemen te kunnen oplossen. Deze stappen zijn echter niet voldoende. Een aantal zaken is nog niet geregeld. We gaan een roadmap bouwen welke voorzieningen moeten worden gerealiseerd en welke maatregelen moeten worden getroffen.

Requirements

Eisen

  • Je hebt een WO opleiding op gebied van bedrijfs- en informatiekunde
  • Je hebt minimaal vijf jaar of meer aantoonbare relevante werkervaring opgedaan in de gevraagde functie
  • Je kunt 2 relevante referenties benoemen die bovenstaande bevestigen

Wensen

  • Motiveren en beschrijven van kort overzicht hoe deze opdracht uitgevoerd wordt met opgedane ervaring denk hierbij o.a. aan Informatiekunde; dienstverlening publieke organisaties; informatie-architectuur; Projectmanagement, kennis van landelijke ontwikkelingen digitale overheid, etc
  • Je hebt een positieve en kritische werkhouding, je toont eigenaarschap, neemt verantwoording, bent pro-actief, oog hebben voor plannen en organiseren en mensen met elkaar willen verbinden en inspireren tot het veranderen van hun werkwijzen en het verbeteren van hun prestaties

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag woensdag 13 februari om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData 13 februari voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op woensdagmiddag 13 februari (houd deze middag beschikbaar voor overleg)
Deadline indienen offerte bij WSHD donderdag 14 februari om 10.00 uur
Interviews bij WSHD vinden plaats woensdag 20 februari (houd deze dag vrij voor het interview)

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Project-informatiearchitect bij Waterschap Hollandse Delta en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Ridderkerk

Publication date

01.02.2019

Contact person

Edco Wallet

Other details
Match criteria
Type of contract
  • Freelance/Interim
  • Secondment
Hours per week
  • < 20 hours
Workexperience
  • Senior
Region
  • Zuid-Holland