NLEN
Technical support?
Home >

Vacature Nieuwe vacature

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant de Politie, zoeken wij een SQL Server DBA met CI/CD kennis en ervaring.

Van de telefoons van de agenten en rechercheurs op straat, tot de computers op kantoor en laptops op locatie: voor al deze Windows-platforms draaien heel veel applicaties op SQL Server.

Als specialist SQL Server-beheer Microsoft bij Dienst ICT zorg jij ervoor dat de honderden SQL Server-databases altijd in de lucht blijven en dat jouw collega’s in elke situatie hun werk veilig en ongestoord kunnen uitvoeren.

De opdracht

Start opdracht 20-04-2019 (ivm screening van 8-10 weken)
Duur opdracht tot 31-12-2019 met optie op verlenging
Uren per week 36
Locatie 50% Driebergen, 50% Rotterdam

Jouw rol als SQL Server DBA

Je werkt in een technische omgeving, waar jouw focus ligt op de bits en bytes. De allerkleinste details in de SQL Server databases dus. Een baan met veel verantwoordelijkheid, omdat jij als een van de weinige mensen toegang hebt tot de meest kritische laag van het systeem. Samen met jouw SQL collega’s zorg je voor het reactief en proactief beheer ervan. Een uitdagende taak, want landelijk draaien er wel een paar honderd SQL Server-databases die altijd up-and-running moeten zijn.

Er komt heel wat kijken bij het remote-beheer van onze platformdiensten. Jouw baan is dan ook erg veelzijdig. Van het opschonen, beschikbaar stellen en beveiligen van de SQL-databases tot het toevoegen van accounts en het toewijzen van rechten. Ook zet je jouw kennis in om te kijken hoe onze dienstverlening nog beter kan en hoe we de beschikbaarheid van SQL-databases kunnen optimaliseren; kennis die je graag deelt met je collega’s.

Ook goed om te weten: wij vinden het belangrijk dat onze platformdiensten 24/7 beschikbaar zijn. Daarom werken we met het SQL-team toe naar een 24-uurs beschikbaarheidsdienst. Natuurlijk draai jij daar ook in mee. Zo draag je eraan bij dat je politiecollega’s door heel Nederland hun werk goed en veilig kunnen doen en met plezier aan de slag gaan.

Achtergrond project

Duizenden agenten, rechercheurs en andere medewerkers maken elke dag gebruik van het politienetwerk. Onze systemen zijn dan ook cruciaal voor het politiewerk op straat en bij de uitvoering van andere bedrijfsvoeringtaken. Dat maakt jouw inbreng als SQL Server DBA voor ons onmisbaar.

Je maakt deel uit van Team Hosting binnen de productlijn Microsoft. Je werkt eigenlijk in een virtueel team, want veel van jouw werk verricht je op afstand. Remote-beheer van de SQL Server-databases dus. Samen met je collega’s werk je op de locaties in Driebergen en Rotterdam.

In totaal werken zo’n zeventig mensen met verschillende specialisaties binnen de Microsoft-productlijn, maar jouw SQL-collega’s zijn letterlijk op de vingers van één hand te tellen. Zij kijken dan ook reikhalzend uit naar jouw komst. Ook omdat we dan onze 24/7-supportservice kunnen inrichten, want het werk van de politie gaat dag en nacht door.

Requirements

Eisen

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau
 • Je bent in het bezit van één of meerdere SQL Server certifica(a)t(en)
 • je hebt werkervaring met SQL Server 2012 of hoger

Wensen

 • Je hebt 5 jaar werkervaring als SQL Server DBA (35 pt)
 • Je hebt werkervaring met Continuous Integration en Continuous Delivery (35 pt)
 • Je hebt werkervaring met PowerShell op het vlak van deployment automation en het automatiseren van beheerprocessen (30 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag vrijdag 18 januari om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData 18 januari voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op vrijdagmiddag 18 januari (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de Politie maandag 21 januari om 17.00 uur
Interviews bij de Politie vinden plaats in week 4/5 (houd rekening met een interview in deze weken)

Reageren

Heb je interesse in deze rol als SQL Server DBA bij de Politie en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Rotterdam

Publication date

11.01.2019

Contact person

Edco Wallet

Other details
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 36 - 40 hours
Workexperience
 • Medior
 • Senior
Database platform
 • SQL Server
Expertise
 • Powershell
 • Ansible
 • Terraform
 • CI/CD
 • Agile
Region
 • Zuid-Holland
 • Utrecht